(Ne)rimti patarimai: kaip pirmą pasimatymą paversti paskutiniu?

Pataria obliuota kiosko daktarė Sadlonra Suišokul Kišen

Ilgas ir labai nemotyvuotas paaiškinimas, kam tų taisyklių reikia

Pirmasis pasimatymas yra baisi jėga, galinti priversti visą likusį gyvenimą gailėtis. Baisiausia, kad gailėtis teks ir dėl to, kad atėjai, ir dėl to, kad nepasirodei! Gailestis gali ateiti senelių namuose, žvelgiant į tą pirdžių, kuriam paaukojai visą gyvenimą, ir kitą rytą, žvelgiant į tą siaubūnę, kuri jau reikalauja perstumti baldus (jei žinotų, pareikalautų ir teisėtą žmoną išvyti). Gailestis gali apnikti po mėnesio, pamačius ją nuosavu „Bentley” vėžinančią kitą (juk įtarei, kad tie auksiniai dantys turto, o ne ligos požymis… Galiausiai, kur matei aštuoniasdešimtmetę su visais dantimis?), ir po penkerių metų (jau stora, ūsuota, o vis dar neturtinga… Et, nereikėjo išsigąsti tos lašelinės – būtum dabar laiminga našlė…). Tam, kad netektų gailėtis, ir nutarėme pasidalinti šiais patarimais. Jokios naudos iš jų nepeši, bet bent turėsi ką kaltinti (jei pritrūks smegenų jų nesilaikyti).

Ištvermingasis metodas

Šypsodamasis (na, ir kas, kad pavėlavo 2,5 val.) paspaudi jai ranką ir pasveikini: „Garbė viešpačiui, kad suvedė mus, nepaklaidino pasaulių labirintuose!” Prisipažįsti, kad į žadėtą koncertą bilietų nepirkai, nes girdėjai, kad grupės lyderis valgo mėsą. Bet nuramini, kad paruošei stulbinamai įdomią programą. Kai aplankę 16 bažnyčių ir sinagogą einate vegetariškų pietų į krišnaitų šventyklą, ryžtingai nepaisydamas jos įtaraus žvilgsnio daliniesi planais po pietų keliais apeiti šventus pagonių piliakalnius, o po to apsirūkyti musmirių su šamanais. Jau bėgančiai pavymui surinki: „Tai ir į Ošo kulto orgiją vakare nenori?” ir patenkintas trauki į klubą. Ne, daugiau jokių aklų pasimatymų per pažinčių skelbimus – atėjo ne tik baisi kaip karas, bet ir ištverminga, kaip paauglystės spuogai.

Aklasis metodas Pamatai jį iš tolo – stovi sutartoje vietoje rankoje laikydamas žadėtą raudoną žiedą, bet kokių nors detalių įžvelgti sunku (kas kaltas, kad akiniai tave taip bjauroja). Patempusi akį pirštu, perkreipusi galvą ir išsišiepusi žvairuodama supranti – blondinas. Gaila – svajojai apie aukštą rudakį brunetą. Tiek to. Pamoji jam. Jis irgi, atrodo, moja… Dar kartą pažiūri prisimerkusi – tikrai moja. Žengi greičiau, jis modamas risnoja prie tavęs… Fui, koks persikreipęs, išsišiepęs ir prisimerkęs, lyg žvairas… Jūs jau visai arti… Viešpatie, ką daryti – jis kaip kurmis!.. Apsimetusi, kad moji kažkam kitam, nesulėtindama žingsnio praleki pro šalį… Keista, jis irgi praėjo toliau modamas…

„Kokia baisi žvairė! Gerai, kad apsimečiau, jog moju ne jai, – eidamas tolyn svarstė vaikinas. – Be akinių tikrai nepatogu, bet juk su jais taip negražu!..”

Nuoširdusis metodas

Nepasidažiusi iš po lininio sijono šmėžuojančiomis basomis kojomis drąsiai per sniegą žengi prie jo – tegul žino, kad tu savarankiška, natūrali mergina, atspari šiuolaikinės visuomenės apgaulėms. Ignoruodama sąlyginumus, pasikvieti jį į svečius (lauke šalta, kitur reikia pinigų, o tu juos niekini). Kol vyrukas ieško mažiau apdergtos taburetės (sąlyginumų vergas), iškratai iš puodo supelijusią žirnienę ir užkaiti jame vandenį žolelių arbatai. Iš kito kambario pasigirdus knarkimui, ramiai paaiškini, kad tai – vyras, kurį metas žadinti, nes atsirado šaunus pagalbininkas, kuris pagaliau padės atkimšti jam unitazą. Kol vaikinas grūdasi pro duris (kvailys nusiavė), spėji iš jo iškaulyti penkis litus.

