Pirmas laiškas

Jei turite anketą, bent vienoje pažinčių svetainėje, žinote, kad tai yra dažniausiai pasitaikantis tekstas, kai siunčiamas pirmas laiškas merginai arba vaikinui. Na, kasdienybę dar paįvairina “Labas, ką veiki?” arba tiesiog besišypsančio veidelio paveiksliukas vietoje teksto.

Nežinau, gal čia mane prakeikė Dantukų fėja ar elnias Rudolfas, bet pastarąsias porą savaičių kasdien gaunu bent po porą panašaus turinio laiškų. Gaunu ir negailestingai mygiu “Trinti”. Nesu aš pikta, tiesiog, neįsižeisk, siuntėjau, pirmojo pažinties testo tu nepraėjai…

Neseniai diskutavome apie pirmąjį įspūdį ir vienbalsiai nusprendėme, kad jis per svarbus, jog rizikuotum jį sudaryti nekokį. Juk pastebite gyvenime: susipažįstate su nauju žmogumi ir iškart susidarote nuomonę, patiko jis ar ne. Jei patiko, kitąsyk susitikdami nusiteiksite pozityviai ir jo elgesyje pasąmoningai labiausiai pastebėsite dalykus, sustiprinčius tą pirmą teigiamą įspūdį. Jei nepatiko, instinktyviai vėl kreipsite dėmesį į neigiamas jo savybes.

Manot, bendraujant internete kitaip? Susitinkant gyvai pirmą įspūdį lemia ne vien jūsų prigimtinis grožis ar sąmojingumas, bet ir drabužiai, kvapas, laikysena, kūno kalba, balso tembras. Susirašinėjant virtualiai tiek daug įrankių neturite: yra tik laiško tekstas ir gal dar žavi (o gal ir ne) nuotraukėlė, prisegta prie anketos. Tad primas laiškas merginai ar vaikinui – labai svarbus.

O tada “Labas, ką veiki?” ir pirmas įspūdis apie jus lekia šiukšliadėžėn… Nes niekuo nenustebinote… Nes buvote toks šimtas pirmas… Nes moteriai svarbu jaustis išskirtine, o ne suprasti, kad toks intelektualumu neblizgantis laiškas lygiai taip pat galėjo nukeliauti į dar keliasdešimt kitų pašto dėžučių…

Esame rašę, kas svarbu pirmame laiške. Patarimų čia daug ir ne visi visiems tinka. Galiausiai, jei nepatinka, galite net nekreipti į juos dėmesio. Galite net rašyti tik vieno sakinio laiškus. Bet tegu sakinys būna kitoks. Gyvas. Intriguojantis. Sąmojingas. Ar tiesiog savaip žavus… Kažkada man parašė  “Eime ant stogo gerti vyno?” ir to užteko, jog suintriguota atsakyčiau. Net ir klausimas “O tu labiau mėgsti obuolius ar kriaušes?” yra dau geriau už “Labukas, gal pabendraujam?”.

Čia lygiai kaip siunčiant CV dėl darbo vietos: jei tavo motyvacija niekuo nesiskirs nuo kitų, gyvenimo aprašymas paskęs laiškų jūroje.

Gamindami maistą stengiatės, dirbdami stengiatės, net žaisdami stalo futbolą stengiatės. Tad pasitenkite truputį ir susipažindami 😉

Pirmo laiško struktūra

Kaip turi atrodyti pirmoji žinutė? Visų pirma, ji neturi būti nei per trumpa (pabrėžtų tingumą), nei per ilga (atskleistų per dideles pastangas ir atrodytų nuobodi).

Niekada neapsiriksite, jei pirmasis laiškas bus tokios struktūros kaip paprasčiausios mokykloje rašytos esė. Trys pastraipos: pirmoji apie tai, kuo Jus sužavėjo jo(jos) anketą, antroji – apie save, trečioji – „atsakyk man“.

Jokių „copy – paste“ triukų! Žmonės juos iškart pajunta. Tikrai maža tikimybė sulaukti atsakymo, jei išsiuntėte vienodus laiškus dešimčiai „Darnios poros“ narių. Laiškai „Labas. Kaip sekasi?“ rodo, jog neįdėjote jokių pastangų ir jokio asmeniškumo. Parodykite dėmesį konkrečiam asmeniui. Rašykite lengvu ir draugišku tonu.

Nepersistenkite svarstydami, ką parašyti, ir šlifuodami sakinius. Pasikliaukite pirmuoju įspūdžiu apie Jus sudominusią anketą ir aprašykite jį laiške.

