Šešios priežastys, kodėl moterys palieka vyrus

Vyrai dažnai nesupranta, kodėl jie staiga tapo nuobodūs ir neįdomūs savo žmonoms ar draugėms, kad jos ima ir išspiria juos lauk. Tačiau pirmiausiai kas šauna vyrui į galvą: „Ji susirado geresnį! Bet, ar iš tikrųjų atsirado tas kitas?

Girtuokliauja

Kiekviena šeima būna nelaiminga savaip. Tačiau statistika nenumaldomai tvirtina: dauguma moterų, inicijuojančių skyrybas, negali susitaikyti su vyro priklausomybe nuo alkoholio. Girtuokliavimas ar narkotikų vartojimas – pirma priežastis, kodėl moterys palieka vyrus. Reguliarios išgertuvės priveda prie to, kad vyras praranda susidomėjimą moterimi, tampa primityviu. Greitai įsiplieskia, susierzina, tampa net agresyviu. Nekantrus ir abejingas šeimos nariams.

Tada ant vienos svarstyklių lėkštės atsiduria žmonos pastangos, norinčios išsaugoti šeimą, o ant kitos – vyro aistra alkoholiui. Gaila, bet dažnai nusveria pastaroji. Moteris ima gėdytis savo sutuoktinio. Nuo nuolatinės baimės ir įtampos jai prasideda neurozės. Tačiau norėdama išsaugoti šeimos likučius ir savo sveikatą, ji nusprendžia palikti vyrą.

Naudoja fizinę prievartą

Tarp teisėstvarkos pareigūnų populiarus posakis: „Virtuviniai bokseriai“. Taip jie vadina vyrus, keliančius ranką prieš žmoną ir vaikus. Fizinė prievarta – antra priežastis, kodėl moterys palieka vyrus.

Priešingai paplitusiai nuomonei, fizinė prievarta – tai ne vien smarkūs sumušimai. Jei vyras mėtosi daiktais, grasina pakenkti giminėms ar draugams, galų gale suduoda moteriai per veidą, tai ji – fizinės prievartos auka.

Тokie vyrai paprastai pažada pasitaisyti. Tačiau dažniausiai tai ir lieka vien pažadais. Palikti tokį vyrą moteriai iš dalies reiškia išgelbėti save.

Neištikimas

Neištikimybė – bene dažniausia moterų, liejančių karčias ašaras, priežastis. Daug moterų tai patyrė. Tačiau kiekviena iš jų priima vyro neištikimybę savaip, dažnai remdamosios kitų gyvenimiška patirtimi.

Kai kurios moterys pasiruošusios atleisti atsitiktinę ir vienkartinę neištikimybę. O kai kurios išgyvena fizinę neištikimybę, guosdamos save tuo, kad tarp vyro ir meilužės neatsirastų emocinio artumo. O dar kitos žiūri į vyro neištikimybę pro pirštus, bet kokia kaina stengdamosios išsaugoti santuoką. O yra ir tokių, kurios negali atleisti. Ir todėl palieka vyrus, tuo pačiu norėdamos pabėgti nuo savo skausmo ir nusivylimo.

Moteris jam – nuosavybė

Tuo klausimu buvo atliktas tyrimas, per kurį pusė visų vyrų pareiškė, kad neįsivaizduoja, jog moteris galėtų palikti vyrą dėl to, jog ji jam tapo nuosavybe. O kita pusė sakė, kad tai neegzistuojanti, išgalvota priežastis.

Iš tikrųjų ne vienam vyrui žmona – tai nemokamas ir patogus priedėlis. Žmona, jų supratimu, tai toks žmogus, kuris turi rūpintis viskuo ir tenkinti jų norus bei poreikius. Tada moteris pradeda jaustis virtuviniu kombainu, gumine lėle, amžinu varikliu, traukiniu, tempiantis visus ir viską. O kartais ir bankomatu, iš kurio traukiami pinigai. Visas tokio vyro seksualinis gyvenimas susiveda į tai, kad pats patirtų malonumą. O apie moters norus jis net nesusimąsto.

Tuo tarpu moteriai atsiranda noras įrodyti sau ir kitiems, kad ji taip pat žmogus, asmenybė, kad ji verta pagarbos ir dėmesio. Be to, gana dažnai toks vyro požiūris į žmoną tampa jos neištikimybės priežastimi. Svetimame glėbyje moteris atranda tai, ko jai taip trūko šeimoje. Ir po to dažnai ji palieka netikusį vyrą.

Vyras degraduoja

33 proc. išsiskyrusių moterų įvardina skyrybų priežastimi charakterių nesutapimą ir skirtingus požiūrius į gyvenimą. Tačiau santykių pradžioje dažniausiai porą vienija bendri tikslai ir gyvenimo principai. Kaip sakoma, moterys išsirenka sau geriausius vyrus, tačiau jie nepajėgia visą laiką išlikti geriausiais. Todėl būna, kad net paralelinės linijos po kiek laiko išsiskiria į priešingas puses. Vyras degraduoja, o moteris žiūri toliau į priekį.

Dabar merginos skuba į pasimatymus tik su išsilavinusiais ir protingais, jau daug ką gyvenime pasiekusiais vyrais. Tačiau rytoj tie patys vyrai jau gali būti bejėgiai, nuobodūs ir tingūs sutvėrimai, prisirinkę galybę žalingų įpročių ir neturintys jokių tikslų gyvenime. Dar vakar jis buvo pasirengęs nuversti kalnus, o šiandien jau šaknimis priaugęs prie minkštasuolio, atidarinėja kažkelintą butelį alaus.

Ką daryti moteriai? Mėginti perauklėti? Tačiau, ar verta? Kiek reikės įdėti pastangų ir sugaišti laiko? Ar ne lengviau atrasti vyrą, kuris galėtų padėti vėl džiaugtis gyvenimu?

Vyras nenori vaikų

Kodėl? Tam gali būti nemažai priežasčių:

1. Vyras nurodo, kad prastos buitinės sąlygos ir materialinė padėtis.

2. Jis jau turi vaikų iš pirmosios santuokos ir daugiau jų nenori.

3. Jis negali turėti vaikų dėl ligos.

4. Jis nepasirengęs turėti vaikų ir žiūri į tą įvykį per tolimos ateities prizmę.

5. Vyras – „Childfree“ idėjos šalininkas.

Terminas “Childfree“ – reiškia atsisakymą turėti vaikų iš principo. Žmonės, kuriems artima „Childfree“ idėja, sąmoningai pasirenka tokį kelią, norėdami gyventi tik sau.

Tačiau moteris, norinti pagimdyti vaiką, supranta, kad ji turi tam tik limituotą laiką. Net jei vyras visomis prasmėmis ir palankus jai, tačiau jo nenoras turėti vaikų, gali atstumti bet kurią net ir mylimą moterį.

Šios priežastys – toli gražu ne vienintelės. Kartais moterys palieka vyrus todėl, kad nebemyli. Ir nieko nepadarysi, juk širdžiai neįsakysi. O kartais jos priverstos tai padaryti, norėdamos išsaugoti ne tik save, savo sveikatą, bet ir tikėtis šviesios ateities.