Mitai apie vyrus

Ar ir jūs manote, kad vyrai kilę iš Marso, o moterys iš Veneros? Vyrai ir moterys išties yra gana skirtingi, tačiau reikia pripažinti, kad egzistuoja ir nemažai mitų apie jų būdo bruožus. Štai, pavyzdžiui, sakoma, kad vyrai visada stiprūs ir nepalaužiami, kur kas mažiau emocionalūs ir vengia įsipareigojimų. Ar jūs tikite šiais mitais?

Mitas: Vyrai apie seksą galvoja kas septynias sekundes. Taip, seksas vyrams yra svarbus, tačiau jeigų vyrai apie seksą galvotų, kaip daug kas mano, kas septynias sekundes, per parą (per 16 valnadų, jei manysime, kad 8 valandas jie miega) apie meilės žaidimus jie turėtų pagalvoti daugiau nei 8 tūkstančius kartų. Tiesa ta, kad vyrai apie seksą galvoja daugiau nei moterys, tačiau jie taip pat dažniau galvoja ir apie maistą bei miegą.

Mitas: Vyrai dirba ne taip sunkiai ir randa daugiau laiko poilsiui kasdien nei moterys. Bėda ta, kad moterys sugeba vienu metu dirbti kelis darbus. Tuo tarpu vyrai vienu metu geba atlikti tik vieną darbą. Pagalvokite, juk kai jūsų partneris žiūri televizorių ir jūs jam ką nors sakote, jis negirdi tol, kol nenukreipia dėmesio nuo televizoriaus į jus. Tuo tarpu jūs gebate vienu metu ir klausyti mėgstamos laidos, ir girdėti, ką sako jūsų vyras. Bėda ta, kad kai moteris dirba vienu metu kelis darbus, ji patiria daugiau streso nei patirtų, jei dirbtų vieną darbą vienu metu. Jei vyrai patiria mažiau streso, logiška, kad jiems lengviau atsipalaiduoti.

Mitas: Vyrams sunku atskirti darbą ir asmeninį gyvenimą, todėl jei jų darbas labai sunkus ar jie turi nuolat besikabinėjantį viršininką, tuomet jiems sunku atsipalaiduoti namuose. Tačiau tyrimai ne kartą įrodė, kad vyrai geba atskirti darbą ir asmeninį gyvenimą. Žinoma, kai kurie žmonės savo neigiamas emocijas išlieja ant dėl to nekaltų žmonių , tačiau negalima sakyti, kad taip elgiasi visi vyrai. Tiesiog reikia mokytis valdyti neigiamas emocijas. Be to, vyrai patiria visuomenės spaudimą dėl darbo. Juk dažniausiai manoma, kad vyras turi išlaikyti šeimą ir padaryti karjerą, kol moteris augina vaikus. Todėl vyrai dažnai jaučia didesnį poreikį padaryti karjerą ir nukenčia jų savivertė, jei jiems tai nepavyksta.

Mitas: Kai vyras veda, praranda motyvaciją stengtis dėl savo antrosios pusės. Jei atvirai, vyrams labai svarbu, kad moteris juos palaikytų, nors ne visada ryžtasi tai pripažinti. Mitas: Vyrai nėra emocionalūs. Kai kurie vyrai yra daug labiau emocionalūs nei moterys. Tačiau vyrai labiau linkę slėpti savo emocijas, nes nuo vaikystės dažnai yra mokomi, kad vyrai neturi rodyti savo jausmų. Skatinkite savo vyrą atsiskleisti ir išsipasakoti – tuomet jis netramdys savo emocijų ir bus laimingesnis.

Mitas: Vyrai vengia įsipareigojimų. Kaip yra visokių moterų, taip yra ir visokių vyrų. Vieni jų svajoja apie šeimą, kiti įsitikinę, kad niekada nenori turėti vaikų. Taip pat nereikia pamiršti, kad vyrams užkraunama didesnė atsakomybės našta, iš jų tikimasi, kad jie visada bus tvirti ir nepalaužiami, todėl jie atsakingiau žvelgia į kai kuriuos dalykus.

Mitas: Vyrai kalba kur kas mažiau nei moterys. Kai kurie sociolingvistų tyrimai įrodė, kad tai tikrų tikriausias mitas. Pastebėta, kad mišriose grupėse (kai kompanijoje bendrauja ir vyrai, ir moterys) vyrai kalba kur kas daugiau nei moterys. Manoma, kad šitaip jie bando dominuoti, nes lyderiavimas – tai vyriškumo bruožas.

Mitas: Vyrai nemoka priimti kritikos. Sunku visiškai paneigti šį mitą. Tačiau galbūt jie nepriima kritikos todėl, kad ji netinkamai išsakyta? Bėda ta, kad moterys mėgsta kalbėti nekonkrečiai, kaip sakoma, „žodžius vynioti į vatą“, todėl vyrams kartais tiesiog sunku suprasti, ką jos nori pasakyti.