Kokius vyrus renkasi vienišos moterys?

JAV mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu siekė išsiaiškinti, kokius vyrus romantiškiems santykiams linkusios rinktis vienišos moterys.

Tyrimo metu 100 vienišų ir ištekėjusių moterų buvo rodomos nuotraukos ir prašoma įvardinti joms patraukliausius vyriškius. Greta nuotraukų charakteristikoje buvo nurodyta šeimyninė vyrų padėtis. Be to, siekiant objektyvesnių rezultatų, tie patys vyrai vienu atveju buvo pristatomi kaip vedę, kitu – kaip viengungiai. Panašus tyrimas buvo atlikta ir su vyrais.

Testų rezultatai parodė, kad vienišoms moterims vedę vyrai atrodo labiau patrauklūs nei viengungiai. Tai, anot mokslininkų, galbūt, paaiškina, kodėl aktorė Angelina Jolie įsimylėjo Bradą Pittą, kai jis buvo laimingai susituokęs su Jennifer Aniston.

Psichologai mano, jog taip yra todėl, kad moterys teikia pirmenybę vyrams, jau praėjusioms kitos dailiosios lyties atstovės „patikrą“.

Tuo tarpu ištekėjusios moterys, atvirkščiai, romantiškiems santykiams dažniau renkasi vienišus vyriškius. O štai tiek vedusius, tiek nevedusius vyrus labiausiai domina vienišos damos. Bet, anot mokslininkų, tai nėra susiję su moraliniai dalykais. Ankstesni tyrimai rodo, kad vyrai labiau linkę išvilioti moterį iš jos esamų santykių, nei moterys, mylinčios vedusius vyrus. Šios paprastai kantriai laukia, kol mylimasis pats paliks šeimą.