Žinutės pavadinime geriau nevartoti tokių nuvalkiotų formuluočių kaip tiesiog „labas“. Be to, jei rašysite laišką be pavadinimo, tai pabrėš tik Jūsų nerūpestingumą. Tikrai galite sugalvoti ką nors protingesnio. Jeigu antraštė parodys Jūsų atsaką į konkretaus žmogaus anketą ir joje paminėtus dalykus, tiesiog puiku!

Tikrinkite savo gramatiką! Daug klaidų potencialiems partneriams signalizuoja, kad Jūs nelabai kreipiate dėmesį į tai, ką darote. Jei neskiriate pakankamai dėmesio laiško rašymui, ar skirsite jo santykiams?

Neperkraukite laiško emocijas reiškiančiais simboliais. Juk nenorite parodyti, jog nesugebate savo jausmų reikšti žodžiais. Be to, kai kuriuos žmones tai erzina. Parašę sakinį apie tai, kaip jaučiatės, užmegsite tikrai gilesnį kontaktą nei parašę daugybę šypsenėlių.

Laiško turinys

Nerašykite laiškų, kurie nieko nepasako: „Labas, pamačiau tavo anketą ir man atrodo, jog esi šaunus. Man taip pat patinka keliauti. Jei tau patinka mano anketa, parašyk!“ Ši žinutė nepasako nieko, ko nėra anketoje – tiek rašančiojo, tiek skaitančiojo. O laiško tikslas juk yra išsiskirti iš kitų ir atkreipti dėmesį!

Reaguokite į tai, ką žmogus parašė savo anketoje. Parodykite, kad turėtumėte apie ką kalbėtis per pirmąjį pasimatymą. Išreikškite susidomėjimą jo(jos) hobiais ir talentais, paminėtais anketoje. Labai svarbu, kad jums patiktų panašūs dalykai.

Atidžiai peržvelkite nuotraukas. Gal jose yra kažkas, kas gali Jums pasufleruoti, kas jam(jai) patinka? Jei žmogus fotografijoje žvejoja arba laiko glėbyje katę, tai puiki užuomina Jums, apie ką galite bandyti užmegzti pokalbį.

Parodykite savo humoro jausmą! Sunku atsispirti žmogui, kuris mus priverčia nusijuokti, jau skaitant pirmąjį laišką…

Juokaudami būkite atsargūs ir neįžeiskite kito žmogaus! Susirašinėdami dažnai pamirštame, kad jis(ji) nemato mūsų šypsenos, kūno kalbos, negirdi balso, todėl ypač sarkastiški juokeliai gali atnešti daugiau bėdos, nei naudos. Jei abejojate, ar žmogus supras Jūsų pokštą, geriau jo nerašykite visai arba pabrėžkite, jog tai Jūsų humoro jausmas.

Nevenkite pasakyti poros komplimentų. Pagirkite gražią šypseną. Bet nepersistenkite. Jei skirsite per daug dėmesio išvaizdai, jis(ji) gali pamanyti, kad esate paviršutiniška(-as).

Apie save

Pirmame laiške būtinai papasakokite apie save. Tačiau neišsiplėskite – užteks keleto sakinių. Pasistenkite išskirti savo unikalias savybes ir pomėgius.

Nepersistenkite atviraudami. Šiek tiek paslaptingumo ir sveiko pasitikėjimo savimi daro Jus patrauklesnį(-ę). Žmonės, apnuoginantys sielą pirmuose laiškuose, stengiasi sukurti dirbtiną intymumą su beveik nepažįstamais, o kartais net pasirodo ganėtinai keisti. Taigi pernelyg atvirus pokalbius palikite ateičiai, kai bendrausite ne tik susirašinėdami.

Būkite sąžiningi ir neapsimetinėkite tuo, kuo nesate. Taip padidėja Jūsų šansai susipažinti su žmogumi, kuriam patiksite toks(tokia), kokie esate.

Kaip išsiskirti iš tūkstančių panašių anketų

Vėliau…

Būtinai atsakykite į visus klausimus, kurių sulaukiate. Žmonės dažniausiai klausia ne tam, kad užpildytų laiško erdvę – jiems iš tiesų svarbu sužinoti Jūsų nuomonę, poziciją.

Neatsakinėkite į laiškus pernelyg greitai. Taip atrodys, kad tik sėdite ir laukiate jo(jos) žinučių. Be to, jei atsakote labai staigiai, susidaro įspūdis, kad nesivarginote ilgiau pagalvoti, ką rašyti. Taigi geriausia į laišką atsakyti po dienos ar dviejų.

Neskubėkite. Vyrai, moterims reikia laiko, kad pradėtų pasitikėti Jumis, taigi neskubėkite prašyti telefono numerio.

Mokėkite priimti atstūmimą. Jei nesulaukėte norimo atsakymo, nepykite, nemaldaukite ir nesistenkite priversti apsigalvoti.

