Santykiai su vedusiu vyru

Vieniša moteris, užmezgusi romaną su vedusiu vyru iš pradžių skrajoja padebesiais. Romantiški susitikimai, dovanos, seksas. Ko gi, rodos, daugiau reikia. Tačiau praėjus romantiškajam periodui į duris pasibeldžia kasdienybė. Tokie romanai neretai trunka ne vienerius metus. Nutraukti jų jėgų nepakanka, tęsti nebesinori.

Psichologai skiria 4 tipus moterų, kurios neturi jėgų nutraukti santykius su vedusiu vyru ir neretai tampa priklausomos nuo aplinkybių.

Mazochistė Tai – aukos tipas. Viską pateisina, viską supranta, kupina meilės ir atjautos. Ji labai bijo prarasti vyrą, todėl priima visas jo diktuojamas sąlygas. Vyras jaučia kaltę, kad užvertė moteriai nešti šį nelengvą jų santykių kryžių, tačiau visuomet randa pasiteisinimą: “Aš tau nieko nežadėjau”. Todėl po pasimatymo jis be jokio gailesčio grįžta namo. Mazochisčių tipo moteriai daug svarbiau vyro, o ne jos pačios nuomonė.

Kuo pavojingas toks elgesio scenarijus?

Tokios moters meilužis periodiškai ją palieka esą suteikdamas jai progą susirasti “normalų” vyrą. Ji labai kankinasi, bet sugrįžusį vėl priima. Mazochistė vėl jam pritaria: “Aš niekad negriausiu šeimos”. Ir jai visai nesvarbu, kad ji pati šeimos neturi. O taip mąstydama net ir šansų ją sukurti nelabai yra. Jai vertėtų suprasti, jog moralinis mazochizmas – agresija, nukreipta prieš ją pačią.

Ką daryti?

Nebijokite prarasti meilužį. Išreikškite savo agresiją ir pasakykite, ko iš tiesų norite.

Peržiūrėkite draugų ratą. Nustokite kalbėti apie tai su panašaus likimo vargstančiomis dūšelėmis.

Isterikė

Ji ryški, savimi pasitikinti. Jos agresijos lygis itin aukštas. Tokia moteris gali užkariauti bet kokį vyrą. Isterikė nuolat trokšta nuotykių, o santykiai su vedusiu vyru kaip tik tai ir užtikrina.

Ji su malonumu sugalvos būdų, kaip meilužio žmonai pranešti apie savo egzistavimą. Jokių nuolaidų meilužiui nesuteiks: arba myli, arba dink. Tačiau jos meilė saldi, lovoje tokia moteris – nepakartojama.

Kuo pavojingas tokio elgesio scenarijus?

Romanas su isterike vyrui tarsi pasivaikščiojimas minų lauke. Tačiau po kurio laiko vyras pavargsta nuo aštrių pojūčių, todėl su malonumu grįžta ten, kur jam viskas aišku ir pažįstama – namo.

Ką daryti?

Mažiau agresijos, daugiau pasitikėjimo. Neverskite vyro pildyti visus jūsų norus. Nereikalaukite kasdienių meilės įrodymų. Neaptarinėkite jo žmonos ir motinos.

Amžina nuotaka

Romantiškų filmų prisižiūrėjusi moteris, kuri vis dar tiki princu ant balto žirgo. Ir jis ateina: drąsus, stiprus ir… vedęs. Pokalbiai, kaip išgelbėti pasaulį žavi abu. Vyrui malonu, kad rado dar vienas ausis, kurios klauso jo paistalų ir dar jais tiki. Ji nejaučia po kojomis žemės, jai net seksas ne taip svarbu, kad tik mylimasis būtų šalia. Tuo tarpu mylimasis naudojasi ja, kol pabosta.

Kuo pavojingas tokių santykių scenarijus?

Vyrui greitai atsibosta, kad realiame gyvenime neprisitaikanti moteris nuolat pakliūva į situacijas, iš kurių jis turi ją gelbėti.

Ką daryti?

Nebijoti realiai įvertinti santykius su vedusiu vyru, įvardijant ir neigiamas šio romano puses. Pačiai priimti sprendimus, kad ir kaip sunku tai atrodytų. Apsilankyti pas psichologą.

Motina

Užmezgęs romaną su tokia moterimi vedęs vyras gali lengviau atsikvėpti. Namie žmona reikalauja daugiau pinigų. O čia – vienas klausimas: “Ar pavalgei?”.

Moteris-motina ne tik graži, bet ir protinga. Žodžiu, rojus. Tačiau nagus ji parodys, jei meilužis pabandys nukrypti į šoną. Ir dar kokius! Trumpas pavadis – kita nirvanos, į kurią pakliūna meilužis, medalio pusė.

Kuo pavojingas tokių santykių scenarijus?

Moteris motina reikalauja iš meilužio griežtos ataskaitos, kur ir su kuo jis leido laiką, ką veikė. Konfliktai tuomet neišvengiami.

Ką daryti?

Pamėginkite mažiau kontroliuoti mylimą vyrą. Nesielkite su juo kaip su mažu vaiku. Patikėkite vyrui spręsti jums iškilusias problemas. Labai greitai pamatysite, ko iš tiesų jis vertas.

Comments are closed.