Internetinės pažintys: kaip nugalėti kuklumą?

Jei esate labai kuklus ar kukli, jums gali būti sunku susipažinti net ir virtualioje erdvėje. Tiesa ta, kad drąsiems žmonėms daug lengviau susipažinti jau vien todėl, kad jie neslepia savo jausmų ir ketinimų. Išmokite ir jūs nugalėti drovumą!

Kuklumas paprastai vertinamas kaip puikus būdo bruožas, tačiau jis gali pakišti koją, jei ieškote naujų santykių. Drąsūs žmonės lengviau užmezga santykius, nes atvirai pasako apie savo jausmus ir ketinimus, todėl atrodo labiau pasitikintys savimi. Tačiau jei esate per daug kuklus ar kukli, dar nereiškia, kad visos jūsų pažintys pasmerktos žlugti. Nugalėkite drovumą ir pagaliau raskite savo antrąją pusę!

Nepamirškite, kad kuklus nėra pasyvus. Daugybė žmonių savo antrosios pusės ieško internetinėse pažinčių svetainėse. Internetinės pažintys iš tiesų jums gali padėti pasikeisti ir nugalėti savo drovumą. Juk nieko neprarasite, jeigu simpatiškai moteriai ar galantiškam vyriškiui parašysite tiesiog „labas, kaip gyveni“. Pripažinkite, virtualioje erdvėje tai padaryti yra kur kas lengviau nei, pavyzdžiui, bare. Tad nebūkite pasyvus ir rašykite visiems, kurių anketos jus sudomino! Ypač moterys dažnai vengia imtis iniciatyvos ir laukia, kol joms pirmi kas nors parašys, nes „taip yra priimta, kad vyras užkalbina moterį“. Tačiau tai ir yra didžiausia jūsų klaida. Pamirškite, kas kaip turi būti ir imkitės iniciatyvos pačios. Juk nieko neprarasite!

Jei jūs vis dar nedrįstate imtis iniciatyvos, pagalvokite apie tai, kad žodelis „labas“ jūsų neįpareigoja. Nieko blogo, jei tiesiog pasisveikinate ar kažkam palinkite gražios dienos, juk kasdien pasisveikinate su daugybe žmonių. Jeigu jis (ar ji) jums neatrašo, nėra dėl ko nuliūsti. Juk tai nereiškia, kad kažkam nepatikote, nes jis (ar ji) jūsų net nepažįsta. Kitas žmogus tiesiog neatsakė į pasisveikinimą, o gal paprasčiausiai neperskaitė laiško.

Kurdami anketą, atskleiskite savo asmenybę. Jei esate kuklus, greičiausiai nemėgstate apie save daug kalbėti. Deja, jūsų anketa – tai vienintelė galimybė kitiems susidaryti nuomonę apie jus. Jei jūsų anketa bus tuščia ir joje nieko apie save nepasakysite, kiti nežinos, ar norėtų pradėti su jumis pažintį.

Žinoma, nereikia rašyti ilgų rašinėlių apie tai, koks esate nuostabus ar nuostabi. Tačiau būtinai parašykite, kodėl esate įdomus, kuo išsiskiriate, kokie jūsų pomėgiai, ir panašiai. Atsiminkite, kad kiti skaitydami jūsų anketą, turi pagalvoti, kad norėtų su jumis pabendrauti ir kur nors nueiti. Jei nežinote, ką rašyti, jūsų draugai gali jums padėti. Paklauskite jų, kokias tris jūsų savybes įvardintų pirmiausia, kuo, jų manymu, jūs esate įdomusar įdomi.

Bendraudami virtualioje erdvėje iš karto pasakykite, kad esate kuklus ar kukli. Kukliems žmonėms sunkiau susipažinti todėl, kad drovumas dažnai klaidingai suprantamas. Jei jūs nedrįstate jam (ar jai) parašyti laiško, jis (ar ji) gali pagalvoti, kad jums tiesiog nepatinka. Todėl turite iš karto pasakyti, kad esate drovus ar drovi. Nepaisant savo drovumo, turite pasiryžti ir pasakyti jam (ar jai), kad jis (ar ji) jums patinka.