Kaip parašyti pirmąjį laišką, į kurį ji tikrai norės atsakyti

Užsiregistravote internetinėje pažinčių svetainėje, peržiūrėjote krūvą moterų anketų ir pagaliau radote tą, kurį jums tikrai patinka. Kitas žingsnis, kurį neišvengiamai turėsite padaryti – parašyti jai laišką, kuris jį sudomintų ir į kurį ji tiesiog negalėtų neatsakyti. Tačiau kaip tokį laišką parašyti?

Normalu, kad kiekvienas vyras nervinasi rašydamas pirmąjį laišką moteriai, kurios realiame gyvenime nėra matęs. Tuo labiau, kad turbūt retas vyras gali pasigirti mokantis rašyti laiškus. Pateikiame kelis patarimus, kaip parašyti pirmąjį laišką jums patinkančiai moteriai, kad ji tikrai jums atsakytų.

1. Žinokite rašymo tikslą. Jūsų tikslas – ją sudominti, tad rašydamas laišką nuolat galvokite apie tai.

2. Pasiruoškite konkurencijai. Jei moteris į savo anketą įsideda gražesnę nuotrauką, ji gali sulaukti ir keturiasdešimt laiškų per dieną nuo skirtingų vyrų. Nereikia pamiršti, kad internetinėje pažinčių svetainėje kaip ir realiame gyvenime yra nemaža konkurencija, tad turite jai pasiruošti.

Paprastai moterys, kurios susilaukia daug dėmesio, atsako į maždaug kas antrą ar kas trečią laišką, tad jūsų pirmasis laiškas tikrai turi būti išskirtinis, jei norite sulaukti atsakymo. Labai svarbu pirmajame laiške parodyti pagarbą ir parašyti ką nors originalaus, kas galėtų ją sudominti.

3. Rašykite asmeninį laišką, skirtą tik jai. Patikėkite, jei parašysite tik vieną „labas“ ir tokį laišką išsiųsite tūkstančiui moterų, jums atsakys tikrai ne tos, kurios jūsų vertos. Jei norite užkariauti vertos dėmesio moters simpatijas, turite pasistengti. Paslaptis paprasta – moterims patinka asmeniniai laiškai, skirti tik joms. Tokie, kuriuos skaitydama ji suprastų, kad jūs rašėte išskirtinai jai.

Kaip tokį laišką parašyti? Mažiausiai ką privalote padaryti, tai kreiptis į ją vardu. Net jei nuspręsite siųsti krūvą vienodų laiškų daugeliui skirtingų moterų, tačiau kiekviename jų parašysite bent pirmąją jos vardo raidę (pavyzdžiui, „Sveiki, Miela E“), į jūsų laišką atsakys kur kas daugiau moterų. Patikėkite, kiekviena moteris įvertins, jei kreipsitės į ją vardu.

Jei nežinote jos vardo, kreipkitės slapyvardžiu. Tai privers ją galvoti, kad ji yra vienintelė, kuriai parašėte, ar bent jau tai, kad nepasivarginote peržiūrėti jos anketą. Tačiau nepamirškite, kad pirmajame laiške nepatartina vartoti per daug asmeninių kreipinių, tokių kaip brangute, saulute, mažyte, saldainiuk ir panašiai. Šiuos žodžius vartokite tik tada, kai jūsų pažintis taps bent kiek artimesnė.

4. Prisistatykite. Kitas svarbus dalykas yra tas, kaip jūs save pristatysite pirmajame laiške. Jūsų pirmasis laiškas turėtų ją paskatinti ne tik jums atrašyti, bet ir užduoti keletą klausimų apie jus – taip užsimegs pažintis. Jei turite ką įdomaus apie save papasakoti, užsiminkite apie tai, bet neatskleiskite detalių – tuomet ji jumis susidomės ir galės pratęsti pokalbi užduodama kelis klausimus.

5. Paaiškinkite savo pasirinkimą. Kai pateiksite kelis faktus apie save, turėtumėte parašyti, kodėl būtent ši moteris jus sužavėjo ir kodėl nusprendėte parašyti būtent jai. Paprastai pažinčių svetainėse būna daugiau užsiregistravusių moterų nei vyrų.

Jai bus tikrai malonu žinoti, kodėl iš gausybės moterų išsirinkote būtent ją. Parašykite jai, kurie faktai, pateikti jos anketoje, jus labiausiai sudomino. Galite pasakyti jai komplimentą, tačiau nerašykite, kad parašėte jai tik todėl, kad ji labai graži – moterims nepatinka parduoti savo kūną.

