Pagrindinės priežastys, verčiančios jauną moterį pulti į vyresnio vyro glėbį

Tyrėjai atlikę moterų apklausą išsiaiškino, kodėl merginos ar jaunos moterys renkasi sau į partnerius gerokai vyresnį vyrą.

1. Merkantilinė arba evoliucinė

Žvelgiant iš evoliucijos pozicijos, panašu, kad moteris turėtų teikti pirmenybę jauniems ir stipriems vyrams. Tačiau paaiškėjo, kad dabar vyro jėga ir jaunystė – ne svarbiausi dalykai moters asmeniniame gyvenime. Kad ir kas bekalbėtų, jog meilės ir sveikatos už pinigus nenusipirksi, iš tikrųjų viskas gana lengvai nuperkama. Nes turtingo žmogaus ir sveikata stipresnė, ir myli jį labiau moterys.

Moterys galvoja ne tik apie save, bet ir apie būsimų vaikų gerovę. Bent jau pasąmonėje. Todėl merginos ar jaunos moterys renkasi vyresnius vyrus, kurie gyvenime jau kažko pasiekę. Juk iš tikrųjų pačiai moteriai ne tiek daug ir reikia, o štai vaikams norisi duoti tai, kas geriausia. Yra toks posakis: nori tapti generolo žmona, ištekėk už kareivio. Bet kas gali garantuoti, kad kareivis taps generolu. Todėl, ar ne geriau iš karto griebti generolą.

Be to, su tvirtai stovinčiu ant materialinio pagrindo vyru, moteris jaučiasi stabiliai ir saugiai. Jei vyras labai daug ir sunkiai dirbo bei atkakliai siekė savo tikslo, kol tapo kompanijos vadovu ar jos bendrasavininkiu, kažin ar jis atsisakys savo verslo. O štai su vaikinu neaišku, kur jo keliai nuves.

2. Psichologinis neužtikrintumas

Dėl to, kad tėvai labai mažai dėmesio skiria savo dukroms, ne viena iš jų susiduria su Elektros sindromu. Apie tai rašė dar Sigmundas Freudas, kad kiekviena moteris ieško vyruose savo tėvo bruožų, kuriuos nesąmoningai laiko idealiais.

Todėl labai suprantamas moters noras atrasti pilnavertį gyvenimo palydovą: pasitikintį savimi, ramų, turintį patirties, sugebantį greitai spręsti iškilusias problemas. Pirmiausiai tai pasakytina apie merginas, kurios augo be tėvo.

Būtent brandus amžius ir tampa patirties, pasitikėjimo savimi ir atsakingumo rodikliu. Vyresni vyrai ne tik patyrę sekso sferoje, bet apskritai santykiuose. Su tokiu moteris jaučiasi saugiai, komfortiškai, nes jis moka rodyti dėmesį, rūpinasi ja, nesistengia kažką įrodyti.

Tuo tarp jauni vyrai neturi gyvenimo išminties, nejaučia moterų, nesupranta jų. Be to, nuolatinės buitinės problemos, rūpesčiai, pinigų stygius trukdo palaikyti gerus santykius, kyla konfliktai.