Paauglių akibrokštai

“Jūs manęs nesuprantate. Taip, kaip gyvenote jūs, aš nebegyvenu. Visa jūsų gyvenimo patirtis yra pasenusi!“,- dažniausiai iš paauglės lūpų kivirčo su tėvais metu pasipilantys žodžiai, po kurių pasigirsta durų trenksmas ir ji tampa nebe šių namų gyventoja. Toks paauglės pasirinkimas yra daugiau naudingas nei žalingas, ar atvirkščiai?

Tolimesni santykiai su tėvais

Po tokio vaiko išpuolio tėvai gauna šoką ir nė nežino ko griebtis, kad padėtis normalizuotųsi. Tad gali nutikti taip, kad jie griebsis drastiškų priemonių. Pavyzdžiui, visiškai nebendraus su mergina, palikusia namus iki tol, kol toji nesusipras pasielgusi visiškai netinkamai ir neatsiprašys. Kitas variantas: daugelis mamų turi jautrias širdis ir toks mamos mergaitės poelgis gali sukelti jai stresinę būklę. Esu tikra, kad nėra tokios merginos, kuriai visiškai nerūpėtų mamos sveikata ir kuriai netrūktų jos palaikymo visais gyvenimo atvejais. Todėl prieš darant būtina apgalvoti, kokios pasekmės gali atklysti.

Savarankiškumas

Daugelis jaunų panelių nori tapti savarankiškomis, tad mergina, gavusi galimybę gyventi su savo vaikinu, pajus savarankiškumo skonį. Jai atsikėlus į mokyklą, virtuvėje ant stalo nebus paruošti pusryčiai, nešvarūs drabužiai nebus išplauti, o suglamžyti – išlyginti. Žodžiu, visi namų ruošos darbai bus savo namus palikusios merginos rankose. Viena vertus, kasdieniai darbai, kuriuos, bėgant laikui, įpras atlikti, jai ypatingai pravers ateityje, kuomet jos nuosavame būste bus ne tik vyras, bet bėgios ir maži vaikučiai, bet kita vertus, kam šitaip skubėti? Ar verta nuo pat šešiolikos metų tapti nepriekaištingai savarankiška mergina ir pamiršti mamos lepinimą bei skanius pusryčius, laukiančius merginos vos tik jai pramerkus akis? Mano nuomone, viskam savas laikas…

Tolimesni santykiai su vaikinu

Nekyla abejonių, kad tiek mergina, tiek vaikinas bus laimingi, galėdami gyventi kartu. Bet kiek laiko tai truks? Tai labai didelis išbandymas judviejų santykiams. Po tokio išbandymo poros laukia du keliai: ilgalaikės draugystės arba ilgalaikio išsiskyrimo.

Deja, dažniausiai nutinka taip, kad jaunuoliams tenka keliauti pastaruoju keliu. Kodėl? Ogi todėl, kad namus palikusi mergina yra dar labai jauna, o gyvenimas su vaikinu jai gali pasirodyti pernelyg komplikuotas. Tiesą sakant, jis ne tik, kad pasirodytų toks, bet jis toks ir yra. Nepaprastai sunku yra gyventi su svetimu, kad ir mylimu žmogumi, nes būtent dėl buities kyla daugiausia konfliktų. Mergina, maniusi, kad čia ją mažiau varžys, labai klydo, nes vaikinas, norėdamas išlaikyti šalia savęs šitokią jauną merginą, kontroliuos jos žingsnius, o tai padaryti jam yra kur kas lengviau gyvenant kartu su ja. Taigi, pernelyg anksti pradėjusi gyventi su savo vaikinu mergina gali sugriauti galbūt netrumpą laiką trukusią ir galbūt gražią ateitį žadančią draugystę.

Susipykus su tėvais, gyvenimas su vaikinu nėra pati geriausia išeitis, nes bet kokiu atveju, tą konfliktą, anksčiau ar vėliau teks išspręsti. Be to, jaunai merginai gyvenimas su vaikinu ypač tokiomis aplinkybėmis, kai gyvenimas drauge nebuvo planuotas, o įvyko tik dėl konflikto su tėvais, yra daugiau žalingas nei naudingas, nes jo pasekmės gali būti itin skaudžios. Tad dar kartą primenu, tris kartus apsvarstyk, o tik tada daryk.