6. Parodykite savo stipriąsias puses. Jei prisistatę ir paaiškinę jai savo pasirinkimą manote, kad jūsų laiškas dar vis yra per trumpas, galite jai išvardinti savo stipriąsias puses. Tačiau reikėtų girtis subtiliai. Nerašykite, kad jūs geriausias ir visoks kitoks. Verčiau parašykite, kad turite stabilų gerai apmokamą darbą ir viskas, ko jums trūksta, yra tokia moteris kaip ji. Moterims patinka savimi pasitikintys vyrai.

7. Užduokite klausimų. Laiško pabaigoje būtinai jos ko nors paklauskite. Jūs dar jos nepažįstate, taigi klausimas padės jums apsidrausti, jei ji yra drovi moteris ir pati nemėgsta apie save pasakoti. Žinoma, pirmame laiške venkite įžeidžiančių ir per daug atvirų klausimų, kad ji nepasijaustų nepatogiai.

Kaip rašyti meilės laišką

Meilės laiškas – senas bet geras būdas užkariauti moters širdį. Tačiau ne visi gimė Šekspyrais, tad kartais suregzti gražesnį sakinį gali pasirodyti neįveikiama užduotis. Pateikiame 12 patarimų, kurie padės jums parašyti tokį meilės laišką, kuriam ji negalės atsispirti.

Rašydami meilės laišką nebijokite atskleisti savo jausmų. Meilės laiškas turi išreikšti giliausias jūsų emocijas ir jausmus, tačiau turite būti atsargūs ir tinkamai baltame popieriaus lape tuos jausmus perteikti savo mylimajai. Meilės laiškas yra tai, ką žmogus paprastai brangina ir saugo visą gyvenimą, tad turite pasistengti, kad jis būtų tobulas.

1. Nenaudokite žodžių ar frazių, kurios galėtų ją įžeisti. Nerašykite to, kas galėtų ją nuliūdinti. Jei tarp jūsų kada nors ir buvo dalykų, kurie įskaudino ją arba jus, pamirškite visa tai. Juk nenorite, kad perskaičiusi jūsų laišką ji pultų į depresiją, o ne į jūsų glėbį. Atminkite, kad sudužusią vazą galima suklijuoti, bet žymės lieka amžinai.

2. Prieš rašydamas pagalvokite, kokį laišką jai patiktų skaityti. Moterys yra jautrios ir jai patiktų skaityti tokį laišką, kuris paliečia jos širdį.

3. Nebūkite garbėtroška. Rašydamas laišką negalvokite apie save kaip apie idealų vyrą, kurio geidžia visos moterys. Moterims nepatinka pagyrūnai, tad verčiau pripažinkite, kad ir jūs turite trūkumų. Žinoma, nebūtina to rašyti, tačiau tai, kaip save vertinate, tikrai jausis skaitant laišką.

4. Parašykite, kad mylite ją tokią, kokia ji yra, ir kad būtumėte labai laimingas, jei ji galėtų mylėti jus tokį, koks esate.

5. Atskleiskite jai savo emocijas. Aprašykite, ką jautėte tada, kai pirmą kartą ją pamatėte. Kokia ji jums pasirodė? Aprašykite, ką jausdavote, kai laukdavote jos, ateinančios į pasimatymą. Ką manėte, pažvelgęs į jos žalias akis.

6. Nepamirškite parašyti to, kaip jaučiatės šiandien. Pavyzdžiui, kad velniškai laukiate kiekvieno jūsų susitikimo, kad jums patinka, kaip ji į jus žiūri. Aprašykite visus jos veiksmus ir poelgius, kuriuos jūs dievinate.

7. Parašykite, kuo ji skiriasi nuo visų kitų pasaulio moterų. Galbūt ji gražiausia moteris, kokią jums kada nors yra tekę sutikti, gal ji labai protinga, o galbūt jos nuostabus humoro jausmas.

8. Pradėkite laišką gražiu kreipiniu. Galite kreiptis tiesiog vardu ir pasakyti, kad nuo to laiko, kai ją sutikote, šis žodis jums gražiausiais iš visų kitų žodžių.

9. Venkite banalių, nieko nesakančių, nors ir romantiškų frazių, tokių kaip „tavo akys kaip dangaus gabalėlis“.

10. Parašykite ką nors apie ateitį, kurią siejate su ja. Parašykite, kad ji jums yra tobula moteris, su kuria norėtumėte praleisti visą likusį gyvenimą.

11. Nepamirškite paminėti, kodėl jums svarbu, kad ji būtų su jumis. Pavyzdžiui, kad be jos jūsų gyvenimas būtų liūdnas.

12. Pasakykite jai, kad jūs ją saugosite ir rūpinsitės, kiek tik pajėgsite, kad ji su jumis visada galės jaustis saugi.