Mamytės sūnelis. 7 požymiai ir patarimai vyrams

Mamytės sūnelį atpažinti gali būti sunku. Juk jei vyras dėmesingas savo mamai, jūs tiesiog galite pagalvoti, jis labai rūpestingas ir atsakingas vyras. Pateikiame 7 požymius, kad jis neabejotinai yra mamytės sūnelis.

Žinoma, reikia pasakyti, kad nėra nieko blogo, jei vyras palaiko artimus santykius su mama ir ja rūpinasi. Tai netgi labai sveikintina. Blogai tuomet, jei vyras niekaip nenori suaugti ir giliai širdyje vis dar jaučiasi mažuoju mamytės sūneliu, todėl jam skanus tik mamos maistas, jis džiaugiasi, jei ji vis dar plauna jo kojines, o priimdamas svarbiausius gyvenime sprendimus klauso tik mamos nuomonės.

Tokiam vyrui nė viena pasaulio moteris negali prilygti jo mamai ir būtent todėl jis negali iš tikrųjų mylėti jokios moters – juk ji ne jo mama. Su tokiu vyru ilgalaikiai harmoningi santykiai neįmanomi, todėl geriausia, jei vos susipažinusi su vyru suprastumėte, ar jis yra mamytės sūnelis.

7 požymius, kad jis neabejotinai yra mamytės sūnelis:

1. Jis kalbasi su ja kiekvieną dieną. Jei jūs kartu dar visai neseniai, o jis, kalbėdamas su jumis telefonu, sako perskambinsiąs vėliau, nes skambina jo mama, verta suklusti. Nieko blogo, jei jis pakankamai artimas su savo mama ir su ja kalbasi apie viską (na, beveik apie viską). Tačiau jei trisdešimtmečio vyro didžiausia problema ta, kad jau antra diena, kaip nepaskambina mama, atkreipkite dėmesį. Jis greičiausiai nepasirengęs gyventi savo gyvenimo.

2. Kai reikia priimti svarbius sprendimus, jis daro taip, kaip sako mama. Galbūt jis retai kalba apie savo mamą, retai kalba su ja telefonu, tačiau jei vyras pats nesugeba priimti sprendimų, ir vos iškilus rūpesčiams skambina mamai ir viską daro taip, kaip ji sako, galite neabejoti, kad jis – mamytės sūnelis. Atkreipkite dėmesį ir į tai, kaip jis vertina jūsų nuomonę. Subrendęs vyras, kuris nori sukurti šeimą ir gyventi savo gyvenimą, turėtų daugiau dėmesio kreipti į gyvenimo draugės (vėliau žmonos) nuomonę, nes juk su šiuo žmogumi kurs savo gyvenimą. Jei taip nėra, pripažinkite faktą, kad jūsų draugas praktiškai dar vis gyvena su savo mama.

3. Jis lygina jus su savo mama. Mamytės sūnelis ieško tokios draugės, kuri kuo labiau primintų jo mamą. Ir jei jo mylimoji ką nors daro ne taip, kaip jo mama, jis puola priekaištauti. Jei pastebėjote, kad jis nuolat lygina jus su savo mama („Tu ne taip skuti bulves kaip mano mama“), būkite pasirengusi niekada gyvenime taip ir neprilygti jo mamai.

4. Jis visada renkasi savo mamą, ir niekada jūsų. Jei jis negali su jumis eiti į kiną ar atvažiuoti į jūsų gimtadienį, nes eina vakarieniauti su savo mama. Jei mylimoji nėra jam prioritetas, kažin, ar galite tikėtis ilgalaikių darnių santykių. Atkreipkite dėmesį ir į smulkmenas. Pavyzdžiui, jei jūs visi vakarieniaujate, o jis visada išsirenka tokį patiekalą, kurį siūlo paragauti jo mama, ir atsisako paragauti tai, ką siūlote jūs. Tai rodo, kad jūs tikrai nesate jo prioritetas. Jūsų gyvenimas yra per daug trumpas, kad aukotumėte jį vyrui, kurio gyvenimo tikslas – mama.

