Vyrų demonas – impotencija

Tai jau nebe vienkartinis atsitiktinumas. Ir Jūs net nesate pernelyg pavargęs… Tai, kas įvyko, kalbant medicinos terminais – Jums nebepavyksta susilaukti erekcijos arba negalite jos išlaikyti pakankamai ilgai, kad pasiektumėte orgazmą.

Ir Jūs staiga tapote vienu iš 10 milijonų Žemės vyrų, šiemet pirmą kartą susidūrusių su erekcijos sutrikimais.

Kurie veda link impotencijos… To negailestingo žodžio, bet kurį vyrą paverčiančio tiesiog paprastu ir nebereikalingu statistiniu vienetu.

Dar skaudžiau, kad impotencija iš esmės yra tikra likimo ironija: savo ankstyvojoje jaunystėje pagalvojame apie seksą kas šešias sekundes, daugumą 20-30-ųjų savo gyvenimo metų ieškome tos partnerės, o kai ją randame ir nusiteikiame ilgalaikiams santykiams, staiga paaiškėja, kad mūsų reprodukcinis aparatas pradėjo gesti… 

Žinoma, Jums asmeniškai sunkumai su erekcija šiame gyvenimo etape gal net ir nėra svarbiausia. Kiekvienas mūsų gali prisiminti bent po keletą „nesėkmingų“ bandymų, tačiau tradiciškai jie visi įvykdavo po ilgalaikės bemiegės nakties, pagyvintos besaikiu gėrimu ir rūkymu – ir atsiminimai labiau linksmi, nei liūdni.

Tačiau visi pasensime, o vyresniojo amžiaus žmonėms tai jau aktualu (nors ir ne visai estetiškai gali atrodyti besimylinčio senuko vaizdas), nes visi geri dalykai kada nors baigiasi… Ir erekcijos sutrikimai bei impotencija atsiranda netgi ne senyvame amžiuje – mažiausiai 40 procentų vyrų, sulaukusių virš 40 metų, turi šią problemą arba jos pirminius simptomus.

Tačiau nereikia panikuoti, mielieji jaunieji draugai. Nes problema yra ne tokia jau ir neįveikiama, kaip galima pagalvoti iš pirmo karto. Apie 60-80 procentų vyrų, besikreipusių pas gydytoją, erekcijos sutrikimus pavyksta išgydyti. O dar dažniau tai pavyksta padaryti net ir be gydytojo ar „Viagros“.

Potencijos sutrikimo priežastys

Pradžiai įsitikinkite (ar paprašykite ko nors įsitikinti), ar turite erekciją, kol miegate. Tai nesunku padaryti, nes iki 40 metų amžiaus kiekvienas vyras vidutiniškai per naktį erekciją patiria 4,2 karto, ir jos bendrai trunka 141 minutę (su metais šie skaičiai pradeda mažėti) – partnerei tai lengva pastebėti ir įvertinti.

Todėl, nepaisant prasidėjusių nesusipratimų su moterimi lovoje, jei Jums miegant, su erekcija yra viskas tvarkoje, vadinasi, Jūsų  problema yra ne fizinė, o emocinė arba psichologinė.

Fiziologinės

Fiziniai veiksniai, sąlygojantys erekcijos sutrikimus gali būti besaikis alkoholio ir rūkalų vartojimas, migdomosios tabletes, vaistai nuo aukšto kraujo spaudimo ar širdies ligų, raminantieji bei antidepresantai (jei ilgai vartojami arba vartojami pernelyg didelėmis dozėmis), hormonų disbalansas arba prostatos ligos. Pastarosios problemos yra gydomos medicinos pagalba

Tačiau net jei ir esate abstinentas, nevartojate jokių vaistų, tikrosios erekcijos sutrikimo priežastys gali būti kur kas paprastesnės. Tai gali būti tiesiog fizinis išsekimas (sakoma, kad „impotencija – didelių viršininkų liga“, tokių, kurie daug dirba ir mažai atostogauja).

Erekcijai reikalinga stipri ir veržli kraujo srovė į penį. Ten patenkantys kraujo kūneliai turi būti geroje nuotaikoje ir neturi jų gležnų struktūrų spausti riebalų banginiai. Todėl viršsvoris, maisto trūkumas ar nikotino perteklius Jūsų kraujo kūneliams pasitikėjimo savimi neįkvėps.

Psichologinės

Viena iš „auksinių“ sekso taisyklių yra tokia – jei ryte atsibundate su puikia erekcija, tokią pat nuostabią turite masturbuodamasi, tačiau tokios nesusilaukiate, kai esate su moterimi, vadinasi, problema yra psichologinė – nepamatuotame siekyje pademonstruoti savo galią.

Taip pat ir stresas, nerimas bei depresija gali sustabdyti erekciją jai dar net neprasidėjus, o pora tokių nesėkmingų kartų jau gali sukelti psichologinį nusiteikimą, lemiantį ateities pasirodymus…

Ką daryti?

Žinoma, impotencija per amžius kamavo vyrus, kurie atkakliai ir dažniausiai nevykusiai ieškojo išeities, tačiau šiandien mes turime technologijas. Mažas žydras rombas – bene populiariausias vyrų vaistas pasaulyje, kurio nuo 1998 metais suvartota beveik pusantro milijardo, o kasdien kiekvieną sekundę yra parduodama 9 porcijos.

Vis dėlto kur kas galingesnis vaistas už ją yra aktyvus ir linksmas gyvenimas, reguliari mityba, reguliarus lytinis gyvenimas, platus požiūris įgyvenimą ir mokėjimas atsipalaiduoti – tai yra pagrindiniai ginklai kovoje su ta klastinga liga.

Tad nereikia kliautis vien „Viagra“. Yra išeitis net ir be medicinos. Svarbiausia, suvokti, kur glūdi problema, ir tada imtis priemonių.

PERŽIŪRĖKITE SAVO GYVENIMO STILIŲ

Jei pastaruosius keletą mėnesių stipriai gėrėte ar rūkėte, vartojote narkotikus, erekcijos sutrikimas yra organizmo signalas Jums, pranešantis, kad kūnas tokias substancijas sunkiai priima. Atitinkamai pakoreguokite vartojamų nuodų kiekius.

NUOLATINIAI FIZINIAI PRATIMAI

Tai bendrai pagerins Jūsų savijautą ir fizinę būklę. Jei pastaruosius kelis mėnesius ilsėjotės, kitais žodžiais, daugiau drybsojote ant gultų, nei stovėjote kojų, fiziniai pratimai paspartins kraujo apytaką.

SVEIKA DIETA

Kad ir ką besakytų žiniuoniai, pašalinkite iš savo raciono raudoną mėsą, sūrį ir sviestą, atsisakykite vizitų į greito maisto kioskus bei restoranus. Toks maistas užkemša Jūsų arterijas ir sumažina kraujo srovę į penį.

SUMAŽINKITE VARTOJAMOS DRUSKOS KIEKIUS

Ji kelia  kraujo spaudimą.

BŪKITE NUOŠIRDUS

Atvirai aptarkite šią problemą su savo partnere. Geriausia suderinti moratoriumą neturėti lytinį santykių bent vieną mėnesį.

KREIPKITĖS Į GYDYTOJĄ

Jei aukščiau išvardinti patarimai nepadės. Per vieną mėnesį.