Psichologo komentaras: ar įmanoma laimingai gyventi santuokoje, jei žmona mylisi tik viena poza?

Laba diena,

Norėčiau Jūsų paklausti. Aišku, šis klausimas gal labiau tiktų seksologui, bet tikiuosi, kad man padėsite. Klausimas toks: ar įmanoma laimingai gyventi santuokoje, jei žmona mylisi tik viena poza? Jos nuomone, mylėtis bet kokia kita poza yra iškrypimas ir jai tai atrodo nenormalu. Manau, kad toks seksas greitai atsibos, jis bus nuspėjamas, rutininis, neaistringas, nuobodus.

Laukiu atsakymo, Pagarbiai Romas

Atsako psichoterapeutė Birutė Didžiokaitė:

Laba diena, Romai,

Iš jūsų laiško aišku, kad jaučiatės nelaimingas savo santuokoje. Taip pat suprantu, kad ieškote paprasto ir greito sprendimo susidariusiai padėčiai ištaisyti. Gerai, kad ieškote… Tik ar neapgaudinėjate savęs manydamas, kad užtektų pakeisti pozą sekso metu, ir pasijustumėte laimingesnis? Greičiausiai tai, kas vyksta sekso metu, tik atspindi jūsų santykių šeimoje situaciją bendrai paėmus. Galbūt kartu gyvenate ne pirmus metus ir jūsų bendras gyvenimas tapo „nuspėjamas, rutininis, neaistringas, nuobodus“. Aišku, kad jūsų santykiams su žmona stinga emocinio artumo, t. y., kad jūs nepakankamai dalijatės su ja savo išgyvenimais ir neišklausote jos.

Tai, kad žmona atsisako dalyvauti lovos žaidimuose gali turėti kelias priežastis:

• Turbūt jos savivertė yra gana pažeidžiama, ji nepasitiki savimi, todėl yra pernelyg susivaržiusi. Pagalvokite apie tai, kaip galėtute ją padrąsinti, įtikinti, kad yra patraukli ir geidžiama.

• Kita priežastis gali būti susijusi su tuo, kad žmona taip pat jaučiasi nusivylusi. Galbūt ji jaučiasi neišgirsta, todėl negirdi jūsų prašymų, pasyviai atsitraukia ir leidžia jums „žaisti vienam“.

Turėtumėte pasidomėti, kaip jūsų žmona jaučiasi santuokoje, gal ir ji nelaiminga ir jai kažko trūksta… Toks pokalbis galėtų jus suartinti ir paskatinti kartu ieškoti kelio į šeimyninę laimę.

Linkiu sėkmės.