5. Ji skalbia jo drabužius ir jam gamina. Jei jis gyvena vienas, bet jo mama vis dar skalbia jo kojines ir kiekvieną dieną atveža pietus, greičiausiai viduje jis vis dar mažas berniukas. Net jei suaugęs vyras kartu gyvena su savo mama, jis savo kojines turėtų skalbti pats ir turėtų mokėti bent jau išsikepti kiaušinienę.

6. Jis mamai papasakoja net labai asmeniškus dalykus. Jei vyras su mama kalbasi net apie savo lovos reikalus, jo santykiuose su moterimi gali kilti rimtų problemų.

7. Ji dažnai jį lanko. Jei ji bent vieną dieną nepaskambino, tai atvažiavo į svečius. Pažįstama situacija? Tuomet jūsų draugas neabejotinai yra mamytės sūnelis. Nieko tokio, jei ji aplanko sūnų tuomet, kai jis ją pakvietė, bet jei ji dažnai ateina nekviesta, verta sunerimti.

Kodėl moterims nepatinka „mamyčiukai“?

Turbūt jau Dievas žinojo, kad vyrui palikti tėvų lizdelį, emociškai atsiskirti nuo mamos ir kurti savo šeimą bus sunku, todėl Biblijoje pasakyta: „Todėl vyras paliks tėvą ir motiną ir glausis prie žmonos, ir du taps vienu kūnu“ (Evangelija pagal Matą, 19:5).

Jūs tik norite būti geras sūnus (neabejojame, toks ir esate), darote viską, kaip sako mama (juk ji geriausiai žino), tad esate rūpestingas ir dėmesingas moterims (bent jau vienai), todėl nesuprantate, kodėl moterys, užuot įvertinusios gerąsias jūsų savybes, ištaria ilgesingą „sudie“ ir siūlo paskabinti, kai užaugsite.

Kai kurios moterys gali sakyti, kad toks vyras – tikra laimė. Juk jei jis visada klauso savo mamos, klausys ir žmonos, bus jai dėmesingas ir ja rūpinsis. Tačiau, deja, taip nutinka ne visada (o gal ir niekada). Sunku tikėtis, kad jei vyrui visada buvo svarbiausia jo mamos nuomonė, jis vieną dieną ims ir pirmenybę pradės teikti žmonai. Žinoma, reikia rūpintis ir tėvais, ir savo šeima. Tačiau jei moteris jaus, kad ji visada yra antroje vietoje, ji gali nusivilti santykiais, o tai gali privesti prie skyrybų.

Jis yra „mamyčiukas“, jei nuolat jaučiate, kad jo mamos poreikiai jam visada yra svarbesni už jūsų ir jam nesvarbu, kad jūs dėl to jaučiatės blogai. Tokiam vyrui jo mama – visatos centras. Jis visada jus lygina su ja.

Taigi moterims nepatinka „mamyčiukai“, nes:

1. Moterys nori meilės, o meilė paprastai egzistuoja tarp dviejų žmonių, o ne tarp trijų. Taigi jei atsiranda trečias, kuris kišasi į santykius, poroje visada kyla problemų.

2. Moteris užima tam tikrą svarbų vaidmenį šeimoje. Paprastai vyras ir moteris šeimoje pasidalina vaidmenimis ir tam tikrais klausimais sprendimus priima žmona (kokiais klausimais, priklauso nuo vaidmenų pasidalijimo).

Jei vyrui svarbesnė ne žmonos, o mamos nuomonė, sutuoktinė gali jausti, kad kažkas užima jos vietą. Kiekviena moteris pati sprendžia, kaip jai tvarkytis namuose, ir jei vyras nuolat sako, kad „tu tvarkaisi netinkamai, mano mama darė kitaip“, tuomet ji jaučia, kad ja nepasitikima kaip žmona ir kaip moterimi.

3. Gyvendamos su „mamyčiukais“ moterys negali priiminėti sprendimų svarbiausiais klausimais. Kur krikštyti vaiką, kada ir kur važiuoti atostogauti – juk visa tai sprendžia anyta. Na, galbūt ji sprendžia netiesiogiai. Iškilus reikalui priimti svarbų sprendimą, vyras tuoj pat tariasi su mama ir „netikėtai“ ima galvoti taip, kaip ir ji.

