Vyriškos sekso traumos

Sakoma, bijai vilko – neik į mišką. Galbūt baimė sutikti vilką vienam kitam ir atbaido norą pagrybauti. O kaip su seksu? Veikiausiai nė vienas žmogus neatsisako sekso vien dėl to, kad bijo patirti intymią traumą, ir vis dėlto tokių traumų pasitaiko. Jų tikimybė ne ką mažesnė, nei akistatos su vilku miško vidury. Kokios dažniausios vyriškos sekso traumos?

Lūžęs penis

Taip, tiesa, penis neturi kaulo. Ir vis dėlto tokių traumų, kaip sulaužytas vyriškas pasididžiavimas, pasitaiko. Laimė, retai.

Erekcijos metu penio kraujagyslės pritvinksta kraujo, kuris atslūgsta tik pasibaigus erekcijai. Jei tuo metu penis stipriai palenkiamas – taip dažniausiai nutinka mylintis neįprastomis, gimnastinių sugebėjimų reikalaujančiomis pozomis – jis gali lūžti. Netgi pasigirsta trakštelėjimas. Iškart po to dingsta erekcija, juntamas aštrus skausmas. Deja, vien pleistro traumai pagydyti neužteks – būtina skubi medicininė pagalba.

Įplyšusi apyvarpė

Neapipjaustytiems vyrams sekso metu kartais plyšta penio odos raukšlė. Laimė, ši trauma nelaikoma sudėtinga, paprastai apsiriboja keleto dienų perštėjimu, vėliau sugyja savaime.

Visa nelaimė tame, kad tai gali pasikartoti.

Patyrusiems tokį nemalonumą patariama pagulėti, o vėliau mylintis kurį laiką naudoti lubrikantus arba prezervatyvus. Tačiau jei taip nutiks ir vėl – vertėtų pamastyti apie apipjaustymą.

Skausminga ejakuliacija

Ta aistringa išraiška veide – nebūtinai ekstazė. Skausmas vyriško pasididžiavimo zonoje gali būti prostatos, šlapimo pūslės ar sėklidžių infekcijos ženklas – būtina skubiai kreiptis į gydytoją.

Orgazminis galvos skausmas

Staigus, stiprus galvos skausmas orgazmo metu paprastai yra susijęs su migrena, ypač jei toks reiškinys yra pasitaikęs jau ne vieną kartą. Kreipkitės į gydytoją, kad išrašytų vaistų. Labai retais atvejais toks skausmas gali reikšti kraujavimą smegenyse – būtina skubi medikų pagalba.

Parafimozė

Tai nemaloni situacija, kai mylintis apyvarpė atsismaukia, o jos žiedas ima ir užspaudžia varpos galvutę. Po kurio laiko varpos galvutė patinsta. Jei patinimas toks stiprus, kad apyvarpės užsmaukti neįmanoma – prireiks medikų pagalbos.

Comments are closed.