Vyras nebendrauja su mano vaikais!

Sukūrus antrą šeimą sutuoktiniai turi išlaikyti rimtą išbandymą – išmokti bendrauti su vienas kito vaikais iš pirmųjų santuokų. Deja, tai ne visada būna taip paprasta, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šįkart kalbėsime apie tai, ką daryti, jei antrasis vyras nebendrauja su žmonos vaikais iš pirmosios santuokos.

Taigi jeigu nuo pirmų dienų, kai pradėjote gyventi kartu, Jūsų antrasis vyras nebendrauja su Jūsų vaikais ir yra neigiamai nusiteikęs jų atžvilgiu, turėtumėte susirūpinti iš karto. Nemanykite, kad bėgant laikui Jūsų vyras į vaikus pradės žiūrėti palankiau – jei nieko nedarysite dėl to, niekas ir nepasikeis.

Jei dėl tam tikrų priežasčių Jūsų vaikai su savo tikruoju tėvu nebendrauja arba bendrauja labai retai, tuomet ypač svarbu pasiekti, kad Jūsų antrojo sutuoktinio santykiai su vaikais būtų kuo geresni. Juk tokiu atveju jam tenka našta bent iš dalies atstoti tėvą ir rodyti jiems pavyzdį, koks turėtų būti vyras.  Be to, Jūsų vaikai turi jausti meilę ir pagarbą jiems iš visų šeimos narių (juk Jūsų antrasis vyras dabar irgi šeimos narys), jiems labai svarbu jaustis saugiems. 

Viena iš galimų priežasčių, galinčių paaiškinti tokį vyro nenorą bendrauti su vaikais, yra ta, kad jis greičiausiai negali susitaikyti su Jūsų praeitimi, jis jaučia konkurenciją Jūsų buvusiam vyrui, o vaikai jam gali nuolat priminti, kad Jūsų gyvenime buvo kitas vyras. Kita galima priežastis – jis paprasčiausiai nežino, kaip reikia elgtis su vaikais, ypač jeigu jų neturi. 

Pirmiausia turėtumėte išsiaiškinti tokio Jūsų vyro elgesio priežastis. Turėtumėte atvirai pasikalbėti su savo vyru ir aptarti auklėjimo ribas – ar jis gali auklėti Jūsų vaikus, ar Jūs norėtumėte, kad jis visai nesikištų, ar jis turėtų prižiūrėti, kaip jie mokosi, ką jis gali jiems sakyti ir ko – ne. Pasakykite, kokių santykių iš jo ir Jūsų vaikų tikitės.

Nepamirškite, kad jei norite, kad Jūsų antrasis vyras būtų Jūsų šeimos narys, turite elgtis su juo kaip su šeimos nariu. Jeigu leisite jam įsitraukti į Jūsų vaikų auklėjimo procesą, šeimoje jis jausis kur kas labiau reikalingas ir prisiims daugiau atsakomybės. Žinoma, neturėtumėte versti jo tai daryti, jeigu jis nenori – galbūt jis tėvystei visiškai nenusiteikęs. Pasakykite, kad juo pasitikite, dažniau sakykite, kad mylite.

Ieškokite būdų, kaip praleisti daugiau laiko visiems drauge. Išeikite visi kur nors papramogauti, vakarieniaukite kartu.

Pakalbėkite su savo vaikais, juk jiems taip pat sunku susitaikyti su tuo, kad Jūsų gyvenime atsirado kitas vyras. Pasakykite jiems, kokie jie Jums brangūs, kad juos visada mylėsite ir saugosite kad ir kas benutiktų.