Skausminga erekcija

Gydytojų urologų teigimu, nemažai įvairaus amžiaus vyrų į skausmingą trumpalaikę erekciją naktimis tiesiog nekreipia dėmesio ir tik labai nedaug dėl šios problemos kreipiasi pagalbos.

Naktinė skausminga erekcija miegant vadinamos naktiniu priapizmu. Šio sutrikimo priežastys ligi šiol nėra visiškai aiškios, o įvairioje medicininėje literatūroje jų nurodoma labai daug. Pasak gydytojų, miegant naktį kiekvienam sveikam vyrui kelis kartus per naktį būna erekcijos, trunkančios nuo vienos, dviejų iki kelių dešimčių minučių. Tačiau nuo šių erekcijų paprastai vyras nepabunda, o jei ir pabunda, tai labai trumpam ir to trumpalaikio prabudimo neprisimena.

Tuo tarpu esant tokiems psichikos sutrikimams, kaip įvairios neurozės, depresijos, sergant galvos smegenų ligomis, patyrus ilgalaikį stresą, pervargus gali sutrikti miego struktūra, jo gilumas. Dėl šių priežasčių ir taip naktį atsibundama dažniau ir ilgesniam laikui. Tačiau esant šiems sutrikimams dažniau naktimis atsiranda ir spontaninės erekcijos. Tuomet, seksologų tvirtinimu, vyrai itin nerimauja galvodami, jog naktinės erekcijos yra kokios nors rimtos ligos ar atsirandančio lytinio nepajėgumo požymis. Dėl nervingo naktinių erekcijų laukimo, nuolatinio galvojimo apie jas jos dar labiau sustiprėja ir padažnėja.

Kaip rodo tyrimai, trumpalaikė skausminga erekcija miegant gali varginti labai įvairaus amžiaus vyrus ir tęstis gana ilgą laiką. Iš pradžių erekcijos, dėl kurių atsibundama, pasitaiko retai, maždaug kartą per savaitę, tačiau ilgainiui jos stiprėja ir dažnėja, kai kuriems net po kelis kartus per naktį, tapdamos vis skausmingesnės.

Kai kurie vyrai skundžiasi, jog po naktinio priapizmo erekcija lytinių santykių metu būna silpnesnė. Be to, noras suartėti lytiškai vyrui kyla retai, nes rytais jaučiamas nuovargis, apatija. Maždaug pusė ligonių, kuriuos vargina naktinis priapizmas, skundžiasi ir kitais lytiniais sutrikimais. Todėl padažnėjus skausmingoms erekcijoms naktimis, būtina kreiptis į gydytoją.