Ko mama ar ištekėjusi draugė nežino apie santykius?

Tikriausiai kiekviena vieniša moteris svajoja sutikti savo išrinktąjį, su kuriuo galėtų sukurti ilgalaikius santykius. Tačiau kartais mamų ir ištekėjusių draugių patarimai, kaip susirasti antrąją pusę, gali taip įgristi, kad ilgam nebelieka noro vaikščioti į pasimatymus.

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria, kuriuos patarimus apie santykius galite ignoruoti, ir tai tikrai jums nesukliudys susirasti mylimąjį.

1. Ieškok vyro dabar, nes kuo toliau, tuo sunkiau bus jį rasti.

Iš mamos ar ištekėjusios draugės galite išgirsti, kad geriausia sukurti šeimą, kol dar nesulaukei trisdešimties. Ir apskritai – kuo anksčiau, tuo geriau. Visų pirma, kuo vyresnė moteris, tuo ji išrankesnė, taigi atsiranda grėsmė, kad ištekėjus po trisdešimties bus kur kas sunkiau prisitaikyti prie partnerio. O taikytis, be abejo, tikrai reikės. Be to, būdamos trisdešimties dėl patinkančio vyro širdies turėsite konkuruoti ne tik su savo bendraamžėmis, bet ir su dvidešimtmetėmis.

Panašūs patarimai gali išvesti iš proto. Tarsi turėtumėte imti ir ištekėti už bet ko tik dėl to, kokie skaičiai įrašyti jūsų pase. Juk tokiu atveju santuoka vis tiek nepavyks. Neišgyvenkite, jei dar nesutikote to, su kuriuo drąsiai norėtumėte žengti prie altoriaus. Visai nesvarbu, kiek jums metų, savo antrąją pusę galite sutikti bet kada. Galbūt tuomet, kai mažiausiai to tikėsitės.

2. Neįmanoma suderinti karjeros ir šeimos. Tikrai tai išgirsite tuomet, kai mamai pasakosite, kad dalyvausite konkurse naujo įmonės vadovo pareigoms užimti. Galbūt net sulauksite pastabų, kad jūsų biologinis laikrodukas tiksi, tad nebėra laiko daryti karjerą, nes reikia gimdyti vaikus. Tačiau įsitikinimas, kad karjera ir šeima nėra suderinami dalykai, nėra labai teisingas. Priešingu atveju visos ko nors gyvenime pasiekusios moterys būtų vienišos, tačiau taip nėra. Jeigu tik norite, galite suderinti viską.

3. Ieškokite tik tokio vyro, kuris yra panašaus išsilavinimo – priešingu atveju neturėsite apie ką su juo kalbėti.

Juk tikrai esate girdėjusi, kad jei norite sukurti darnius santykius, rinkitės vyrą, kuris yra panašaus išsilavinimo. Kitaip juk neturėsite su kuo pasikalbėti apie V. Šekspyro sonetus ar Napoleono žygius. Tačiau kartais santuokos, kuriose partneriai nėra vienodai išsilavinę, yra ne ką mažiau stiprios. Intelektualiomis temomis galite pasikalbėti su draugėmis ar kolegomis, tad nebūtinai tai turite daryti ir su savo sutuoktiniu. Kartais su mylimu žmogumi gera tiesiog kartu pažiūrėti filmą, pasivaikščioti ar pažaisti stalo žaidimą. Kad galėtumėte daryti šiuos dalykus nereikia baigti universiteto.

4. Neskubėkite atsidurti vienoje lovoje su vyru, už kurio norėtumėte ištekėti – vyrai neveda lengvai pasiekiamų moterų.

Na, jei vyras nenori su jumis užmegzti ilgalaikių santykių, jo nepriversite jokia kaina, ir nesvarbu, per kurį pasimatymą pradėjote mėgautis meilės žaidimais. O jei iš tiesų jį sudominote, net ir vienos nakties nuotykis gali virsti darniais ir harmoningais santykiais. Griežtų taisyklių čia nėra. Jei jūsų mamai ir draugei nutiko kitaip, dar nereiškia, kad ir jūsų meilės istorija turi būti tokia pati. Todėl verčiau nesivadovaukite stereotipais, o klausykite savo širdies.

5. Norite ištekėti? Jokių romanų darbe!

Jokių romanų darbe, jei nenori gaišti laiko santykiams, kurie vis tiek neturi ateities – greičiausiai taip patars jums mama ar ištekėjusi draugė. Mat jei santykiai su kolega nutrūks, ne tik liksite įskaudinta širdimi, bet dar ir turėsite neišvengiamai bendrauti ir matytis su buvusiuoju darbe. Tačiau kodėl iš anksto reikia galvoti apie blogiausią? Galbūt taip jau atsitiko, kad jūs savo išrinktąjį sutikote darbe. Argi tik todėl neturėtumėte puoselėti šiltų jausmų? Juk ne visada romanai, užmegzti darbe, baigiasi skyrybomis.

6. Mažiau skaityk apie tai, kaip kurti santykius – tai vis tiek nepadės.

Moterys per daug rūpinasi savo profesiniu gyvenimu ir per mažai dėmesio skiria asmeniniams santykiams. Kad ir kaip būtų gaila, paprastai niekas mūsų nemoko kurti harmoningų santykių. Dažniausiai merginos ir moterys apie tai, kaip kurti santykius, sužino skaitydamos grožinę literatūrą, žiūrėdamos filmus ar stebėdamos draugių patirtį. Deja, tokia „mokomoji medžiaga“ kartais padaro meškos paslaugą. Pabandykite atsakyti sau į klausimą, kas būtų, jei savo asmeniniams santykiams skirtumėte tiek pat dėmesio kaip ir darbui? Galbūt tai duotų rezultatų ir padėti greičiau susirasti artimą sielą?