Kosminis (pigus) metodas

Ji ilgai atsisakinėjo susitikti prie devynaukščio Šeškinėje, tačiau galiausiai smalsumas nugalėjo – juk pažadėjai ją pakelti iki Mėnulio!

Kai pasirodo, imi už rankos, nusivedi į namo laiptinę ir iškvietęs liftą spaudi viršutinį aukštą. Kol važiuojate, paslaptingai šypsodamasis vis žvilgčioji į ją. Kai durys atsidaro, spaudi pirmojo aukšto mygtuką ir važiuojate žemyn. Pirmame aukšte vėl spaudi viršutinį ir t.t. Po kiek laiko pratari: „Faina, ar ne – važiuoji, kiek nori, ir visiškai nemokamai!” Dar po dviejų nusileidimų tęsi: „Vieną naktį taip įveikiau atstumą iki Kauno! O šiandien važiuokime iki Mėnulio – romantiška, ar ne!” Maigydamas mygtukus taip užsisvajoji apie savo kosminę odisėją, kad nė nepastebi, kada ji spėjo išlipti. Tai kvailė – juk be skafandro!

Romantiškasis metodas

Jūs susitikote klube, sukotės svaigiam šokio sūkury, po to jis nupirko tau brangų kokteilį ir bučiavo rankas. Taip, tai tikras tavo svajonių vyras! Toks galantiškas, malonus, taip tyrai šypsosi. Žinai, kad su juo būsi laiminga, kad keliausite toli toli, susikibę už rankų žengsite nepažintais pasaulio keliais, tu dovanosi jam visą savo širdį, atversi ilgai slėptus savo aistros klodus. Medaus mėnesį gal praleisite jachtoje… O gal Prancūzijos Rivjeroje? Būtinai reikės nuvykti į Milaną, jis juk nieko tau neatsakys… Pala, užsisvajojai, ką jis sako? Ką, brangusis?

– How much? 150 litai už naktis, daugiau – ne! Aš iš Albanija, daugiau netūriu!

Gero sūnaus metodas

Šauniausia šio metodo dalis, kad tau visiškai nieko nereikės daryti… Na, kaip pirmuosius 36 gyvenimo metus… Taigi, tau – 37-eri, pagaliau atsirado miela mergaitė, kuri pakvietė į pasimatymą. Tu, aišku, paklausei mamos patarimo, ką daryti. Ji, aišku, apsidžiaugė.

Į sutartą vietą ateinate šešiese – mama ir senelė nutarė dar pasikviesti dvi tetas ir patyrusią tokiuose reikaluose bendradarbę (nors tau atrodo, kad jos tikrai nereikėjo, juk esi suaugęs). Pamatęs iš tolo ateinančią panelę parodai ją mamai, ji su palyda ryžtingai nulekia prie merginos. Visos apie kažką pasikalba, mergina apsisukusi nueina.

Grįžtant namo mama rūpestingai valo tau ašarotus skruostus ir logiškai išaiškina, kodėl ŠITOKIA tau netinka. Namus pasieki jau ramus – gal ir gerai, nėra kur skubėti. Be to, mama žino, kad tavo skrandis silpnas, specialiai ruošia dietinius kotletukus, o tos šiuolaikinės panos… Senelė žino, ką kalba…

Draugiškasis metodas

Jis palydėjo tave iki namų, atsisveikinote ir parlėkusi tuoj pat skambini draugei Vidai:

„Normaliai viskas buvo, nuėjome į muziejų, teatrą, po to taip juokingai papasakojo man kažką, bet šiaip nežinau, labai jau užsiėmęs. Kažkokį verslą kuria. Ką manai?“ – Po poros valandų pokalbio esi nuoširdžiai dėkinga draugei, kad parodė, su kokiu maniaku vos nepradėjai susitikinėti. Kadangi pati nesiryžai, ji netgi pasišovė už tave paskambinti jam, kad atsikabintų, – šaunu, kai turi tokių nuoširdžių draugių! Daugiau į pasimatymus su juo nevaikščiojai. Ir iš viso – kitą sykį jį pamatei tik kai Vida pakvietė į savo vestuves. Jaunikio kostiumas jam labai tiko…

Jei pasimatymą paskyrei prie bokšto varpinės, tik užmiršai pridurti, kad Chabarovske, dėl nesusiklosčiusių santykių drąsiai kaltink ją (juk tu atėjai laiku).