Naminis flirtas

Paprastai esame įpratę skaityti apie namų ruošoje paskendusias moteris, nepaleidžiančias iš rankų skudurėlio dulkėms valyti. Tačiau panašu, kad vyrai vis labiau linksta prieidėti prie buities tvarkymo.

Amerikiečiai vyrai prisipažįsta, kad daug daugiau laiko ėmė skirti namų ruošai – juos galima dažniau pamatyti besišlaistančius virtuvėje su prijuostėle ar stumdančius dulkių siurblį. Tik neskubėkite jų gailėti. Ekspertai teigia, kad jų seksualinis gyvenimas nuo to žymiai pagerėjo.

Paslaptis aiški, kaip šviesioji mėnulio pusė nutrynus į prijuostę visas dėmės. Kuo daugiau vyrai padeda moterims namuose, tuo jų moterys laimingesnės. Nes negalime pamiršti auksinės sentencijos: Vyras turi mylėtis, kad jaustųsi gerai. Moteris turi jaustis gerai, kad galėtų mylėtis. Kaip savo knygoje „Tobulo orgazmo vadovas“ moko autorė Kate Taylor, vyrams derėtų gerai atminti šią frazę, tuomet jie mirs būdami laimingi, patenkinti, maloniai nuvargę senyvi vyriškiai, greičiausiai po kelių savaičių mylėjimosi maratono…

Tvarka namuose – tvarka lovoje

Skotas Koltraitas, Kalifornijos Universiteto sociologas teigia, kad kai vyrai padeda moterims namuose, daliosios lyties atstovės jaučiasi labiau įvertintos ir tuo pačiu mylimos. Tuomet ir jų pasitenkinimas santuoka auga kaip ant mielių. Proporcingai mažėja konfliktų skaičius. Kaip dovana už vyrišką dėmesį gyvuoja gražūs seksualiniai santykiai, pripildyti geros nuotaikos ir pasitikėjimo.

„Mes, sociologai, paprastai labai griežtai neteigiame vienos ar kitos tiesos, tačiau psichiatrai tvirtina, kad galima labai lengvai įžvelgti tiesioginį ryšį tarp vyro nusiteikimo padėti savo žmonai ar draugei tvarkytis namuose ir moterų nusiteikimo mylėtis,“ – rašo Skotas Koltraitas.

Panašu, kad uoliai vyro nuvalytos dulkės nuo svetainės lentynų, kaip akseleratoriaus paminą užmynus veikia seksualinius moters interesus, nukreiptus tiesiogiai į sutuoktinį.

Ledai pajudėjo, ponai prisiekusieji

Taigi, tendencijos džiuginančios – vis daugiau vyrų ne tik Amerikoje, bet ir visame pasaulyje prisijungia prie namų ruošos darbų, norėdami palengvinti gyvenimą moterims. Net ir tokie tinginiai, kaip italai ar ispanai, garsėjantys daugiau kaip nepailstantys komplimentų žarstytojai, nei namų ūkio tvarkytojai, ir tie vis daugiau laiko praleidžia su šluotele rankoje.

Panašu, kad visiems aiškėja, kad moterų susijaudinimas prasideda jų galvose. Toje nedidelėje smegenų srityje, kuri kontroliuoja, kiek patrauklios ir geidžiamos jaučiasi. Tiesa ta, kad moterys galvos, jog vyras yra seksualus tiek, kiek vyras mano seksualia ją esant. Jos tikrai negalvos, kad vyras seksualus, jeigu jaus, jog vyras jos nori tik todėl, kad ji yra vienintelė nuoga moteris miegamajame. Moteris turi jausti, kad vyras siekia būtent jos. Kad jis nori padaryti malonumą būtent jai. Kad jis stengiasi visaip kaip pradžiuginti būtent ją. Sutvarkytame ir švariame miegamajame.

Myli vaiką, myli ir jo motiną

Dar vienas būdas, kaip vyrai galėtų prisišaukti atitolusias žmonas – kuo daugiau praleisti laiko su vaikais. Patys vaikai bus žymiai laimingesni, žaisdami kartu su tėčiu, o ir moteris bus laimingesnė. Tyrimai rodo, kad tuomet ir moterys ima skirti vaikams dvigubai daugiau laiko nei anksčiau. Kas tai – ar savotiška konkurencija, ar tiesiog mėgavimasis visiems drauge leidžiant laiką, kuomet tvyro gera nuotaika ir meile pulsuojanti atmosfera šeimoje? Panašu, kad viskas viename.

Tačiau pažvelkime iš kitos pusės. Idiliškas vaizdelis gali šiek papilkėti. Mat, anot psichologų, kuo daugiau vyras skiria laiko vaikams, tuo mažiau laiko lieka romantiškiems jausmams ar visoms kitoms svaigioms intencijoms. Taigi, kaip visuomet – svarbu balansas.