Ooo!

Orgazmą nori pasiekti visi, kurie turi seksualinį gyvenimą, tačiau kiek apie jį žinote iš tikrųjų? Pristatome 9 įdomius faktus, padėsiančius labiau suprasti tai, kas vyksta žmogaus organizme patiriant išsvajotąjį… orgazmą.

1. Orgazmo tragiškos pasekmės

Prancūzai dažnai prilygina orgazmą „trumpai mirčiai“, tuo metu mes prarandam realybės ir savęs pojūtį. Ir kai kuriais atvejais mirtis iš tikro ištinka šiuo nepaprastai maloniu momentu.

Atsižvelgiant į daugumą tyrimų, bei pranešimų, orgazmo metu gali įvykti įvairių organizmo reakcijų. Galimas sąmonės netekimas, vidaus organų pažeidimas, nejautra ar netgi mirtis.

2. Vidutinė orgazmo trukmė per gyvenimą

Vokiečių mokslininkas Dergen’as išskaičiavo kad vyrų orgazmo trukmė per visą gyvenima yra 9,3 valandos, kai moters orgazmo trukmė žymiai mažesnė – 1,4 valandos.

Žurnalas The Sun publikuodamas šią naujieną atkreipė dėmesį kad vyrai žymiai įnirtingiau siekia pasitenkinti seksualinių santykių metu. P. Dregen’as teigia kad moters orgazmas yra mažiau reikšmingas nes vyras gamina spermą orgazmo metu, o moteriai pastoti orgazmas nereikalingas.

3. Intelektas ir orgazmas

Kanados mokslininkai studijavo skirtingo išsilavinimo moterų grupes nuo 14 iki 44 metų ir nustatė, kad gerai išsilavinusios aukšto intelekto moterys (55%) sunkiau pasiekia orgazmą. Tuo pačiu metu vidutinio išsilavinimo moterų grupė (70%) beveik visada patiria orgazmą ir yra patenkintos savo seksualiniu gyvenimu.

4. Moterų daugkartiniai orgazmai

Moterys kurios gali patirti keletą orgazmų iš eilės nėra dažnas reiškinys, bet sunkiai galima prilygti moteriai kuri pasiekė 100 orgazmų per vieną valandą. Viename Playboy žurnalo interviu buvo paminėta kad moteris gali patirti šimtus tikrų orgazmų, bet…. tai gali būti pasiekta tik su LSD poveikiu.

5. Seksualinis susijaudinimas ir orgazmas

Paskutiniu metu daugeja pranešimų apie moteris su pastoviu seksualinio susijaudinimo sindromu. Tokios moterys gali patirti orgazmą nuo mažiausios stimuliacijos kaip prisilietimas prie jos kūno, nedidelės vibracijos mobiliojo telefono ar žadintuvo. Pačios moterys šiuo sutrikimų labai nepatenkintos nes tai verčia slėpti jų seksualinius pojūčius nuo aplinkinių.

6. Vidutinė orgazmo trukmė

Mes stengiamės įvairiais metodais pasiekti ir prailginti šią malonumo viršūnę. Bet visa tai trunka tik kelias sekundes, o tiksliau tariant 3-5 sekundes trunka vyrų orgazmas ir 5-8 sekundes moterų.

7. Masturbacija ir orgazmas

Mūsų smegenims nėra jokio skirtumo kaip pasiekti aukščiausią malonumo tašką. Netgi kai masturbuojatės įsivaizduojamas partneris pluša, kad būtų pasiekta malonumo viršūnė. Ši smegenų veikla nuslopsta žymiai greičiau po orgazmo masturbacijos metu negu po lytinio akto su partneriu.

Tačiau tai ne priežastis nusivylimui grįžus iš sekso su svajonių partneriu. Daugumai moterų patirti orgazmą vienai reikia keturis kart mažiau laiko nei tai atliekant su partneriu. Be to moters masturbacija 95% baigiasi orgazmu, kai sekso su partneriu metu tik 42% moterų patiria orgazmą.

8. Smegenys orgazmo metu

Labai įdomus faktas kurį atrado Gert Holsege, vienas iš Olandų Groningen’o universiteto mokslininkų studijavęs smegenų aktyvumą moters orgazmo metu. Rezultatas buvo stulbinantis – liaudiškai tariant, beveik visa smegenų veikla yra „mirus“.

Tik vienintelė smegenų dalis kuri lieka daugiau ar mažiau aktyvi, tai cerebellum, kuri atsakinga už judesių koordinaciją. Be to visi bandymai gauti atsakymus į paprastus klausimus, kaip „Kiek tau metų ?“ ar „Kuris metų laikas dabar yra ?“ buvo bevaisiai. Testuojamos moterys negalėjo pasakyti nei žodžio. Moterys leido tik garsus ir buvo tampomos konvulsijų.

Šis faktas leidžia padaryti stulbinančia išvadą: moterys orgazmo metu pilnai atjungia smegenų veikla, ir tai yra dėl reprodukcinio instinkto kuris yra žymiai svarbesnis nei išlikimo instinktas.

9. Orgazmų tipai

Ir vėl moterys nurungia šioje kovoje turėdamos net vienuolika skirtingų orgazmų tipų: vaginalinį, klitoralinį, G-taško, mišrus (klitoralinis ir vaginalinis), analinis, dvigubas, apsimestinis, uretros, naktinis (orgazmas miego metu), nuoseklus, spenelių….. ir gal būt dar daugiau jei dalyvausite ateinančioje rugpjūčio 8d. globalinėje orgazmo šventėje.