Psichologo komentaras: kaip nusispjauti į aplinkinių nuomonę

Nežinau, ką man daryti. Man labai sunku pradėti bendrauti su vaikinu vien tik todėl, jog bijau aplinkinių apkalbų. Kaip nusispjauti į aplinkinių nuomonę?

Psichologo atsakymas:

Tavo laiškas labai abstraktus, todėl ir atsakymas tegali būti toks pats. Bendrai kalbant, į aplinkinių nuomonę ne visada reikia nusispjauti, nes ne taip jau retai ta nuomonė būna pagrįsta vienais ar kitais faktais bei gyvenimiška patirtimi. Manau, kad daug vertingiau į tą nuomonę pradžioje įsiklausyti, apsvarstyti ir įvertinti, o tada jau spręsti, ar ją priimti, ar ne.

Galų gale nelabai ir aišku, kokia būtų ta aplinkinių nuomonė apie Tavo vaikiną ir Tave bei jūsų porą. Nepažįstamiesiems jūsų draugystė greičiausiai nelabai ir terūpėtų, o draugų ir artimųjų apie jų nuomonę galima ir iš anksto paklausti. Tuomet mažiau reikės dėl jos jaudintis.

Paprastai visiems žmonėms atrodo, kad aplinkiniai juos daug labiau apšneka nei taip iš tiesų yra. Greičiausiai taip yra dėl to, kad kiekvienam jis pats ir jo gyvenimas yra pats svarbiausias. Todėl nors Tau gali atrodyti, kad darai kažką išskirtinio, pavyzdžiui, pradedi draugauti su vaikinu, aplinkiniai bus per daug susirūpinę savimi, todėl jiems greičiausiai tebūsite eilinė paauglių porelė.

Apibendrinant, patarčiau pasidalinti savo nerimu su artimaisiais ir kitais svarbiais žmonėmis. Jų nuomonė gali būti Tau vertinga, o kartu ir mažiau reikės nerimauti dėl apkalbų, ypač jei jausi artimųjų palaikymą.

Sėkmės,

Eglė

Visi čia publikuojami atsakymai yra tik informacinio ir šviečiamojo pobūdžio ir neatstoja psichologinio įvertinimo ar konsultavimo.