Psichologo komentaras: myli tik tada, kai yra girtas

Su vaikinu bendraujame jau daugiau nei kelis metus. Anksčiau buvome artimi, daugiau nei geriausi draugai, rodydavome vienas kitam simpatiją. Kartą ilgai nebendravome ir kai vėl su juo pradėjau bendrauti jis pasikeitė.

Esmė tame, kad dabar bandau kaip nors parodyti jam simpatiją, kad jis man patinka, kaip nors mielai pavadinu, o jis iškart kreipia tema, nenorėdamas bendrauti „ir tu man patinki“ tema. Kartais supyksta, o kai paprašau jo pakalbėti rimtai, jam tiesiog dingsta nuotaika arba jis ignoruoja mane kalbėdamas apie ką kita. Jis tikrai žino, kad jis man patinka, nes esu jam tai sakiusi visai neseniai. Kai jam gera nuotaika, jis ne tiesiai šviesiai, bet aplinkui tarsi sako, kad aš jam patinku, bet mane liūdina kitas dalykas. Kai tik jis išgėręs ar girtas jis man pasakoja, kad aš jam vienintelė, kad jis mane myli, su kitomis merginomis nebendrauja, nes jam tik aš patinku. Kitą dieną jis prisimena ką sakė, neneigia, bet nekalba šia tema.

Dabar galvoju ar man teks su juo pakalbėti kaip nors atvirai tik tada, kai jis išgėręs? Kodėl vaikinas taip slepia savo jausmus? Anksčiau būdavo kitaip… Ačiū.

Psichologo atsakymas:

Akivaizdu, kad dėl vienokių ar kitokių priežasčių Tavo draugas nėra linkęs atvirai išsakyti savo jausmus. Priežasčių tam gali būti daugybė – pradedant kita mergina ir baigiant tuo, jog nors ir jaučia simpatiją, tačiau jis kol kas nėra pasirengęs rimtiems santykiams su Tavimi. Kaip yra iš tiesų, ko gero geriausiai žino tik jis pats.

Yra tam tikra tikimybė, jog kalbėdamasi su išgėrusiu draugu sužinosi daugiau, tačiau bet kuriuo atveju toliau bendrauti teks „blaiviame“ pasaulyje. Greičiausiai ir pati labiau norėtum draugystę megzti su blaiviu nei su visuomet išgėrusiu draugu. Dėl šios priežasties ko gero šiuo atveju yra svarbiau, kaip Tavo draugas su Tavimi elgiasi blaivus, o ne girtas.

Iš laiško suprantu, kad esi pasiryžusi vienaip ar kitaip viską išsiaiškini. Galbūt verta pabandyti dar kartą su pasišnekėti su draugu jam esant blaiviam ir gerai nusiteikusiam. Siūlyčiau gana konkrečiai suformuluoti, ko iš savo draugo tikiesi ir leisti jam pačiam dėl judviejų draugystės apsispręsti.

Juk jei žmogus slepia savo jausmus, ko gero tam yra priežastis ir galbūt ne visuomet verta bandyti bet kuria kaina juos sužinoti. Nenoras išsakyti savo jausmus ir mintis, jau savaime yra tam tikras atsakymas.

Sėkmės,

Eglė

Visi čia publikuojami atsakymai yra tik informacinio ir šviečiamojo pobūdžio ir neatstoja psichologinio įvertinimo ar konsultavimo.