Laisva ar vieniša?

Tavo paskutinis romanas ir vėl baigėsi NIEKAIP. Būna. Ir pastaruoju metu pakankamai dažnai. Niekaip nesuskamba Mendelsono maršas. O tu jau išverkei kelis litrus graudžiai parūgusių ašarų, iki skylių nuzulinai jausmingomis serenadomis guodžiančią kompaktinę plokštelę, po kelis kartus prakošei romantiškas melodramas „kur viskas taip kaip tau.“

Na, ir baigta. Laikas padėti tašką. Jeigu po šių reanimacinių metodų vis dar sriūbauji ir negali apsispręsti. Tašką padėk. Ir dar – pasistenk save identifikuoti. Ar tu dabar jautiesi vieniša, ar laisva? Nes būtent nuo tavo vidinės nuostatos priklauso visas tolimesnis gyvenimas. Su dramomis ar be jų.

Vienatvės sindromas

Vienatvė – tai kai jautiesi niekam nereikalinga, esi priversta pasitraukti į savo erdvę, kur nieko daugiau be tavęs realiai ir nėra. Na, o kai nėra nieko, išskyrus tave pačią, visi stimuliatoriai rūpintis savimi išsijungia.

Ir taip tavo namų kiemelyje ima vešėti dar vienos rūšies daržovė. Kuri nesirūpina nei savo išvaizda, nei sveikata, nei intelektu. O ir kam stengtis? Juk esi niekam nereikalinga, niekam neįdomu, kokį varnų lizdą ant galvos susisukai šįryt, ir kuo kvepi, ir ar kvepi dar klausimas…Viskas visai dzin. Nes jis tave paliko. DĖL KITOS MOTERS.

Bet tokiu būdu papuoli į užburtą ratą – jautiesi vieniša, bet nieko nedarai, kad tokia nebūtum. Kaip tik priešingai. Darai tai, kas bet kokį vyrą, švystelėjusį horizonte, atbaido keliais šviesmečiais tolyn nuo tavęs.

Pabėk nuo liūdesio žvelgdama kitaip…

Būtent tokiu momentu teks susikaupti susikaupti ir pabandyti suvokti save ne kaip vienišą moterį. Kaip LAISVĄ moterį. Be jokių įsipareigojimų, pasitikinčią savimi ir galinčią veikti. Vien šis susivokimas jau padeda išvengti visų juodųjų negatyvų, kurie tyko kaip žiurkės pakampėse, kai būni palikta taip labai mylėto vyro.

Pozityvus nusiteikimas, mokėjimas į pasaulį pažvelgti su humoru ir sugebėjimas net pačiose blogiausiose situacijose įžvelgti pliusų visuomet duoda gerų rezultatų.

Pirmas žvilgsnis…

Pavyzdžiui, užuot be pertraukos graudžiai virpinusi savo stygas Celine Dion dainomis ir kovodama su vidiniu troškimu imti ir paskambinti JAM, pasiūlyti viską pradėti nuo pradžių, galėtum… Ne, ko gera, pirmiausia geriau prisėsk, giliai giliai įkvėpk ir paanalizuok ramiai, ką tu galėtum išlošti iš šitos nepavydėtinos situacijos.

Jeigu Jūsų santykiai nebuvo iki šiol idealūs, o greičiausiai taip ir buvo, kad jau taip nutiko, vadinasi, kažkas nepatiko ne tik jam, bet ir tau. Galbūt tau tekdavo susitaikyti su tam tikrais prastais jo įpročiais, nusileisti tam tikrose vietose ir prikandus lūpą tyliai sau niršti – ir kodėl turiu būti ne tokia, kokia esu, o kokia reikia būti. Taigi, dabar tu gali daryti viską, ką tik nori. Ir kaip tik nori. Nenusižengdama savo interesams.

Antras žvilgsnis…

Antras didelis ir riebus pliusas, kurį gali įžvelgti – daug laisvo laiko, kurio anksčiau niekaip nesugebėdavai suvaldyti. Susitik su draugais ir draugėmis, aplankyk tėvus, kuriems sugebėdavai tik paskubomis pakštelėti į skruostus.

Ir pagaliau dabar gali drąsiai prisiminti senųjų draugių organizuotus mergaičių vakarėlius, kuriuos praleidai, nenorėdama pamatyti surūgusios vyro veido išraiškos. Be to, tau visai nebūtina nuolat gaminti valgyti. Tu gi pati sau valdovė – nori gamini, nori badu marini. Na, bet geriau valgyk.

Trečias žvilgsnis…

O svarbiausias tavo persona non-grata buvusio vyro pasaulyje statuso pliusas – galimybė pradėti naujus santykius. Nes kiekviena pabaiga yra ko nors naujo pradžia. Galbūt dar geresnio naujo. Kurio nebūtum atradus, jei seno nebūtum praradus. Naujos pradžios romantika, pirmųjų pažinties mėnesių virpesiai – nepakartojamas laimės polėkis ir kaip žvaigždės šviečiančios akys…Visa tai tavęs laukia.

O kadangi tu jau esi ne kartą nusvilusi – turi galimybę bent vieną kartą pasimokyti iš savo klaidų, jeigu iš svetimų pasimokyti niekaip nesiseka. Paanalizavusi, ką iki šiol darei ne taip, galėsi iš naujo startuoti į naujos pažinties svaigulį. Laisva ir laiminga.

Pasižiūrėk, Tu jau laiminga!

O jeigu pasikeisti nenori ar nemanai, kad darei ką nors ne taip – nesikeisk. Galbūt nauja pažintis atves tave į tokio vyro, kuriam viskas tavyje patiks ir tiks, glėbį… Jis tave apkabins stipriai stipriai ir niekada daugiau nepaleis.