Venera nuo Marso toli?

Ar moterys tikrai iš Veneros, o vyrai iš Marso? Naujausiais duomenimis, ši informacija yra šiek tiek perdėta. Kartais moterys padaro tai, kas atrodo vyrams nesuprantama arba atvirkščiai. Pamėginkime paanalizuoti moters bei vyro fiziologinius skirtumus, kurie slypi žmogaus organizme.

Moterims greičiau darosi šalta

Moterims daug greičiau pasidaro šalta. Ir tai ne tik dėl noro įsigyti naujus kailinius ar madingą kailinę liemenę. Tai yra dėl tos priežasties, jog moteris turi mažiau raumenų, reikalingų organizmą šildyti.

Moterų labiau išvystyta klausa bei intuicija

Ši savybė yra ypatingai svarbi moterims, kurios jau yra tapusios mamomis. Kai naktį ima verkti vaikelis, mama pati pirmoji pribėga ir pasižiūri kodėl mažylis neramus, o tuo tarpu tėvelis nereaguoja į tokias, kaip jam atrodytų, smulkmenėles. Taigi, tarkime ačiū evoliucijai, kuri išvystė moterį jautresnę.

Moterys nuovokesnės

Moters smegenų pusrutulyje, kuris yra atsakingas už jausmus, turi 100% daugiau nervinių ląstelių. Taip pat, kairysis ir dešinysis pusrutuliai yra labiau susiję vienas su kitu, nei vyrų. Dėl šios priežasties, moterys sugeba atlikti kelis darbus vienu metu ir joms tai nesukelia problemų.

Štai vyrai, iki šiol didžiuojasi Cezariu, kuris sugebėjo tai daryti. Vyrų pilkosios ląstelės sveria 14g daugiau, tačiau tai dar nereiškia, kad mes kažkuo atsiliekame!

Moterys kvėpuoja giliau

Moterų plaučiau yra šiek tiek mažesni nei vyrų, tačiau gautas deguonies kiekis nė kiek nesiskiria. Ramybės būsenoje tiek moterys, tiek vyrai įkvepia 0,5 litrus deguonies. Kvėpavimas krūtine visuomet žavi vyrus ir nepalieka abejingais. Tad, pats metas įsigyti naujus seksualius apatinius bei sugundyti savo išrinktąjį.

Moters širdis plaka dažniau

Moters širdis yra šiek tiek mažesnė už vyrų ir plaka dažniau. Ramybės būsenoje moters širdis sutvinksi 80 kartų per minutę, o vyro – 72 kartus. Taip pat moters organizme yra apie 3,6 litrus kraujo, o štai vyro – 4,5 litrai

Greitas širdies plakimas yra susijęs su greitesniu bei dažnesniu kvėpavimu. Įdomus pakitimas yra tas, jog besilaukiančios moters organizme padidėja kraujo kiekis dar 1,5 litrais daugiau.

Taigi, tokia ta fiziologija, su visais trūkumais bei su privalumais. Svarbiausia yra tai, jog moteris ir vyras nuolat vienas kitą papildytų bei visą laiką jaustų tarpusavyje vyraujančią harmoniją.

 Gerda Zemenskaitė