Kodėl kai kurios moterys netinka vedyboms?

Daug kas esame girdėję, o gal net patyrę, panašią istoriją – vyras susipažįsta su moterimi, jie įsimyli, susitikinėja, apsigyvena drauge. Po kelių metų jos galvoje pradeda suktis mintys apie santuoką, tačiau ji nenori spausti savo partnerio. Ji laukia. Metai bėga. Vyras delsia ir netikėtai ją palieka. Netrukus po skyrybų jis susipažįsta su kita moterimi ir ją veda. Kodėl taip nutinka? Tiesiog ne visos moterys vyrams atrodo „tinkamos“ vedyboms.

Taip nutiko ir 34 metų finansų patarėjai Laurai Hall iš Londono. Laura kartu su Douglasu gyveno 4 metus, tačiau vieną dieną jis tiesiog ją paliko. Moteris sako: „Galvojau, kad mūsų santykiai virs santuoka, tikėjau, kad kartu praleisime visą gyvenimą, tačiau vieną dieną supratau, kad Douglasas neketina man pasipiršti. Jis mane paliko, nieko nepaaiškinęs.“ Moteris dar labiau nuliūdo sužinojusi, kad jos buvęs partneris pasipiršo kitai moteriai vos po kelių mėnesių draugystės. „Kodėl ji, o ne aš?“, klausimas nedavė ramybės Laurai. Ar tai reiškia, kad kai kurios moterys tinka tik būti partnerėmis, bet ne žmonomis? Tokios istorijos nutinka net įžymybėms. Visi žino, kas yra Pippa Middleton. Ji patraukli, garsi ir labai protinga. Neseniai baigėsi jos 18 mėnesių trukęs romanas su Alexu Loudonu, kuris pareiškė, kad jauna ir žavi moteris tiesiog „netinka“ santuokai.

Knygos „Why Men Marry Some Women And Not Others“ autorius Johnas Molloyus tvirtina, kad iš tiesų vyrai skirsto savo mylimąsias į tas, kurios tinka vedyboms ir tas, kurios niekada netaps jų žmonomis. Tai netrukdo jiems ilgus metus susitikinėti su moterimis, kurios, jų nuomone, netinka vedyboms. Kai tik jie pajunta, kad jau yra pasiruošę kurti šeimą, ilgametes mylimąsias palieka ir veda menkai pažįstamas kitas moteris.

J. Molloy’us apklausė daugiau nei 3500 vyrų. Jie buvo prašomi apibūdinti savo būsimas sužadėtines. Tik 20 proc. vyrų jas apibūdino kaip „žavias ir seksualias“. Likusieji kalbėjo apie asmenines moterų savybes.

Vienas vyras savo būsimą žmoną apibūdino taip: „labai mielas ir geras žmogus, kurį galėsiu visur vestis ir ja didžiuotis.“ 30 proc. apklausoje dalyvavusių vyrų prisipažino, kad mintys apie moterį kaip būsimą žmoną, jiems padeda apsispręsti ar tęsti santykius, ar nutraukti. Kitas labai svarbus argumentas vedyboms – ar vyras nori turėti vaikų su dabartine moterimi. J. Molloy’us sako: „Vyrai neieško seksualių žmonų, jų poelgiams vadovauja gamta. Vyrai ieško žmogaus, kurį mylėtų ir su kuriuo galėtų susilaukti palikuonių.“ Tam pritaria ir psichologė Jane McCartney. Ji sako: „Vyrus traukia tokios savybės kaip lojalumas, diskretiškumas, gerumas. Flirtas ir išdaigos yra tos savybės, kurios dera merginai, bet ne žmonai.“

Pavyzdžiui, tokiai garsenybei kaip Cameron Diaz taip pat nesiseka ištekėti. Pasak specialistų, ji per seksuali ir pernelyg daug flirtuoja. Daugelis vyrų joje mato pašėlusią merginą, tačiau niekam ji neatrodo gera žmona.

Kita priežastis, pasak J. Molloy’aus, kodėl moterys lieka be sužadėtuvių žiedo yra ta, kad jos nesistengia ir nespaudžia savo vyrų. Jis atrado, kad 73 proc. ištekėjusių moterų savo partnerius vienaip ar kitaip paskatino jas vesti ir tik tada sulaukė pasipiršimo. Tokius rezultatus patvirtina ir mūsų herojė L. Hall. Moteris sako: „Aš nuolat jam sakydavau, kad santuoka man labai svarbi. Aš laukiau, bet neskatinau. Nekėliau ultimatumų, kaip daro kitos moterys“.

Specialistai pažymi dar vieną svarbų faktą, kurį turėtų įsidėmėti moterys. Jei vyras gyvena drauge ne su pirma moterimi, jį santuoka domins kur kas mažiau nei tą vyrą, kuris su partnere kartu gyvena pirmą kartą gyvenime.

30 metų Gemma Jones sako, kad jei ruošiatės gyventi ir norite ištekėti už vyro, kuris jau yra gyvenęs su kitomis moterimis ir turėjęs rimtų santykių, apie savo lūkesčius verta pasikalbėti atvirai dar prieš kraustantis. Ji sako: „Po metų draugystės aš jam pasakiau, kad noriu ištekėti. Iš pradžių jis išsigando, bet vėliau apsvarstė šią galimybę ir labai apsidžiaugė, kad pasitaikė proga sukurti šeimą.“

Tyrime dalyvavę vyrai pabrėžė, kad jie neieško žmonos, kuri ruoštų maistą ir už juos tvarkytų namus. Vienas vyras rašo: „Niekas nenori vesti tarnaitės. Vyras ieško savęs vertos moters. Žinoma, jei moteris puikiai gamina valgyti – puiku. Tačiau tai nėra didelė vertybė.“

J. Molloy’is sako: „Statistika rodo, kad vyrai vidutiniškai pasiperša po 22 mėnesių draugystės. Mano kalbintos moterys pripažino, kad vyrams kelia didelius reikalavimus. Sutinku, kad moterys privalo turėti standartus, bet vyrams reikia suteikti antrą šansą. Naivu tikėtis rasti vyrą, jei trokšti tik tobulo ir daug uždirbančio gražuolio. Moterys, kurios ieško tokio tobulo vyro, dažniausiai lieka vienišos“.

Santykių specialistas Joelis Blockas teigia, kad tokio „tobulų vyrų“ tiesiog nėra. „Manau, kad moterys, kurios ieško „Pono Tobulojo“ turėtų žinoti, kad tokių žmonių nėra. Turtingi ir gražūs vyrai niekada nebus ištikimais ir mylinčiais. Be to, už jų išteka retos moterys ir jos retai gali pasigirti laiminga santuoka“.