Kaip geriausiai užpildyti anketą?

Kai sutinkame patinkantį žmogų realiame gyvenime, stengiamės parodyti jam save iš geriausios (ar bent jau geresnės) pusės, atskleisti savo nepriekaištingą asmenybę, sužavėti humoro jausmu, patraukti intelektualumu ar maloniai nustebinti neįprastais, o gal net ekstremaliais pomėgiais.
Pažintys internete veikia lygiai tokiu pačiu principu – visų pirma tikslas yra kažkuo sudominti priešingos lyties asmenį, todėl būtina susikurti tokią anketą, kuri patrauks žmonių akis, sukels susidomėjimą, kitaip sakant, paliks puikų pirmąjį įspūdį.
Dažnai sulaukiame klausimų iš mūsų portalo narių, kaip geriausiai užpildyti anketą, apie ką rašyti, o ką geriau nutylėti, ką papasakoti apie save šimtams nepažįstamų žmonių, kuo sudominti priešingą lytį, galų gale kaip prisistatyti, jog sulauktumėte laiškų ir kvietimų susipažinti.
Pabandysime atsakyti į dažniausiai pasitaikančius klausimus.

Kokiu vardu prisistatyti pažinčių puslapyje?

Tai gana dažnas klausimas, kurį užduoda DarniPora.lt nariai. Ar rašyti savo tikrąjį vardą? Ar reikia pavardės? O gal užektų tik inicialų? 
Jūsų vardas yra vienas iš pirmų dalykų, kurį pastebės į Jūsų anketą užsukęs kitas portalo narys. Neprivaloma, tačiau mes rekomenduojame rašyti tikrąjį savo vardą (pavardė tikrai nebūtina, ja galėsite pasakyti susitikę) – tai tiesiog skamba rimčiau ir patikimiau nei slapyvardis.
Jeigu vis tik apsisprendėte iš pradžių savo tikrojo vardo nerašyti, o prisistatyti tam tikru slapyvardžiu, pateikiame kelis patarimus, kurie galbūt padės apsispręsti, kokį slapyvardį pasirinkti:
Jokiu būdu nenaudokite neigiamų žodžių. Tai ne tik šiek tiek gąsdina žmones, bet taip pat peršasi išvada, jog už negatyvaus slapyvardžio gali slėptis piktas, nusivylęs, pesimistiškas žmogus.Pasirinkite tokį slapyvardį, kurį būtų sunku suprasti neteisingai, kuriame nebūtų įžvelgiama perkeltinė prasmė. Neleiskite, jog vardas formuotų klaidingą nuomonę apie Jūsų asmenybę.Pasirinkie slapyvardį, kuriame nebūtų jokių seksualinių užuominų. Seksualumu dvelkiantys slapyvardžiai iš karto sukelia nerimtumo, vėjavaikiškumo įspūdį apie kitą žmogų. Pasirinkite tokį slapyvardį, kuris būtų paprastas, aiškus, tačiau tuo pačiu ir šiek tiek išsiskiriantis iš kitų, kad patrauktų portalo narių dėmesį.

Kaip teisingai atsakyti į klausimus pildant anketą?

Jūsų anketa nėra testas, todėl čia nėra teisingų ar klaidingų atsakymų. Svarbiausia į visus klausimus atsakyti nuoširdžiai, taip, kaip yra iš tikrųjų. Kartais, dėl neaiškių priežasčių, žmonės nuslepia, jog jau buvo susituokę arba net tai, jog turi vaikų. Jei susirašinėjimas su tokiais nariais perauga į realią draugystę, nuslėpti faktai bei nesąžiningumas nuspalvina santykių pradžią tamsiomis spalvomis. Kai kurie žmonės taip ir nesugeba pamiršti ir atleisti tokio beprasmiško melo, dažnai tokios draugystės taip ir neišsivysto iki rimtesnių santykių.

Ar būtina įkelti savo profilio nuotrauką?

Nebūtina, tačiau labai rekomenduojame. Daugybė tyrimų rodo, jog anketa be nuotraukos yra visiškai nepatraukli kitiems nariams. Viena iš priežasčių, kodėl žmonės nenori įkelti savo nuotraukos, yra baimė, jog jie bus atpažinti bendradarbių, buvusių meilužių, draugų ar kaimynų. Tačiau nuotraukos nebuvimas tiesiog atima galimybę būti idealiu internetinių pažinčių kandidatu – mažai šansų, kad sulauksite atsakymo į parašytas žinutes ir dar mažiau šansų, kad kažkas parašys Jums pirmas.

Kaip parašyti prisistatymą apie save?

Tai bene sunkiausia užduotis registruojantis portale DarniPora.lt. Nėra lengva kalbėti apie save, ypač žinant, jog keliose eilutėse turite išdėlioti tai, kas svarbiausia. Daugeliui nėra visiškai aišku, apie ką reiktų rašyti, kas įdomu žmogui, skaitančiam Jūsų aprašymą. 
Pateikiame kelis patarimus, kurie, tikimės, užves Jus ant teisingo kelio.
Būkite kūrybingas. Dažniausiai pasitaikantys žodžiai aprašymuose, tokie kaip “simpatiškas”, “paprastas”, “linksmas”, sudomins daug mažiau nei daug rečiau naudojami “atsidavęs”, “ryžtingas”, “konkurencingas”, “talentingas”. Tokie apibūdinamai paskatins žmones parašyti žinutę ir gauti daugiau informacijos apie Jus, kaip apie asmenybę.Savo aprašyme nekelkite nariams jokių sąlygų, nevardinkite nerealistiškų reikalavimų. Parašykite, kokio partnerio ieškote, kokios partnerio savybės Jums labiausiai patiktų.Aprašykite save taip, kaip pats įsivaizduojate. Būkite sąžiningas, nerašykite apie savybes, pomėgius, įvykius, kurių nėra ir niekada nebuvo. Rašykite apie tai, koks žmogus esate dabar, o ne apie tai, koks norite ar planuojate būti.Papasakokite, ką veikiate laisvalaikiu, apie savo hobius, ką Jums patinka veikti, o kas visai nepatinka. Galbūt esate kokios nors grupės ar susibūrimo narys, tarkim dainuojate chore, žaidžiate tenisą ir pan. Rašykite taisyklingai, be gramatinių klaidų. Suaugusiam žmogui, kuris bet kada gali pasitikrinti rašybą internete, klaidos tiesiog neatleistinos. Nesikeikite ir nevartokite įžeidžiančių žodžių. Būkite pozityvus. Pozityvūs žmonės traukia. Visuomet malonu būti pozityvaus žmogaus draugijoje.