Psichologo komentaras: kodėl jis manęs neveda?

Labas, aš draugauju su vaikinu beveik 4 metus, 3 iš jų gyvenam kartu. Seniau kalbėjom apie santuoką, bet dabar šita tema tarsi tapo tabu, nes jis susinervuoja kai užsimenu. Ar tiesa, kad vyras, kai tikrai myli nelaukia ir veda? Ar jis vis dar nėra tikras dėl manęs? Nes pastoviai sako, kad myli, bet santuokos baidosi… Nesuprantu, kas mums atsitiko… Ar dar puoselėt draugystę, ar susiplanuot finansus ir palikti ji?

Sveiki,

Teoriškai vyrui nenorėti vesti gali būti daugybė priežasčių – įsipareigojimų, atsakomybės baimė, nenoras vesti konkrečios moters, nepakankama branda ir dar ko gero nemažai kitų. Vis tik tai teoriniai paaiškinimai. Konkretų atsakymą apie Jūsų vyrą tikriausiai sužinosite tik iš jo paties.

Vis tik norisi atkreipti Jūsų dėmesį į tai, kad sprendimas dėl santuokos turėtų natūraliai plaukti iš judviejų santykių. Jei santykiai prasti, santuoka jų nepagerins. Todėl kažin ar tokiu atveju verta jos visomis priemonėmis siekti. Kita vertus, jei santykiai yra geri, oficialus jų įforminimas netūrėtų būti didelė problema.

Todėl šiuo atveju siūlyčiau atkreipti dėmesį į kitus Jūsų bendravimo aspektus, ne tik į santuokos klausimą. Ar pastaruoju metu gerai sutariate? Kaip per šiuos keturis metus pasikeitė judviejų santykiai, kokia linkme jie juda? Ar pradėjote geriau vienas kitą suprasti, lengviau prisiderinate prie vienas kito, ar sėkmingai randate sprendimus konfliktinėse situacijose? O gal atvirkščiai – nutolote, susvetimėjote?

Atsakymai į šiuos klausimus gali padėti Jums apsispręsti dėl santykių ateities.

Jei jaučiate, kad santuoka yra Jums svarbi ir save ateityje įsivaizduojate kaip ištekėjusią moterį, siūlyčiau mesti visas užuominas į šalį. Pasikalbėkite ne užuolankomis, o visiškai atvirai. Raskite tam pakankamai laiko, kai abu būsite pailsėję ir gerai nusiteikę. Atvirai pasiteiraukite, ar jis mato judu santuokoje. Jei nuspręsite, kad šiam apsisprendimui reikia laiko – konkrečiai sutarkite, kiek jo skirsite ir kada vėl pasikalbėsite šia tema. Verčiau du kartus per metus iš tiesų pasikalbėti rūpima tema, nei kas antrą dieną tik apie tai užsiminti.

Tikiuosi toks pokalbis padės Jums rasti atsakymus į rūpimus klausimus.

Sėkmės,

Eglė

Visi čia publikuojami atsakymai yra tik informacinio ir šviečiamojo pobūdžio ir neatstoja psichologinio įvertinimo ar konsultavimo.