Ieškojimuose

Kiekvienas gyvenime tikimės sutikti savo žmogų: tokį, su kuriuo būtų gera ir kai saulė šviečia, ir kai lietūs lyja… Paprastai mes įsivaizduojame, kad jis bus mūsų gyvenimo palydovas, asistuos, visada padės, patars, paguos arba tiesiog bus šalia, kai reikės… Bet kaip jį surasti?

Kiekvienas turime sau skirtą žmogų gyvenime. Tai lyg obuolio puselės – sudėjus abi, atsiranda vienas vaisius, atskirai esančios pradeda džiūti. Taip ir žmonės, sutikę savo puselę, gauna galimybę mokytis, tobulėti ir būti laimingais (nors ta laimė priklauso nuo jų pačių).

Kaip žinoti, ar žmogus, su kuriuo esate, yra Jūsų puselė?

Dviejų žmonių – puselių pasąmonės struktūrų energetinis atitikmuo yra 100 % ir abu yra gimę vienodame sąmoningumo (išminties) lygyje.

Patiems šiuos faktorius nustatyti nėra labai paprasta, todėl yra kitas visiems prieinamas puselių nustatymo būdas. Įsivaizduokite žmogų, dėl kurio norėtumėte pasitikrinti, ar tai Jūsų puselė. Įsivaizduokite, kad jis labai įskaudina, „nueina į kairę“, guli purvinas ir girtas patvoryje…

Šioje situacijoje reikia įsivaizduoti jį darantį tai, ko negalite atleisti ar pateisinti. Jei tas žmogus yra Jūsų puselė, bet kokioje situacijoje ieškosite jam, jo poelgiams pateisinimų, priežasčių atleisti. Jūs galite pykti, jausti neapykantą, niršti, tačiau dėl stipraus, žodžiais nepaaiškinamo Jus siejančio ryšio negalėsite jo palikti.

Kas vyksta, kai sutinkame savo antrąją pusę?

Naivu būtų tikėtis, kad sutikus puselę, iškart prasidės ramus, laimingas gyvenimas. Gyvenimo puselės mums duotos tobulėjimui, mokymuisi, sąmoningumo ugdymui. Tiek vyrai, tiek moterys svarsto, kokią (ir vidumi, ir išore) antrąją pusę norėtų turėti. Kai išties sutinkama antra pusė, tikrasis gyvenimo partneris pasirodo visai kitoks, nei tikėjomės. Antroje puselėje yra visos savybės, kurių nemėgstame priešingos lyties atstovuose.

Pavyzdžiui, jei vyrui patinka moteriškos moterys estetine prasme (prisižiūrinčios, pasipuošusios, puoselėjančios savo grožį…), jo puselė visiškai neatitiks šių kriterijų ir gali būti net vyriškų bruožų, nesureikšminanti savo išorės, dažnai mūvinti tik kelnes ir t.t. Jei moteris vyruose negali pakęsti netvarkingumo, tinginystės, kažkokių žalingų įpročių, čepsėjimo valgant – visos šios savybės bus jos antroje puselėje.

Kodėl taip yra?

Antros puselės, gyvenimo partneriai mums skirti tobulėjimui. Tik jų dėka iškeliami visi charakterio bruožai, savybės, prieš kurias mes einame, su kuriais esame patys nesusitvarkę, negalime priimti… Puselė – tai puiki mokomoji priemonė. Kai išmokstame priimti visas tas savybes, prieš kurias esame nusiteikę, tuomet tos savybės tiesiog pranyksta, susitvarko savaime. Šis savęs ir puselės tobulinimo procesas vyksta daug metų, nes tai nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tik perėjus per aštrius spyglius, prasideda rožinis gyvenimas.

Ne vienam gali kilti klausimas: jei taip sunku turėti puselę, geriau rinksiuosi kitą žmogų. Kuo skiriasi gyvenimas su pusele ir ne? Gyvendami su savo antra puse, žmonės gali būti tikri, kad bet kokioje, net pačioje sunkiausioje situacijoje puselė „neatsuks nugaros“ ir niekada nepaliks bėdoje. Su kitu žmogumi gali sieti pagarba, bendri interesai, pomėgiai, tačiau jis bet kada gali „atsukti nugarą“ ir lengvai be skrupulų atsitraukti.

Esant su žmogumi, kuris nėra puselė, gali sieti draugystė, pagarba, tačiau viduje neapleis jausmas, vadinamas „vienatve dviese“. Todėl neverta stebėtis, kai iš pažiūros darni pora po dešimties, dvidešimties metų bendro gyvenimo praneša apie savo skyrybas, o tą patį laiką kaip šuo su kate gyvenantys sutuoktiniai net negalvoja skirtis.