Kai pavydas griauna santykius

Saikingai pavydėti mylimojo nėra nieko blogo. Atvirkščiai – šiek tiek pavydo santykiuose pažadina aistrą. Tačiau ką daryti, jei troškimas pasisavinti kitą žmogų tarsi daiktą užvaldo taip stipriai, kad santykiai pradeda irti.

Atrodo, jūsų santykiai būtų idealūs… Jei nebūtų pasaulyje kitų moterų. Jo žvilgsnis į kitą silpnosios lyties atstovę varo iš proto, jūs turite būtinai žinoti, su kuo ir apie ką kiekvieną kartą telefonu kalba jūsų brangusis, tikrinate jo elektroninį paštą, vengiate kartu kur nors išeiti, nes, neduok Dieve, dar kur nors sutiksite simpatiškesnę moterį už jus! Jei taip, pats laikas susimąstyti.

Pateikiame keletą patarimų, kaip suvaldyti paranojišką pavydą:

1. Kai apims nevaldomas pavydas, nieko nesakykite, kelis kartus giliai įkvėpkite, pasistenkite nusiraminti. Supraskite, šis vyras pasirinko būtent jus, taigi greičiausiai kažkuo žavite jį. Pamėginkite į situaciją pažvelgti mylimojo akimis ir galbūt viskas atrodys kitaip. Daugiau kalbėkitės su partneriu, dalinkitės savo baimėmis, svajonėmis, ateities vizijomis, išklausykite jį.

2. Sako, santykiuose vienas bėga, o kitas vejasi. Nejaugi tikrai norite būti ta, kuri vejasi? Leiskite savo mylimajam jus užkariauti vis iš naujo ir iš naujo, juk vyrams tai patinka.

3. Pavydi dažniausiai tie žmonės, kurie ne itin savimi pasitiki. Galbūt turite nuoskaudų iš praeities? Mintyse atleiskite už nuoskaudas buvusiems savo partneriams, tačiau dabartinis jūsų mylimasis negali būti atsakingas už buvusiųjų nuodėmes. Taip pat nepamirškite rūpintis savimi, daugiau bendraukite su draugėmis, susiraskite daugiau veiklos, o galbūt išmėginkite ką nors naujo.

4. Jokiu būdu nekeršykite savo partneriui ir nemėginkite sukelti jam pavydo, tai gali tik dar labiau pabloginti santykius. Jei jaučiate, kad negalite savo problemų išspręsti pati, kreipkitės pagalbos į psichologą.

Negalite izoliuoti savo mylimojo nuo visų pasaulio moterų, jų visada bus vyro aplinkoje: darbe, autobuse, svečiuose ar kitur. Bet kas gi iš tiesų yra pavydas? Tai nepasitikėjimas kitu žmogumi. Ar turite tam pagrindą? Jei taip, priimkite savo mylimąjį tokį, koks jis yra, arba paleiskite jį. Reikia suprasti, kad persekiojimas ir per didelė kontrolė neapsaugos nuo neištikimybės. Priešingai – tai gali būti pagrindine skyrybų priežastimi. Būti ištikimam arba ne – tai jūsų partnerio pasirinkimas, kurio, deja, negalite niekaip įtakoti.