Vyro darbovietėje neieškosiu

Mes su vyru jau dvylika metų kartu ir niekad nesiskundėm savo seksualiniu gyvenimu.

Gimus vaikams, vyras metė darbą ir įkūrė savo verslą. Jame įdarbino ir mane – nepilną darbo dieną tam skirdavau būdama namuose. Pagrindinė idėja buvo praleisti kuo daugiau laiko kartu bei su vaikais. Bet tikrovėje viskas buvo kitaip…

Verslas klestėjo, o mūsų intymus gyvenimas nyko: galiausiai mylėdavomės vos kartą per mėnesį.

Kad ir kaip bebūtų keista, tai yra tiesa – kartais itin artimi tarpusavio santykiai gali neigiamai atsiliepti seksualiniam gyvenimui. Jūs esate ne pirmas žmogus, kuris įsitikina, jos poros darbas kartu gali turėti ir neigiamų pasekmių. Kad ir kiek bebūtų porų, kurioms kiekviena kartu praleista valanda tik pagerina santykius, ne mažiau pasitaiko ir išsiskyrimo atvejų.”

Amerikietė Christine Nehring tyrė tam tikro atstumo tarp partnerių išlaikymo svarbą santykiuose – nesvarbu, ar tai būtų geografinis, ar psichologinis atstumas. Ji teigia, jog patrauklumą lemia tam tikra paslaptis, kuri atsiranda neatskleidžiant viso savęs mylimajam. Juk dažnai įsimylėjimo priežastimi ir tampa būtent tai, jog nežinome visko apie kitą žmogų.

Įtariu, jog jums patiems net nesuvokiant, ankstesnis darbo ritmas turėjo didelės įtakos sėkmingiems seksualiniams santykiams. Kasdieninis išsiskyrimas nuo 9 val. ryto iki 5 val. vakaro kėlė nusivylimą ir ilgesį, o tai gali peraugti tik į vieną – aistrą. Dabar judu dalinatės ta pačia kasdiene aplinka visą dieną ir galite mylėtis kada panorėję. Tačiau kaip sakydavo mūsų mamos – jei gali valgyti šokoladą kada panorėjęs, jis tiesiog nebeskanus. O juk to, kas neskanu – netrokšti.

Kai kartu dirbi namuose, visi pokalbiai lengva gali virsti į buitinius ginčus dėl to, kieno eilė siurbti kambarius ar paimti vaikus iš mokyklos. Be to, namuose patogiausia dėvint kasdienius drabužius – moterys pamiršta seksualius apatinius, o vyrai retai kada apsivelka kostiumą. Grįžimas iš darbo vilkint tvarkingą eilutę – itin seksualu; tai tarsi uniforma, kuri leidžia vyrui pajusti savo jėgą ir atsiriboti nuo kasdienybės.

Kitas svarbus faktorius – vyro įkurtas verslas. Tai nemažai pastangų reikalaujantis užsiėmimas, o stresas dažnai lemia vyro seksualinės energijos sumažėjimą. Namai, į kuriuos jis anksčiau sugrįždavo pas savo seksualią žmoną, dabar tapo pinigų uždirbimo vieta – o tai ne itin erotiška.

Tačiau tas faktas, jog jūs abu kenčiate dėl sumažėjusio potraukio, leidžia manyti, kad viso to priežastys slypi kitur. Laimė, yra keletas paprastų priemonių, kurios gali pagerinti padėtį.

Pirmiausia, kai tik stabilizuos naujas verslas, galite pasiūlyti vyrui išsinuomoti darbo kabinetą toliau nuo namų. Tuo tarpu pati stenkitės praleisti daugiau laiko atskirai. Pavyzdžiui, viena mano draugė, kurios vyras taip pat įsteigė verslą namuose, tris kartus per savaitę eina į biblioteką ir dirba ten. Ji pasakojo, kad vyras jau susidomėjo, ar tik ten nesilanko patrauklūs rašytojai? „Tai, kad nuolat nebūnu namuose, primena vyrui, jog turiu savų paslapčių, o tai – itin patrauklu“ – pasakojo ji.

Jei nė viena iš šių priemonių neįmanoma, bent jau dirbkite skirtingose namo dalyse, ar įrenkite vieną darbo kabinetą sodo namelyje. Turite rasti būdą turėti savo atskirus gyvenimus ir pasakoti vienas kitam apie juos – familiarumas paprastai sukelia nuobodulį. Kai tik sukursite nors mažytį atstumą, stenkitės atstatyti romantiškus santykius.

Kodėl gi nepaskyrus pietų pertraukos susitikimui bare? Atvykite į jį atskirai, ir elkitės tarsi senamadiškame pasimatyme. Neįtikėtina, kaip santuokinis flirtas greitai gali peraugti į romantišką nuotaiką. Jei tik galite sau tai leisti – užsisakykite viešbučio kambarį pašėlusiai nakčiai.

Būtų protinga nubrėžti aiškią ribą, kada baigiasi jūsų darbo diena. Žmonės, dirbantys sau, dažnai praleidžia visą dieną užsiėmę verslu, taip pamiršdami visą kitą. Pažįstama pora, turinti nuosavą verslą namuose, užsibrėžė griežtą taisyklę – 6 valandą vakaro mesti visus reikalus ir išlenkti po kokteilį. Žmona tikina: „Aš niekuomet nesakau „Ne“ po poros martinių.“

Ir tai tik keletas priemonių – raskite savo sprendimą, kaip iš naujo sujaudinti vienam kitą. Nepamirškite – didžiausias erotikos priešas yra rutina.