Kaip įveikti abejones

Susipažinote su nuostabiu vyru ar patrauklia moterimi, tačiau dėl tam tikrų priežasčių dvejojate, ar verta pradėti naujus santykius? O gal turite net kelis kandidatus į savo širdį ir nežinote, kurį rinktis? Pateikiame kelis patarimus, kurie padės jums įveikti abejones ir priimti sprendimą.

1. Įvardinkite savo baimes. Paklauskite savęs, ko iš tiesų jūs bijote užmegzdami ilgalaikius santykius. Tik žinodami savo baimes, galėsite su jomis kovoti.

2. Įveikite savo baimes. Kai jau garsiai įvardijote savo baimes, turėtumėte žengti kitą žingsnį ir įveikti savo baimes. Tai gali būti kur kas lengviau nei galite įsivaizduoti. Pavyzdžiui, jei nepasitikite savimi dėl savo išvaizdos, turėtumėte kasdien pažvelgti į veidrodį ir tvirtai pasakyti, kad esate graži ar gražus. Net jei iš pradžių netikėsite tuo, ką sakote, po kurio laiko pastebėsite, kad iš tiesų jums lengviau įžvelgti ne tik savo išvaizdos minusus, bet ir pliusus.

3. Išsipasakokite artimiems žmonėms. Kai kurias baimes įveikti gali būti sunkiau. Jei jūs jaučiatės nesaugi ar nesaugus santykiuose, pasikalbėkite apie tai su jums artimais žmonėmis. Tai padeda daugeliui žmonių. Jei manote, kad neturite su kuo pasikalbėti, kreipkitės į psichologą.

4. Būkite sąžiningi. Tai tikrai nėra lengva, tačiau turite pasistengti būti atvira ar atviras su savimi. Daugelis žmonių patys sau nepripažįsta esamų problemų. Tačiau jei meluosite sau, tuomet negalėsite įveikti asmeninių problemų ir dvejonių.

5. Apgalvokite ir įvardinkite savo norus. Kokio partnerio norėtumėte? Kokių santykių norėtumėte? Ar jums priimtinas tradicinis šeimos modelis, o gal visai kitaip įsivaizduojate šeimą?

6. Pasikliaukite intuicija. Kai moterys ar vyrai svajoja apie ilgalaikius santykius, kartais sulaukę dėmesio yra linkę užsimerkti ir nematyti kai kurių potencialaus partnerio trūkumų, nes svajoja kuo greičiau sukurti santykius. Tačiau nesvarbu, kiek laiko esate vieni, kritiškai vertinkite potencialų partnerį. Svarbiausias vertinimo kriterijus – jausmai. Jei jis ar ji idealus, tačiau nieko jam nejaučiate, negaiškite laiko. Klausykite savo širdies.