Moterys nežino, ko nori

Lyčių psichologijos skirtumai tampa pagrindine šeimos konfliktų priežastimi. Petras niekaip nesupranta, kaip jo Angelė sugeba šitiek laiko su drauge pliurpti telefonu, o pastaroji savo ruožtu skundžiasi pašnekovei, kad jos antroji pusė visiškai neįsiklauso į tai, ką šioji kalba.

Na, o Laikas.lt pateikia Jums keletą specialistų pastebėjimų, padėsiančių perprasti dailiosios lyties psichologiją ir taip pagerinti šeimyninio gyvenimo kokybę.

1. Moterys visuomet trokšta būti svarbiausiu dalyku vyro gyvenime

Paslaptis tame, kad vyrai ir moterys pavydi skirtingų dalyku. Stiprioji lytis nerimauja dėl potencialių seksualinių partnerių, konkurentų, kai tuo tarpu dailioji – dėl laiko, kurį vyras praleidžia ne su ja. Ir nesvarbu, ką pastarasis veikia: sėdi su draugais bare ar žaidžia golfą. Daugelis vyrų teisintųsi: „bet juk ji žino, kad už ją svarbesnių nėra!“. Ne, tol kol iki vėlumos sėdėsite darbe, o pakeliui užsuksite į sporto klubą – nežinos.

2. Moterys nori, kad vyras imtųsi namų ruošos darbų neprašomas

Niekas taip nesiutina moterų, kaip vyrai, kurie plaudami indus demonstratyviai parodo darą joms paslaugą. Santuokoje gyvenančiai moteriai kaip oras reikalingas žinojimas, kad jos vedybinis gyvenimas paremtas bendradarbiavimu, t.y. konfliktų šioje srityje nekiltų, jei žmonai plaunant indus, vyras imtųsi grindų. Beje, moksliškai įrodyta, kad vyrai, savanoriškai besiimantys buities darbų, patiria didesnį vedybinį ir seksualinį pasitenkinimą.

3. Tam, kad moteris seksualiai susijaudintų, reikalingas emocinis artumas

Įsivaizduokitę porą, kuri visą dieną iki nukritimo dirba atskirai ir susitinka tik naktį. Lovoje vyras imasi iniciatyvos, tačiau lieka atstumtas. Kodėl? Todėl, kad prieš suartėjant fiziškai, moteriai būtina užsitikrinti emocinį, mentalinį ryšį. Tą sunku padaryti visą dieną praleidžiant atskirai. Skambtelkite jai nors minutei – Jūsų balsas užtikrins taip reikalingą artumo poreikį.

4. Nedovanokite apatinio trikotažo ir virtuvės įrankių – tai gali ją kaip reikiant suerzinti

Žinoma, šis teiginys galioja ne visoms moterims – yra tokių, kurios tiesiog dievina išpakuotoje dėžutėje rasti prabangius nėriniuotus apatinius. Tačiau tos, kurios mąsto priešingai, priverčia gerokai pavargti savo antrąsias puses. Kodėl? Išvydusi dovaną, moteris visuomet galvoja apie jos reikšmę. Pavyzdžiui, jei vyras įteikė žmonai jos mėgstamiausio autoriaus naujausią knygą – vadinasi, jis įsiklauso į tai, ką ji kalba, jei padovanojo elektrinį plaktuvą – ji jam mažai rūpi ir svarbiausia – jo paties gerovė ir komfortas. Vyrai pasakytų: kodėl ji tuomet pati nepasako, ko nori? Na, jei ji turi tai sakyti, vadinasi, ji mažai jam terūpi. Taip mąsto moterys.

5. Atsakymas į klausimą „Ar aš atrodau stora?“ egzistuoja!

Daugelis vyrų pripažins, kad tokio tipo klausimai – tikras košmaras. Jei atsakysi teigiamai – tu lavonas, jei neigiamai – būsi apšauktas melagiu. Tad ką daryti? Psichologai teigia, kad tokiais atvejais gelbėja humoras. Tad jei išgirstate „Ar mano figūra tokia pati, kaip mums susipažinus?“, linksmai atšaukite – „Ar tau atrodo, kad aš plinku?“. Akivaizdus faktas, kad Jūsų galvą iš tiesų puošia vis retėjančios garbanos, bus pats iškalbingiausias.

Taigi, lieka palinkėti sėkmės įsiklausant vienam į kitą!