Internetinės pažintys: kaip atpažinti, kai tau meluoja?

Manote, kad įsimylėjote vyruką, kurio niekada gyvenime nematėte? O gal jus labai sužavėjo mergina, kuri jums neseniai parašė ir taip seksualiai į jus žvelgia iš nuotraukos? Galite būti vienas iš tų laimingųjų, kurie savo meilę rado internetinėje pažinčių svetainėje, tačiau tik tuomet, jei mokėsite atpažinti tuos, kurie prisistatydami, švelniai tariant, daug ką pagražina.

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia keletą įtarimų keliančių ženklų, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį, jei ieškote meilės internete.

Neįtikėtinos istorijos. Jei jūsų internetinis draugas jums pasakoja neįtikėtinas istorijas, sukluskite. Tikriausiai nėra tokio žmogaus pasaulyje, kuris vienu metu sugebėtų puikiais pažymiais studijuoti mediciną, dirbti modeliu, prižiūrėti savo milijardinį verslą ir dar daryti šimtą kitų dalykų. Jei jo ar jos pasakojamos istorijos jums kelia abejonių, verčiau susirašinėkite su kuo nors kitu.

Nėra nuotraukos arba ji kelia abejonių. Jei jis ar ji turi tik vieną nuotrauką, kurioje labiau primena fotomodelį iš kokios nors reklamos, jūsų įtarimai gali būti pagrįsti. Kaip ir tuomet, jei nuotraukos iš viso nėra. Na, taip, kai kurie žmonės nenori viešinti savo nuotraukų internete, tačiau praėjus tam tikram laikui turėtumėte paprašyti, kad jis ar ji atsiųstų savo nuotrauką jums asmeniškai. Jei žmogaus ketinimai rimti, kodėl jis turėtų atsisakyti tai padaryti? Tačiau jei jis vengia tai padaryti, galite įtarti, kad jis ar ji kažką nuo jūsų slepia.

Taip pat atkreipkite dėmesį į nuotraukų kiekį. Jei žmogus paviešina tik vieną nuotrauką ar kelias beveik vienodas nuotraukas (darytas tuo pačiu laiku), galite įtarti, kad jose gali būti ne jis. Kuo daugiau ir įvairesnių nuotraukų padės jums suprasti, ar tai tikrai tikros nuotraukos. Tad savo susirašinėjimo draugo ar draugės nebijokite prašyti daugiau nuotraukų.

Jis (ji) nenori, kad jam (jai) paskambintumėt. Jei žmogus ieško rimtų santykių, kodėl turėtų vengti pasikalbėti su patinkančiu žmogumi telefonu? Tikrai neturėtų! Na, o jei jis ar ji visaip išsisukinėja nuo pokalbių telefonu, akivaizdu, kad arba ką nors slepia, arba tiesiog esate ne jo (jos) skonio.

Pateikta per mažai asmeninių faktų. Žinoma, kad jūsų internetinis draugas neturėtų pateikti savo asmeninių gyvenimo faktų iki menkiausių smulkmenų. Tačiau tokios informacijos kaip ūgis, akių spalva ir miestas, kuriame gyveni, tikrai nėra prasmės slėpti. Jei jūsų internetinis draugas praktiškai nepateikia jokios informacijos apie save, galbūt jis nė neturi tikslo susirasti antrąją pusę?

Gailestį keliančios istorijos. Jei žmogus pristatydamas jau nuo pirmųjų eilučių rašo ne apie save, o apie savo rūpesčius, galbūt jis neieško antrosios pusės, o tik siekia sukelti gailestį ir iš to gauti naudos? Paprastai tai būna istorijos apie antrosios pusės netektį ir rūpesčius auginant vaikus ir šios istorijos pateiktos visiems matomoje skiltyje. Verčiau būkite atsargesni, jei kažkas bando sukelti jums gailestį.

Jis (ji) daug klausinėja ir vengia atsakyti į jūsų klausimus. Jei pastebėjote, kad jūsų internetinis draugas išsisukinėja nuo klausimų, gerai pagalvokite, ar galite juo pasitikėti. Galbūt tokiu atveju verčiau ieškoti atviresnio žmogaus, kuris norės ne tik jus pažinti, bet ir papasakoti apie save.