Kaip moterys pasirenka, su kuriais vyrais susitikinėti?

Moterys, būkite nuoširdžios, – jei susitikinėtumėte tik su tais vyrais, kurie atitinka jūsų ilgą reikalavimų sąrašą, tikriausiai būtumėte vienišos. Tad kaip iš tiesų moterys pasirenka, su kuriais vyrais susitikinėti, o kuriems griežtai pasakyti „ne“?

Visi vyrai žino, kad iš tiesų ne vyrai renkasi moteris, o moterys renkasi vyrus. Tačiau jei paklaustumėte moters, kokio vyro ji ieško, turėtumėte išklausyti ilgą sąrašą savybių, kurias privalo turėti jos išrinktasis. Puikus humoro jausmas, vidinis ir išorinis grožis, stabili finansinė padėtis, pomėgis keliauti, įdomiai leisti laisvalaikį, mokėjimas stebinti… Tai tik kelios iš moterų trokštamų savybių, kuriomis pasižymi tikrai nedaug vyrų. Dažnai tas pačias moteris, vardinusias savo kriterijus, matome su arogantiškas, nemandagiais vyrukais, kurie neturi brangaus automobilio ir net pastovaus darbo. Šiuolaikinis paprastas vyrukas savaitgalius leidžia prie televizoriaus ir nuperka mylimai moteriai gėlių tik ypatingomis progomis. Tokie vaikinai turi merginas, sužadėtines ir net žmonas, nors nėra „svajonių jaunikiai“.

Įvairūs vyriški portalai praneša „Ko nori moterys?“ pataria netikėti moterų žodžiais, nes tikruosius dailiosios lyties atstovių jausmus rodo jų veiksmai. Moterys sako: „Visi geri vyrai užimti“, nors pažįsta daugybę vienišų vyrų. Kodėl? Jos bando pasakyti, kad tie vyrai turi antrąsias puses, kurie atitinka jų kriterijus. Galima išskirti kelias moterų grupes. Vienos pamiršta savo kriterijus ir draugauja su paprastais, jas mylinčiais vaikinais, o kitos laukia tik „Pono Šauniojo“ – gražaus ir pasiturinčio.

Mokslininkas Robertas Triversas atliko tyrimus, kad išsiaiškintų, kaip moteris veikia vyrų finansinė padėtis ir perspektyvos. Savanorių grupė turėjo išsirinkti vaikinus iš nuotraukų ir trumpo aprašo. Vieni vaikinai buvo apibūdinti kaip perspektyvūs, kiti kaip pasiturintys, o treti – dirbo pastovius, paprastų profesijų darbus. Savanorės nekreipdamos dėmesio į išvaizdą 2-3 kartus dažniau rinkosi tuos vaikinus, kurie buvo apibūdinti, kaip „pasiturintys“ arba „perspektyvūs“ savo srities specialistai. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad moterims iš tiesų rūpi ne vyrų išvaizda, ne reali materialinė padėtis, o statusas. Moterys nenori tekėti už gerai uždirbančio santechniko, bet mielai tekėtų už perspektyvaus finansininko.

Vėliau R. Trivesas atliko dar vieną tyrimą. Jis įvairios išvaizdos vyrus aprengė keturiais skirtingais stiliais: laisvalaikio (džemperis, džinsai, sportbačiai), kasdieniniu (džinsai ir marškiniai), darbo („Burger King“ darbuotojo drabužiais) ir oficialiu (kostiumas, kaklaraištis, brangus laikrodis). Moterys buvo prašomos išsirinkti, su kuriais vyrais, jos norėtų susipažinti. Dauguma moterų, be abejonės, rinkosi oficialiai apsirengusių vyrų nuotraukas ir nė viena nepasirinko darbines uniformas dėvinčių vyrų. Panašūs tyrimai atlikti su vyrais parodė, kad stipriosios lyties atstovai didžiausią dėmesį skiria seksualumui (bet nebūtinai demonstruojamam atvirai). R. Trivesas taip komentavo savo tyrimo rezultatus: „Tyrimai parodė, kad moterys renkasi vyrus pagal jų statusą, tačiau norint sukurti sėkmingus santykius reikia ieškoti tokio vyro, su kuriuo galėtumėte būti neišskiriami mylimieji ir geriausi draugai – tiesiog puikūs partneriai. Partnerį būtina pažinti, nes drabužiai ar statusas neparodo, koks žmogus yra iš tiesų“.