Kaip nesusipykti per atostogas?

Tik jūs du ir dešimtys kilometrų smėlėtų paplūdimių prie žydros jūros… Apie romantiškas atostogas daugelis porų svajoja ištisus metus, tačiau kai joms ateina laikas, kartais ne viskas vyksta taip, kaip tikėjotės.

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria, ką daryti, kad per atostogas nesipyktumėte ir grįžtumėte ne tik pailsėję, bet ir dar labiau vienas kitą įsimylėję.

1. Dar prieš išvykdami aptarkite, ko tikitės iš šių atostogų. Tai padaryti labai svarbu todėl, kad kiekvienas iš jūsų žinotų, ko kitas tikisi iš šių atostogų, ir kad galiausiai nė vienas neliktumėte nusivylęs. Pavyzdžiui, jūs tikitės per atostogas kuo daugiau aplankyti, pakeliauti po kalnus ar apžiūrėti vietines įžymybes, o jūsų antroji pusė svajoja tik apie deginimąsi paplūdimyje. Jei skirtingus lūkesčius išsiaiškinsite jau nuvykę, greičiausiai kils ne vienas konfliktas ir atostogos apkars jums abiem. Todėl dar prieš apsispręsdami, kur atostogausite, aptarkite, kokių atostogų norėtumėte. Jei jūsų norai labai skirtingi, iš anksto raskite kompromisą.

2. Dienotvarkę planuokite iš anksto. Jei norite turėti nepamirštamas atostogas, susiplanuokite atostogų dienotvarkę iš anksto. Žinoma, tai darykite kartu su mylimuoju ar mylimąja. Suplanuokite viską iki smulkmenų – ką kurią dieną veiksite, kur kada eisite, ką pamatysite, kada ir kiek laiko praleisite paplūdimyje, kada eisite apsipirkti, ir panašiai. Tai padės jums kiekvieną dieną išvengti klausimo „tai ką veiksime šiandien?“ ir nesusipykti, jei jūsų norai nesutaps. Tačiau labai svarbu būti lankstiems ir, atsiradus galimybei išbandyti naujas pramogas, nesijaudinti dėl to, kad pakeitėte savo planus. Taip pat į savo planą įtraukite valandas, kai nieko neveiksite – atostogos ir yra skirtos tam, kad atsipalaiduotumėte ir kartais tiesiog pasigrožėtumėte aplinka.

3. Išmokite atsipalaiduoti. Jei su mylimuoju ar mylimąja norite praleisti pačias romantiškiausias atostogas gyvenime, turite mokėti atsipalaiduoti visu kūnu, protu ir siela. Kad jums tai pavyktų padaryti lengviau, pirmiausia palikite savo telefoną ir nešiojamąjį kompiuterį viešbučio kambaryje ir pamirškite, kad šiuos daiktus atsivežėte. Patikėkite, nieko nenutiks, jei kelias dienas neperskaitysite naujienų internete. Jei to nepadarysite, jūsų partneris gali būti tikrai suirzęs, kad daugiausia dėmesio skiriate ne jam, o moderniosioms technologijoms.

4. Kalbėkitės, bet nesiaiškinkite santykių. Atostogos tikrai yra ne tas laikas, kai jums derėtų aiškintis santykius dėl to, kad jis ar ji su kuo nors flirtavo per pastarąjį vakarėlį. Kai esate atsipalaidavę ir leidžiate laiką drauge, gali kilti pagunda išsiaiškinti senas nuoskaudas. Tačiau tai tikrai ne pats tinkamiausias metas. Verčiau palikite visus nesutarimus namuose ir mėgaukitės vienas kitu bei ramybe.

5. Užsidėkite rožinius akinius! Ar pamenate pirmąsias draugystės savaites, kai vienas į kitą žiūrėjote pro rožinius akinius ir negalėjote atitraukti vienas nuo kito akių? Atostogos yra tas laikas, kai labai praverčia šiuos akinius užsidėti vėl. Stenkitės nepastebėti neigiamų partnerio savybių ir nebijokite per daug jo idealizuoti – juk tai jūsų meilės atostogos.

Kad ir kaip paradoksaliai skambėtų, atostogos gali sukelti nemažai streso – jūs pakeičiate aplinką, turite ištverti varginančią kelionę, sutrinka jūsų dienos režimas ir pasikeičia maistas. Stresas gali skatinti agresyvų elgesį. Dėl to jūsų poroje gali kilti tik daugiau kivirčų. Todėl stenkitės kuo mažiau kritikuoti partnerį, o pastebėkite jo teigiamas savybes. Visur stenkitės įžvelgti tik teigiamus dalykus. Pavyzdžiui, jei jūsų skrydį kitoje šalyje atidėjo kelioms valandoms, priimkite tai kaip galimybę pažinti miestą. Arba jei pamiršote įsidėti maudymosi kostiumėlį, priimkite tai kaip galimybę sau leisti nusipirkti naują. Svarbiausia dėl nieko nekaltinti aplinkinių, o viską priimti kaip nuotykį, kurį vėliau bus smagu prisiminti.

6. Skirkite laiko sau. Visus metus judu juk nepraleidžiate kartu dvidešimt keturių valandų per parą, tad jei per atostogas staiga imsite neatsitraukti nuo vienas kito nė per žingsnį, galite pradėti jaustis šiek tiek suvaržyti. Todėl bent kelis kartus leiskite sau nueiti paplaukioti ar apsipirkti be mylimojo ar mylimosios – juk dėl kelių valandų, praleistų atskirai, jūsų santykiai tikrai nesugrius. Tiesa, nepersistenkite – juk atvažiavote kartu praleisti laiko, tad stenkitės, kad jūsų atostogos nevirstų kiekvieno atskirai atostogomis.

7. Nepamirškite intymaus gyvenimo. Pasistenkite iš naujo įžiebti aistrą miegamajame. Patikimiausias būdas tai padaryti – įsivaizduokite, kad turite iš naujo suvilioti vienas kitą ir dėkite visas pastangas, kad tai padarytumėte. Pasistenkite atgaivinti savo intymų gyvenimą kaip tik tada, kai visus rūpesčius palikote už šimtų, o gal ir už tūkstančio kilometrų… Leiskite vienas kitam žinoti, kad geidžiate vienas kito, ir jūsų atostogos taps nepamirštamos. Patarimas – nesuteikite vienas kitam pagrindo pavyduliauti, nes tai sugadins ne tik jūsų atostogas, bet ir santykius.