Vyrai ir moterys turi tik vieną bendrą interesą

Mokslininkai išsiaiškino, kad tiek vyrams, tiek ir moterims iš tikrųjų būna sunku suprasti vienas kitą. Juos jaudina skirtingos problemos, net ir atsikratyti streso jie linkę skirtingai. Marketingo tyrimo centro „Polaris“ specialistai atliko išsamią apklausą tarp 1200 skirtingo amžiaus vyrų ir moterų, rašo „The Telegraph“. Ir paaiškėjo, kad vyrams didžiausią nerimą kelia problemos darbe, o moteris labiau jaudina asmeniniai klausimai: sunkumai santykiuose su artimais žmonėmis, laiko stygius, taip pat ir finansinės problemos.

Tiesa, ir moterys, ir vyrai galvoja, kad vienas iš būdų atsikratyti streso – žiūrėti televizorių. Tačiau dėl visų kitų dalykų jų požiūriai skiriasi. Pavyzdžiui, per apklausą paaiškėjo, kad vyrai atsipalaiduoja žaisdami videožaidimus, sportuodami ir išgerdami. O moterys atsakė į tą patį klausimą visiškai kitaip: kai kurios nori tiesiog išsimiegoti, kitos – pabendrauti su draugėmis, pradėti su kuo nors susirašinėti kuriame nors socialiniame tinkle arba užpildyti savo tinklaraštį. Be to, norėdamos atsikratyti streso, daug moterų klauso muziką, skaito knygas, meldžiasi arba valgo mėgstamus delikatesus.

“Moters gyvenime daug daugiau pavojų atsirasti stresui, bet ir atsikratyti jo moterys išmoko įvairiausiais būdais“, – sakė kompanijos „Polaris“ prezidentas Janas Carlsonas.

Kiek anksčiau Mičigano valstijos valstybinio universiteto (JAV) sociologė Barbara Shneider išsiaiškino, kad moterys geriau susidoroja su dauguma uždavinių namuose ir darbe, bet dėl to jos labiau ir kenčia, jausdamos nuolatinę emocinę įtampą. Taip pat jos daugiau laiko nei vyrai atlieka kelis darbus vienu ir tuo pačiu metu. Dėl to moterys dažniau būna ir prastos nuotaikos. Tačiau, kai kalbama tik apie buities rūpesčius, kadangi darbe visi patiria tą patį stresą, nepriklausomai nuo lyties. Įdomu tai, kad vyrai, kai grįžta iš darbo, jaučia kažkokį palengvėjimą ir nuotaika iš karto pasitaiso. O štai jų žmonos nepaminėjo tuo metu patiriamų teigiamų emocių, nes grįžusios namo, jos „pradeda dirbti antroje pamainoje.“