Meilės paieškose

Kartais sunku atsakyti į klausimą, ko nori iš gyvenimo? Ko ieškai gyvenime? Žvaigždės danguje? Žmogaus tarp žmonių?

Eini į pasimatymus ir supranti, kad nenori su juo bendrauti. Bet kaip atsiranda tas žinojimas, kai supranti, kad tas žmogus tau netinka? O gal kai būni ilgiau vienišas, tada tavo kartelė krenta ir puoli desperatiškai įsivaizduoti save su kiekvienu priešingos lyties partneriu, su kuriuo susitinki?

Vienus reikalavimus kelia protas, kitus širdis. Kad nugali galiausiai? Galbūt tai lygtis, kuriai nėra teisingo sprendimo?

Pora renkamės pagal savitus patrauklumo kriterijus. Atsižvelgiame į charakterį ir būdo bruožus. Bendraujame, domimės žmogaus tikslais, vertybėmis, siekiais, pasiekimais. Vertiname asmenį kaip potencialų bendražygį kelyje. Klausinėjame, kaip jis vertina mus pagal įvairias skales. Darome įvairius išbandymus, testuojame, kaip jis seksualiai atitinka, ar lengva su juo buityje?

Labai didelę reikšmę turi auklėjimas, tai, ką atsinešame iš šeimos. Tai ką matome ir tai, kokį santykių modelį esame susikūrę galvoje kaip pavyzdinį. Kartais susikuriame iškreiptą vaizdą, kuriame santykius, kurie vėliau griūna, nes pasirenkate tai, ko iš tikrųjų baidotės.

Dažnai galima ištirti vieną asmenį ir apibrėžti, kas tinka būtent jam. Bet nėra universalių taisyklių, kurios tinka daugumai. Vieni renkasi panašius į save, kiti renkasi skirtingus, norėdami papildyti save.

Visi tikriausiai sutiktų, kad pirmasis pasimatymas ir pirmasis įspūdis vaidina labai svarbų vaidmenį. Jo metu užklijuojama etiketė, kuri lemia tolimesnį bendravimą – svarstytinas kandidatas ar nesvarstytinas. Jei atrenkame jį į svarstymų sąrašą, tada dar daugelį kartų užduodame šį klausimą po įvairiausių situacijų.

Dažnai mes išskiriame tokias vertybes kaip iškalbingumas, išskirtinumas, seksualumas. Kai kalbama apie priešingybių tarką, dažnai tai priešingų hormonų trauka. Paviršutinius elementus nustelbia vidiniai. Pradedame atkreipti dėmesį daugiau į elgesį, ieškoma blogų savybių, svarstoma, ar galima bus su jomis susitaikyti.

Ieškant partnerio svarbu nepervertinti savęs, nekelti per aukštų reikalavimų, pasitikėti savimi ir visada žiūrėti optimistiškai. Jei iš visų žmonių tikėsies neigiamų dalykų, tada pritrauksi tik tokius žmones ir gausi tai, ko nori – nusivylimus. Leiskite sau daugiau jausti ir mažiau svarstykite ir skaičiuokite.

Kristina Leščinskaitė