Kokios žmonos ieško vyras pačiame jėgų žydėjime?

Britų mokslininkai išaiškino, kad dauguma vyrų, kurie jau sykį buvo vedę, savo naujus santykius įteisina tik apie penkiasdešimtuosius metus.

Santuokos rūmų slenkstį pagyvenę vyrai peržengia anaiptol ne su savo vienmetėmis. Juos traukia 10–20 metų jaunesnės moterys.

Dažnas pusamžis viengungis mano, kad sulaukus penkiasdešimties jam gyvenimas tik prasideda.

Apskaičiuota, jog tokių nelygių santuokų skaičius vien per 2010 metus išaugo 6 proc. Vidutinis šių porų amžius, kaip pranešė Britų nacionalinės statistikos valdyba: 30–35 metų moterys ir 45–50 metų vyrai.

Pagrindinė priežastis, kodėl pagyvenę vyrai veda – tai noras susilaukti palikuonių. Praleidę šioje žemėje maždaug pusę amžiaus, viengungiai susimąsto apie giminės pratęsimą. Tačiau su savo bendraamžėmis jiems susilaukti vaikų jau sunku, todėl vyrai renkasi jaunesnes partneres, su kuriomis dar galėtų ir pasikalbėti.

Sutuoktinių amžiaus skirtumas teigiamai veikia vyrų sveikatą. Britų demografinių tyrimų instituto specialistai tvirtina, kad ankstyvos mirties tikimybė vyrams, vedusiems gerokai jaunesnes moteris, sumažėja penkis kartus. Jei žmona jaunesnė už sutuoktinį 5–10 metų, tai ankstyvos vyro mirties rizika sumažėja 11 proc.

Deja, toks amžiaus skirtumas žudo moteris. Tokią išvadą padarė danų mokslininkai, išanalizavę dviejų milijonų sutuoktinių porų gyvenimo trukmę. Atliekant tyrimus buvo nustatyta, kad 7–9 metais už savo vyrą vyresnių moterų gyvenimo trukmė sumažėja 20 proc. Tokia pat ankstyva baigtis laukia ir jaunos moters, ištekėjusios už pagyvenusio vyro.

Priežastis ta, kad damos dėl savo netolygios santuokos kompleksuoja prieš visuomenę, kuri nepateisina tokių dalykų. Iš to kyla nepasitenkinimas gyvenimu, nuolatiniai stresai, sveikatos pablogėjimas ir kaip tiesioginis rezultatas – mirties grėsmės padidėjimas.