Flirto menas

Žvilgsnį patraukė simpatiškas nepažįstamasis, o jus neturite drąsos pradėti bendravimą? Čia sulauksite patarimų, kaip padaryti taip, jog vyriškis pirmas prieitų bei pradėtų bendrauti su jumis.

Efektyviausia flirtavimo technika – plati šypsena ir trumpas, bet ryškus žvilgsnis.

Tyrimai rodo, kad dauguma vyrų negatyviai reaguoja į įkyrias moteris, taigi, nekaltinkite savęs už drovumą. Žodžių nereikia, pakaks kūno kalbos!

Vieno eksperimento metu, mokslininkai pasiūlė simpatiškai moteriai pritraukti vyro, stovinčio už trijų metrų nuo jos, dėmesį. Buvo išbandyti keli variantai: vienas ilgai trunkantis akių kontaktas su šypsena ir be jos. Paaiškėjo, jog vyrams reikia ne vienos, o kelių paskatų iš moters.

„Šaudant akimis“ pataikymų kiekis į „gyvą taikinį“ visai nedidelis – vyrų reakcija buvo maždaug 20%. Tačiau kai akių kontaktas buvo pastiprintas šypsena, tuomet moters šansas išaugdavo trigubai. Maždaug 60% vyrų galutiniame rezultate pasiduodavo moteriškoms gudrybėms. Neblogi skaičiai, ar ne?

Psichologė Monika Mor, užsiimanti flirto nagrinėjimu, teigia, jog efektyviausia technika vyro dėmesiui patraukti – plati šypsena bei trumpi, „veriantys“ žvilgsniai.

Moterims, kurios mano esančios nepatrauklios, turime gerą žinią: signalų kiekis, kuriuos jus siunčiate vyrui, yra svarbiau negu jūsų išvaizda. Moterys, į kurias vyrai atkreipdavo dėmesį, nebuvo pačios patraukliausios. Tiesiog jos siųsdavo „signalus“ intensyviau už kitas.

Flirtuojant, patariama nepamiršti kelių aspektų:

1) Vyrų seksualinis prisirišimas prie moterų dvigubai stipresnis, nei moterų prie vyrų. Norint padaryti norimą įspūdį nepažįstamajam, būtina jo akyse šmėžuoti kuo dažniau.

2) Lūpų dažai gali padidinti jūsų šansus romanui. Jie daro vyro įspūdį moters atžvilgiu žymiai stipresniu.

Naktinių šokėjų paslaptys:

Norint patikrinti, kas iš tikrųjų traukia vyrų dėmesį moterims, psichologė Džefri Miller tyrinėjo šokėjų elgesį jų darbo procese. Šios moterys visuomet stengiasi atrodyti seksualiai, kadangi nuo to priklauso arbatpinigių dydis. Tačiau Miller nustatė, kad arbatpinigių suma keičiasi kas savaitę ir tiesiogiai priklauso ne nuo makiažo ar pasirinkto kostiumo, bet nuo moters ciklo fazės:

Šokėjos, menstruacijos ciklo metu, gaudavo po 22 svarus per valandą.

24 svarus per valandą gaudavo moterys, naudojusios kontraceptines tabletes.

32 svarus per valandą gaudavo tos, kurioms nebuvo nei menstruacijų, nei ovuliacijos.

Ovuliacijos metu, kuomet merginos buvo labiausiai pasiruošusios pastojimui, jų arbatpinigiai siekdavo iki 45 svarų per valandą.

Tyrinėtojai išaiškino, kad vyrai reaguodavo į nematomus „suflerius“, tokius kaip – kūno kvapas, talijos bei klubų santykis, kurie ovuliacijos periodu truputį kinta. Tuo pačiu metu į gerąją pusę kinta lūpų spalva, vyzdžių dydis ir kūno spalvos tonas.

Kaip nesugadinti pasimatymo

Svarbu ne tik gauti pakvietimą į pasimatymą, bet ir užtvirtinti savo pozicijas jame. Didižiosios Britanijos tarnyba apklausė savo narius ir padarė sąrašą to, ko būtina vengti pasimatymo metu pietaujant ar vakarieniaujant su potencialiu partneriu:

46% apklaustiesiems didžiausia kliūtis – skambantis mobilusis telefonas.

41% apklaustųjų neigiamai įvertino grubų elgesį su aptarnaujančiu personalu.

26% vyrų ir 37% moterų skundėsi dėl partnerių, kurie daug kalba apie save.

30% apklaustųjų erzino partnerių kalbos apie buvusiuosius.

45% vyrų nepatenkinti moterimis, pasakojusiomis apie savo svorį bei dietas.

Tarp kita ko, atsiminkite, jog pasimatymas – tai savotiška peržiūra ir pakvietimas kavos neužkrauna jums jokių seksualinių įsipareigojimų. Ir, jeigu jums kas nors nepatinka ar pasimatymas tiesiog „neįkvėpė“, jums visiškai nebūtina susitikinėti su šiuo žmogumi.

Taigi, išsikedenkite plaukus, paryškinkite lūpas, o svarbiausia, nepamirškite pasitikėjimo savimi bei šypsenos, kuri nuginkluoja viską!

Sėkmės!

Gerda Zamenskaitė