Kaip tinkamai pasirinkti gyvenimo partnerį?

Rasti tinkamą gyvenimo partnerį sudėtinga užduotis. Žmonės turi tikti vienas kitam, dalintis panašiais pomėgiais, juk drauge jie turės praleisti visą savo gyvenimą. Mylimu žmogumi reikės rūpintis, pakęsti jį, mylėti, padėti, paguosti ir suprasti. Kadangi meilei vadovauja jausmai, todėl jokių taisyklių nėra, bet mes pateiksime jums naudingų patarimų.

Ką reikėtų žinoti?

Reikia atsakyti sau į klausimą, su kokiu žmogumi norėtumėte praleisti visą savo gyvenimą. Pirmiausia turite aiškiai sau įvardinti, ko norite iš mylimo žmogaus. Su gyvenimo partneriu turite jausti gyvenimo pilnatvę.

Pasikalbėkite su artimaisiais ir draugais.

Kai suvoksite savo poreikius, išsakykite juos savo šeimai ir draugams, išklausykite jų patarimų, gal būtent jie padės rasti jums sielos draugą.

Radę tinkamą žmogų ištirkite jį.

Prieš pradėdami kurti bendrus planus atlikite nedidelį tyrimą: ištirkite jo aplinką, charakterio bruožus. Įsitikinkite, kad tas žmogus atitinka jūsų lūkesčius. Negalite turėti jokių abejonių, kad norite su tuo žmogumi praleisti visą gyvenimą.

Pradėkite vaikščioti į pasimatymus.

Jei manote, kad tas žmogus galėtų tapti jūsų gyvenimo partneriu, pradėkite vaikščioti į pasimatymus. Nepamirškite, kad pats pirmas pasimatymas yra labai svarbus, nes sudaro pirmą įspūdį.

Pirmasis įspūdis.

Įsidėmėkite, kad pirmo pasimatymo metu padarytas įspūdis yra pats svarbiausias. Jis dažniausiai nulemia potencialaus partnerio ilgalaikį požiūrį į jus. Labai retai pasitaiko antrasis šansas, tad išnaudokite pirmą įspūdį.

Kalbėkite atvirai. Tik bendravimas ir kalbėjimas sukuria ryšį tarp žmonių. Kalbėdami sužinosite ar žmogus įdomus, kas jam rūpi, kuo domisi, kokios jo vertybės ir požiūris, koks humoro jausmas.

Atkreipkite dėmesį į akių kontaktą.

Kalbėdami žiūrėkite į akis. Nuoširdus ir tyras žmogus išlaikys akių kontaktą.

Stebėkite jo/jos veiksmus. Stebėkite, kaip partneris elgiasi. Jei matote, kad jis nervinasi, sukurkite tokią atmosferą ir situaciją, kad jis atsipalaiduotų.

Rodykite pagarbą.

Pagarba vienas kitam santykiuose labai svarbi. Vedybiniuose ryšiuose ji yra pats svarbiausias dalykas. Per pasimatymus stebėkite ar jums priimtina, kaip su jumis bendrauja jūsų išrinktasis ar išrinktoji.

Apsvarstykite.

Nedarykite greitų išvadų. Išanalizuokite visus įvykusius pasimatymus, ką naujo sužinojote apie potencialų partnerį. Skubotos išvados dažniausiai būna neteisingos. Neskubėkite.

Sėkmės!