Kodėl vyrai neištikimi?

Konsultantas santuokos klausimais Gary‘is Neumanas apklausė 200 ištikimų ir neištikimų vedusių vyrų, kad suprastų tikrąsias neištikimybės priežastis.

Kas verčia vyrus apgaudinėti žmonas? Tyrinėdamas vyrų suteiktą informaciją G. Neumanas sugebėjo atsakyti į daug rūpimų klausimų apie neištikimybę. Atradimais jis dalinasi naujausiojo savo knygoje „Ther Truth About Cheating“. Trumpai apžvelgsime įdomiausias tyrimo detales.

48 proc. vyrų apgaudinėja savo antrąsias puses, nes jaučiasi emociškai nepasitenkinę.

Tai, kad vyrai neištikimi tik dėl sekso – mitas. Tik 8 proc. visų apklaustų vyrų neištikimybės priežastimi nurodė seksualinį nepasitenkinimą. G. Neumanas rašo: „Šiuolaikinė kultūra ir stereotipai perša nuomonę, kad vyrams reikia tik sekso. Tačiau vyrams daug svarbesnės emocijos. Jie nori būti mylimi. Vyrai, nemoka garsiai kalbėti apie savo jausmus, bet trokšta tų pačių dalykų, kaip ir moterys – šilumos, rūpestingumo, supratimo.“

66 proc. vyrų prisipažino, kad neištikimybė juos vertė jaustis kaltais. G. Neumanas rašo: „Kaltės jausmas vyrams netrukdo apgaudinėti žmonų. 68 proc. savo žmonas išdavusių vyrų prisipažino niekada nemanę, kad išduos savo partneres. Jie moka ištverti kaltės jausmą, nes su laiku jis dingsta. Mano tyrimas parodė, kad negalima tikėti vyro žodžiu, jog vienąkart apgavęs, daugiau jis to nedarys. Antrąkart būti neištikimu vyrui daug lengviau. Jis tikėsis, kad ir antrąkart jam bus atleista. Vyras neieškos nuotykių tik tada, jei šeimoje bus išspręstos problemos, privertusios vyrą apgaudinėti“.

77 proc. išduodančių vyrų, turi gerą draugą, kuris taip pat neištikimas savo partnerei. Draugų patirtis – didelis paskatinimas. „Jei taip elgiasi draugas, vadinasi apgaudinėja dauguma vyrų. Jei apgaudinėja dauguma, galima ir man. Taip galvoja vyrai, teisindami savo pasirinkimą“, – rašo G. Neumanas. Žmona negali savo vyrui uždrausti žiūrėti į kitas moteris. Tačiau ji gali pakeisti jo gyvenimo būdą taip, kad kas dieną vyrą suptų mažiau pagundų. „Geriausi poros draugai – kitos laimingai vedusios poros“, – teigia G. Neumanas.

40 proc. neištikimų vyrų meilužę sutinka darbe. G. Neumanas rašo: „Vyras linkęs apgaudinėti žmoną su moterimi, kuri dažnai būna su juo, vertina jo darbą ir jį palaiko. Neištikimybė dažnai užsimezga darbe. Jei vyras žmonai užsimena apie kokią nors bendradarbę – dažniausiai tai signalas, kad jis ja susižavėjęs“. Tik 12 proc. vyrų prisipažino, kad jų meilužė jiems fiziškai patrauklesnė nei jų žmona. Emocinis ryšys – svarbiausias. Jei jaučiate prieraišumą kitai moteriai, bet dar nespėjote išduoti savo žmonos, imkitės skubių veiksmų savo šeimoje. Stenkitės atgaivinti santykius.

Tik 6 proc. neištikimų vyrų su moterimi permiegojo pačią pirmą jų pažinties naktį.

Net 73 proc. vyrų neištikimybę kruopščiai planuoja. Vadinasi, jų žmonos per tą laiką gali pastebėti neištikimybės ženklų. Kokie tai ženklai? Nuolatinis užsibuvimas darbe, vyras nenori sekso, jūs dažniau pykstatės, jis vengia atsiliepti į skambučius. Dauguma vyrų neigs, kad planuoja neištikimybę ir išsisukinės. Nesmerkite vyro, stenkitės atgaivinti santykius. Atsakykite į klausimą: „Ko jam trūksta?“ Taip pat reikia nepamiršti, kad santuoka dviejų žmonių pastangos, o ne vieno.

Comments are closed.