Kaip išmokti nepavydėti mylimojo

Daugelis mūsų pritartų, kad per stiprus pavydas griauna santykius. Tačiau kaip išmokti nepavydėti žmogaus, kurį beprotiškai myli? Pateikiame 5 patarimus, kaip atsikratyti nepagrįstų minčių apie partnerio neištikimybę.

1. Įvardinkite sau, ko ir kodėl jūs pavydite. Paprastai pavydas pasireiškia tuomet, kai jūs nesate tikras dėl savo ir savo santykių saugumo. Pabandykite suprasti, kokios tikrosios jūsų pavydo priežastys. Galbūt jūs turite skaudžios patirties ir bijote, kad tai pasikartos? Suradę tikrąją priežastį suprasite, kad turite pabandyti pasikeisti pats ar pati, o ne keisti kitus.

2. Neparodykite, kad pavydite. Jei iškelsite pavydo sceną ir atskleisite aplinkiniams, kaip smarkiai pavydite, tik parodysite savo silpnumą. Todėl nei žodžiais, nei elgesiu, nei veido mimika neparodykite, kad pavydite. Visus priekaištus savo partneriui geriau pasakykite tada, kai liksite dviese.

3. Išmokite save gerbti. Savimi pasitikintys žmonės nepavydi, nes nemato tam pagrindo. Surašykite ant popieriaus lapo dalykus, kuriuos darydamas jūs jaučiatės gerai. Pavyzdžiui, skaitydami knygą, susitikdami su draugais, žvejodami, kepdami pyragus… Stenkitės kiekvieną dieną iš šio sąrašo atlikti bent po kelis dalykus. Po truputį imsite labiau savimi pasitikėti ir jums neberūpės, ką kiti žmonės apie jus galvoja.

4. Nustokite save lyginti su kitais vyrais ar kitomis moterimis. Pavydintys žmonės save dažnai lygina su kitais vyrais ar moterimis savo mylimojo ar mylimosios gyvenime ir vis nori įsitikinti, kad visais atvejais yra geresni nei kiti vyrai ar moterys jo ar jos gyvenime. Tačiau juk visiškai nesvarbu, kokie kiti žmonės supa jūsų mylimąjį ar mylimąją, jis (arba ji) jus pamilo dėl to, kokia (ar koks) esate.

5. Įsivaizduokite save kitų vietoje ir pamėginkite suprasti, kaip jie jaučiasi. Pavydite jo geriausiai draugei? O gal pavydite jos pažįstamiems? Pagalvokite ir apie tai, kaip jis (ar ji) jaučiasi, juk atsiradus jums jiems tenka susitaikyti su tuo, kad gauna mažiau dėmesio iš jūsų mylimojo (ar mylimosios).

6. Supraskite, kad pavydas neišsprendžia problemų. Tiesą sakant, pavydas tik kenkia santykiams.