Psichologo komentaras: ar įmanomi santykiai, jei žmona man buvo neištikima su mano draugu?

Ar įmanomi santykiai, jei žmona dvejus metus buvo man neištikima su mano draugu. Turime dukryte, jai 2,5 metukų. Mylėjau ją labai, bet dabar jai jaučiu tiktai neapykantą, nors dar kol kas esame kartu.

Atsako šeimos psichologė Giedrė Gutautė-Klimienė

Ar įmanomi santykiai su Jūsų žmona turėtumėte atsakyti pats. Ar apskritai įmanoma atleisti neištikimybę ir toliau darniai gyventi poroje ir jausti meilę – įmanoma ir taip būna. Ar taip nutiks jums? Panašu, kad neištikimybė stipriai paveikė jūsų santykius, stipriai pakeitė jūsų požiūrį į jūsų žmoną, sukėlė įvairių, stiprių nemalonių jausmų. Ir tie pokyčiai akivaizdžiai nepagerino jūsų santykių. Būna, kad neištikimybė padeda sutuoktiniams aptikti jų santykių problemas, paskatina apie jas kalbėtis, ir jei sutuoktiniai sugeba jas išspręsti tinkamai, tokiu atveju yra įmanomi kokybiški santykiai po jos. Tačiau taip būna ne taip dažnai. Dažniausiai ištikimybė, panašu, kad kaip ir jūsų atveju, yra stipri, santykius griaunanti jėga.

Ar jūs kalbėjotės su žmona apie savo jausmus, apie santykių problemas, kurios privedė prie to, kad žmona išėjo pas kitą? Jei nesikalbėjote arba kalbėjotės nepakankamai arba ne viską, gal dar nėra vėlu apie tai kalbėtis ir išlaisvinti save ir vienas kitą nuo nemalonių su neištikimybę susijusių jausmų? Tik tuo atveju gali pavykti išsaugoti santykius, susigrąžinti begęstančius jausmus. Tačiau gali būti, kad neapykanta yra jau tokia įsisenėjusi ir tokia stipri, kad meilės atkurti jau ir nebepavyks. Iš tiesų, pakartosiu dar kartą, tik jūs pats žinote, ar turite noro, jėgų, nusiteikimo ir ryžto stengtis dėl šių santykių, ar šių santykių ateities pats jau nebematote.