4. „Mamyčiukų“ mamos dažnai manipuliuoja savo sūnaus jausmais, o moterims vyras, kuris leidžiasi manipuliuojamas, neatrodo vyriškas. Kai kurios mamos (ypač tos, kurios neturi vyro) nuolat primena savo sūnums, kad jaučiasi vienišos ir pamirštos, niekam nereikalingos. Net ir suaugęs sūnūs jautriai reaguoja į tokias kalbas.

Jų mamoms nepatinka, kad sūnaus dėmesiu tenka dalintis su dar viena moterimi. Tiesa, tokiais atvejais dažniausiai nei mama, nei suaugęs berniukas nepripažįsta, kad vienas manipuliuoja, o kitas leidžiasi manipuliuojamas jausmais.

5. Tokio vyro žmona visada jaučiasi antra. Kiekviena moteris trokšta būti vienintele ir svarbiausia savo vyrui. „Antros“ vaidmuo vyro gyvenime netenkina jokios moters, net jei ji mėgina save apgauti ir teigia, kad viskas gerai. Pasakyti savo mamai, kad jūs aplankysite ją ne rytoj, o kitą savaitę, nes su žmona turite kitų planų, nėra nusikaltimas.

6. Moterys nori susitikinėti su vyrais, kurie yra suaugę, todėl jei jis pats nesugeba išsiskalbti savo rūbų ir pasigaminti pusryčių (juk visa tai daro mama, net jei jam jau daugiau nei 30 metų), šansų sužavėti savimi pasitikinčią gražuolę nėra.

7. Jis savo mamai pasakoja viską. Kiekviena moteris norėtų emocinio ryšio su savo vyru, tačiau jei vyras viską pasipasakoja mamai, o ne žmonai, jis nebeturi kuo pasidalinti su savo sutuoktine. Dar blogiau, jei vyras mamai pasakoja savo šeimos intymaus gyvenimo detales. O košmaras yra tuomet, kai anyta nurodinėja žmonai, kaip ji turėtų elgtis lovoje.

8. Toks vyras niekda nepalaiko savo žmonos, net jei ji būna teisi. Harmoningi santykiai gali egzistuoti tik tuomet, jei vyras palaiko ir gina savo žmoną, todėl moterims tokie vyrai nepatinka.

Jei manote, kad jūsų vyras „mamyčiukas“, nekritikuokite jo, bet pasakykite, kokio elgesio iš jo tikitės, pasakykite, kad jaučiatės nereikalinga. Papasakokite jam apie savo jausmus ir nerimą dėl jo ir jo mamos santykių. Jei jūsų vyras protingas, jis ims keisti savo elgesį. Na, o jei jis nenori nieko keisti, tuomet arba priimkite jį tokį, koks jis yra, arba pripažinkite, kad jums kaip porai nieko neišėjo.

Patarimai vyrams:

1. Pasakykite savo mamai, kad labai ją mylite, bet dabar jūsų prioritetas – jūsų šeima ir jūsų žmona.

2. Neleiskite savo mamai blogai kalbėti apie jūsų žmoną, net jei manote, kad ji teisi. Savo priekaištus žmonai pasakykite tada, kai mama (ir niekas kitas) negirdi.

3. Nebijokite mamai pasakyti „ne“.

4. Nelyginkite savo mamos su žmona. Nepamirškite, kad šių dviejų moterų paskirtis skirtinga. Jūsų mama – tai moteris, kuri turėjo jus užauginti vyru. Žinoma, turite būti jai už tai dėkingas. Jūsų žmonos paskirtis – būti jūsų partnere gyvenime, mylėti jus ir kartu auginti vaikus.

Kodėl šios moterys turėtų būti vienodos (vienodai tvarkytis namuose, panašiai galvoti…), jei jos jūsų gyvenime atlieka skirtingus vaidmenis? Jūs nevedėte savo mamos, todėl mintyse aiškiai turite atskirti šias dvi moteris ir suvokti jų vietą savo gyvenime.