10 požymių, kad jis – narcizas

Sunku sukurti harmoningus santykius su vyru, kuris mano esantis pranašesnis už kitus ir nepakankamai vertina kitų žmonių jausmus. Sunku bendrauti su vyru, kuris labiausiai pasaulyje myli save. Tačiau juk tik susipažinus ne taip jau lengva pastebėti, kad jis yra narcizas.

Būkite šiek tiek pastabesnė ir be vargo tai pamatysite! Pateikiame 9 požymius, kad jis – narcizas (tiesa, jei jūsų naujajai simpatijai tinka vos vienas ar keli punktai ir panašus elgesys pasireiškia tik kartais, tikriausiai nerimauti nėra dėl ko).

1. Jis abejingai reaguoja į jūsų problemas. Jei jūsų mylimasis rūpinasi ne tik savimi, bet visada užjaučia ir paguodžia jus, jei esate nusiminusi, tuomet nėra dėl ko nerimauti. Jei jis narcizas, jis niekada jūsų neužjaus ir nepaguos, jis net nereaguos į jūsų problemas, nes jos jam paprasčiausiai nerūpi. Juk svarbiausios problemos yra tik jo problemos.

2. Jis mano, kad yra labiau nusipelnęs nei kiti. Ar teko susidurti su vyru, kuris nuolat pasakoja apie tai, koks jis nuostabus ir kaip jis vienintelis darbe viską daro už visus, todėl vienintelis nusipelno paskatinimo? Jei jūsų naujasis draugas mano, kad turi daugiau teisių nei kiti, jei jis įsitikinęs, kad savo darbe yra vienintelis vertas paaukštinimo, bėkite nuo jo kuo toliau, nes jis – narcizas.

3. Jis mėgsta pasigirti. Jei jis mėgsta „šiek tiek“ pagražinti įvykius, greičiausiai jis narcizas. Pavyzdžiui, jei jis nuėjo į mėgstamos grupės koncertą, o paskui visiems pasakoja, kaip „su grupe šėlo visą naktį“, būkite atsargios. Narcizai yra linkę sureikšminti įvykius.

4. Jis reikalauja pernelyg daug dėmesio. Kai kurie vyrai sulaukia daugiau dėmesio nei kiti, bet tai nereiškia, kad jie yra narcizai. Tačiau jei pastebėjote, kad jūsų draugas sulaukia iš jūsų daug dėmesio, bet vis tiek skundžiasi, kad jam jo trūksta, greičiausiai jis yra narcizas.

5. Jis mėgsta fantazuoti. Gerai, jei vyras turi tikslų gyvenime, tačiau jie turi būti realūs. Mes visi turime svajonių, bet tik narcizai yra apsėsti savo svajonių. Jei jiems nepavyksta jų įgyvendinti, juos tai sužlugdo. Taigi įsitikinkite, kad jūsų draugas nėra linkęs per daug fantazuoti ir geba situaciją vertinti realiai.

6. Jis neatsako į jūsų jausmus. Jūsų draugas neabejotinai yra narcizas, jei jūs jam pasakote „aš tave myliu“, o jis prašo pakartoti tai dar kartą, užuot ir jums prisipažinęs meilėje. Narcizas niekada nesutiks jums padėti ir niekada jums neprisipažins mylint.

7. Jis labai savininkiškas ir nori kontroliuoti jūsų gyvenimą. Darnūs santykiai gali susiklostyti tik tuomet, jei abu partneriai gerbia vienas kitą ir nebando tapti kito gyvenimo šeimininku. Narcizai paprastai labai mėgsta kontroliuoti kitus. Jie stengiasi, kad kiti elgtųsi taip, kaip nori jie. Pavyzdžiui, narcizas niekada nesupras, kaip galite atsisakyti su juo eiti į pasimatymą, net jei tam turite svarbių priežasčių. Tačiau pats jaučiasi turįs teisę atšaukti pasimatymą net likus dešimt minučių iki jo.

8. Jis jaučiasi esantis Visatos centras. Kartais narcizai gali pasirodyti labai galantiški, tačiau pasakę vieną kitą komplimentą nejučiomis visada vėl pradeda kalbėti apie save ir, žinoma, akcentuoja tik geriausias savo savybes (juk kitokių jie neturi!) Jei pastebėjote, kad jūsų draugas jaučiasi svarbiausiu žmogumi pasaulyje, kad jis elgiasi taip, tarsi viskas vyktų tik dėl jo, neabejokite, kad jis – narcizas.

9. Lovoje jis niekada nesistengia jūsų patenkinti ir rūpinasi tik savo malonumu. Narcizai paprastai nesistengia patenkinti savo moters lovoje, jie rūpinasi tik savo poreikiais.

10. Jis nevertina kitų. Atkreipkite dėmesį, kaip jūsų naujasis draugas elgiasi su aplinkiniais žmonėmis, ypač tais, kurie užima žemesnes pareigas nei jis. Pavyzdžiui, kai jis jus pakvies į pasimatymą ir nueisite kartu išgerti kavos, atkreipkite dėmesį, kaip jis bendrauja su padavėja. Jei jis rodo bent menkiausią nepagarbą, gerai pagalvokite, ar verta su šiuo žmogumi keliauti į dar vieną pasimatymą.

Kiti blogi vyrų tipai