Valentino diena svarbesnė vyrams negu moterims

Įsimylėjėlių švente tituluojama Valentino diena svarbesnė vyrams negu moterims, tačiau dauguma lietuvaičių antrosios pusės labiausiai pasigenda ne Vasario 14-ąją, o per Kalėdas, rodo pažinčių svetainės DarniPora.lt atlikta apklausa.

Apklausus per 50 tūkst. svetainės DarniPora.lt narių paaiškėjo, kad vienišiausi jie jaučiasi per Kalėdas – net 35 proc. žmonių teigė, jog tai metas, kai jiems labiausiai trūksta antros pusės. Įdomu, jog kalbant apie antrąją vienišiausią dieną metuose vyrų ir moterų nuomonės išsiskyrė – moterys rinkosi Naujuosius metus, tuo tarpu vyrai – Šv. Valentino dieną.

Dar vienas neįtikėtinas skirtumas tarp vyrų ir moterų paaiškėjo, jiems atsakant klausimą apie Valentino dienos svarbą. Pasirodo, įsimylėjėlių diena gerokai svarbesnė būtent vyrams, o ne moterims, nors paprastai manoma, jog moterys yra didesnės romantikės.

Pasidomėjus, kokias asociacijas žmonėms sukelia Šv. Valentino diena, gauti rezultatai beveik identiški abiems lytims: pusei apklaustųjų ši šventė asocijuojasi su mylimu žmogumi, ketvirtadaliui – su eiline išpūsta visuomenės švente, o kas dešimtam – su vienatve. Deja, tenka nuvilti prekybininkus – vos vienam procentui žmonių Valentino diena siejasi su dovanomis.

DarniPora.lt atlikta apklausa patvirtino stereotipą, jog Valentino diena svarbesnė jaunimui.

Kaip vienišiausią laiką metuose įsimylėjėlių dieną nurodė beveik pusė jaunesnių nei 30 m. apklaustųjų ir tik labai maža dalis vyresnio amžiaus žmonių.

Jaunimas taip pat pasirodė linkęs į kraštutinumus – dažniau pabrėžė, kad Valentino diena jiems arba labai svarbi šventė, arba kad jie itin nemėgsta šios dienos.

Akivaizdu, jog kuo jaunesnis vienišas žmogus, tuo skaudžiau jam neturėti antrosios pusės. Ypač, kai aplink visi pasipuošia raudonomis širdelėmis.