Nauji santykiai

Nauja pažintis, nauji santykiai – tai nuostabus vilčių, iliuzijų ir staigmenų laikotarpis. Deja, kartais susijęs ir su tam tikrais stresais. Ką daryti ir ko vengti užsimezgus naujų jausmų pumpurams?

Pateikiame atsakymus TAIP ir NE įsimylėjusioms damoms. Subalansuota moterims, bet tinka ir vyrams.

NE: Neskubėk klijuoti savo santykiams etikečių

Kaip pavadinsite judviejų santykius? Judu abu galite kurį laiką jiems taikyti skirtingas etiketes. Nauja pažintis? Draugystė? Meilė? Apskritai – ar judu jau pora? Kol viskas dar gana šviežia, abejonių netrūksta. Tik neskubėk šių santykių dirbtinai sprausti į rėmus! Reikia savo vaikiną kaip nors pristatyti? Nieko baisaus – juk jis turi vardą! Žodžiai „Susipažinkite, čia – Tomas“ niekada nebus suprasti ne taip!

TAIP: Minimizuok stresą supažindindama jį su savo tėvais

Būna situacijų, kai draugą, su kuriuo santykiai tau pačiai dar ne visai aiškūs, tenka pristatyti tėvams. Gal tavo tėvai nori pažinti visus tavo draugus? O gal taip jau susiklostė situacija? Vaikinas stresuoja, tu – taip pat. Sušvelnink šią nemalonią situaciją tinkamai parinkdama susipažinimo laiką ir vietą. Geriausia tai padaryti per kokią nors šeimos šventę, kai be judviejų ir tėvų bus daugiau žmonių – taip išvengsite visuotinio dėmesio. Gali ir pati surengti vakarėlį savo gimtadienio, vardadienio, išlaikyto egzamino proga. Pakviesk į jį dar keletą bičiulių – ir susipažinimo įtampos kaip nebūta!

NE: Neskubink įvykių

Pradėjus naujus santykius kyla didelė pagunda pernelyg paskubinti romantiškos draugystės fazę ir greičiau pereiti prie „medaus mėnesio“ etapo. Deja, bėgimas įvykiams už akių gali lemti ir šių santykių pabaigą – pati žinai, kad vaikinai bijo būti pernelyg greitai „suvystyti“. Tad atsipalaiduok ir niekur neskubėk, leisk įvykiams tekėti sava vaga.

TAIP: Mokykis tolygiai skirstyti laiką

Santykių specialistai siūlo proporciją 50-30-20: ne daugiau kaip 50 procentų laisvalaikio su naujuoju draugu, 30 procentų – su savo draugais ir šeima bei 20 procentų laisvalaikio – sau. Toks padalinimas apsaugos nuo ankstyvo santykių perdegimo, be to, niekas neliks nuskriaustas. Taip pat neprarasi ir savo pomėgių, malonumų. Beje, tai paliks erdvės naujam mylimajam trokšti daugiau!

NE: Neaptarinėk santykių SMSais!

Trumposios žinutės – puikus būdas prasiblaškyti atokvėpio minutę, parodyti, kad galvojate vienas apie kitą. Bet venk aptarinėti judviejų santykius trumpais pranešimais. Kai viską, ką jauti, tenka suspausti į vieną sakinį su daugybe trumpinių – nesusipratimų išvengti sunku.

TAIP: Būk sąžininga sau

Kad ir koks vaikinas būtų šalia tavęs – išlik savimi, nesileisk į kompromisus su savo svajonėmis, troškimais ar net sąžine vardan naujos pažinties. Atrodytų, tai – savaime suprantama. Ir vis dėlto verta dar kartą pakartoti pačiai sau. Nusileisti, aukotis vienam dėl kito – tai gerokai vėlesnio santykių etapo poreikiai. O kol kas stenkis nesukurti tau pačiai nenaudingo precedento.

NE: Nelygink savo naujojo vaikino su buvusiuoju

Akivaizdu, bet kartais sunkiai įvykdoma. Juk su daugeliu reiškinių mes kaip tik ir susipažįstame lygindami. Tad skubame pridurti: nelygink savo naujo vaikino su buvusiuoju jam girdint. Ir to pakaks.

TAIP: Atvirai sakyk, kas tau patinka ir kas – ne

Noras pasirodyti geresnei nei esi – natūralus. Ir vis dėlto yla anksčiu ar vėliau išlįs iš maišo. Tad neversk savęs sukandus dantis kentėti to, kas tau galbūt visai nepriimtina. Tarkim, tu dar nepasirengusi bučiniams viešoje vietoje ar tau juokinga vaikščioti susikibus už rankų. Taip ir pasakyk, kad išvengtum keblumų vėliau. Kita vertus, nesąžininga būtų slėpti ir savo bloguosius įpročius. Rūkai? Pats metas mesti. Bet jei nesirengi – būtų kvaila tai daryti slapta nuo vaikino. Vis tiek anksčiau ar vėliau užuos.

NE: Neapsimetinėk, kad jūsų santykiai – šis tas daugiau, nei yra iš tikrųjų

Nieko blogo kartais pasvajoti apie tai, ko trokšti iš jūsų santykių. Bet venk tai pripaišyti jiems dirbtinai. Svajoji apie romantišką vakarienę restorane, bet kol kas judu susitinkate tik klube? Užsimink jam apie savo troškimus. Bet venk pati organizuoti ką nors panašaus. Svarbiausia – kad jis žinotų, kokios santykių raidos tikiesi. Kai tam bus pasirengęs ir jis – tikrai išpildys svajones. O jei vos tau jas išsakius jam viskas iš galvos išgaruos – vadinasi, tiek jis ir tevertas…

TAIP: Ir toliau būk laiminga ir nepriklausoma

Už savo laimę ir gyvenimą vis dar atsakai tuo pati. Tad net jei jis ir labai panašus į pasakų princą – neužkrauk atsakomybės už savo gyvenimą jam. Tik taip nepakliūsi į savo pačios pasispęstus spąstus, kai išsivadėjus santykiams teks suvokti, jog prieš juos buvai kur kas laimingesnė nei po jų.

Comments are closed.