Karjeros strategija

Siekiate karjeros aukštumų? Rekomenduojame išbandyti pozityvų mąstymą. Pamatysite – jis padės žymiai greičiau pasiekti trokštamą rezultatą!

Įsivaizduokite trokštamą situaciją. Darbe prieš prašydami paaukštinimo, didesnio atlyginimo ar tiesiog prieš imdamiesi naujo projekto būtinai įsivaizduokite rezultatą. Matykite jį taip aiškiai, tarsi jis jau įvyko. Tikėkite, kad taip ir bus. Sėdėkite tiesiai. Prisėdę prie kompiuterio, per kavos pertraukėlę ar posėdžio metu sėdėkite tiesiai. Tai sustiprins pasitikėjimą savimi.

Susikurkite jaukią aplinką. Darbo vietą susitvarkykite taip, kad būtų jauku ir gera. Gėlės, artimųjų nuotraukos, mielos smulkmenos, tvarka ant darbo stalo – visa tai kuria pozityvią atmosferą ir nuteikia darbui.

Atsipalaiduokite. Kartais net ir pačios didžiausios problemos ima ir išsisprendžia savaime. Ir visai nesvarbu, ar jūs nervinsitės ar ne. Tam tikrais atvejais geriau tiesiog atsipalaiduoti ir nepasiduoti stresui. Nes tai, kas buvo svarbu vakar rytoj gali būti visai neaktualu.

Įsijauskite į kitą žmogų. Pasistenkite įvykius vertinti ne tik iš savo varpinės, bet ir iš kitų – vadovo, kolegos, partnerio. Tai leis geriau suprasti kitų norus bei suvokti savąsias klaidas. Kontroliuokite mintis. Vos užplūdus negatyvioms mintims, keiskite jas pozityviomis. Stenkitės įžvelgti šviesiąją pusę. Mąstykite ir kalbėkite teigiamai. Tai padės greičiau surasti problemų sprendimo būdus, neleis pasiduoti stresui.

Atleiskite sau. Padarėte klaidą? Tik “neužsiciklinkite” ties ja ir nepradėkite nuolatos dėl to savęs kaltinti. Klaidas daro visi. Tiesiog atleiskite sau ir judėkite toliau.

Tikėkite savimi. Kad ir ką bedarytumėte visada tikėkite, kad jums pavyks. Jūs tikrai galite įgyvendinti projektą, sugalvoti nerealią idėją, gauti trokštamą darbą. Atminkite, kad tik pats žmogus užbarikaduoja save.

Venkite niurzglių. Diena iš dienos verkšlenantys, kritikuojantys ir vien blogybes matantys kolegos gali užgesinti net ir didžiausią optimizmo liepsną. Venkite nuolatos kritikuojančių depresuojančių žmonių. Atminkite – su kuo sutapsi, tuo ir pats tapsi.

Karštai tikėkite, kad jūs – geriausi. Kad ir kokį darbą bedarytumėte, karštai tikėkite, kad jūs esate savo srities profesionalai. Visais būdais stenkitės tai įrodyti kitiems.

Ieškokite galimybių. Niekada nepasitenkinkite esama situacija, ieškokite būdų, kaip būtų galima pagerinti situaciją. Nuolat generuokite idėjas. Būkite strategais.

Dirbkite mylimą darbą. Dirbkite tą darbą, kuris jums teikia daugiausia malonumo ir džiaugsmo. Tai leis maksimaliai realizuoti save.

Dirbkite iš visos širdies. Maksimaliai atsiduokite darbui, užduotis atlikite atsakingai, stenkitės būti geriausi. Tai tikrai duos rezultatą.

Atrodykite nepriekaištingai. Stenkitės, kad darbo drabužiai būtų šiuolaikiški, stilingi, tvarkingi. Tapkite pavyzdžiu kitiems. Tai neabejotinai sustiprins tikėjimą savimi.

Šypsokitės. Klasikinis visiems žinomas patarimas – nepaliaukite šypsotis. Kai šypsomės atsipalaiduojame patys bei siunčiame pašnekovui žinią, kad mums smagu su juo bendrauti.