Esate egoistas? Išnaudokite tai kurdami rimtus santykius!

Sakysite, meilė ir egoizmas neturi nieko bendro? Ne visada… Kurdami asmeninę laimę (taip pat ir harmoningus ilgalaikius santykius) kuo puikiausiai galite išnaudoti tokias savybes kaip egoizmas. Juk tik išmokę patys būti laimingi, galite padaryti laimingą ir savo antrąją pusę.

Kuo čia dėtas egoizmas ir laimė? Ogi kas kitas yra egoizmas, jei ne noras pasirūpinti savo gerove. Paslaptis ta, kad rūpindamiesi savo laime galite padaryti laimingus ir kitus. Juk kiekvieno žmogaus laimė priklauso ir nuo sėkmingų santykių su aplinkiniais, taip pat ir su antrąja puse.

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pastebi, kad kai žmogus nesijaučia laimingas, jam yra labai sunku sukurti darnius santykius. Juk tas, kuris yra nepatenkintas gyvenimu, nuolat niurzga, per daug kritiškai vertina aplinką, yra labiau linkęs kelti barnius. Jei žmogus nesijaučia laimingas, bet kokie mylimojo poelgiai jį kur kas greičiau suerzina ar nuliūdina, o tai, žinoma, kliudo harmoningiems santykiams.

Tuo tarpu kai esame laimingi, siekiame šia laime pasidalinti ir su mylimu žmogumi. Tuomet dažniausiai tampame supratingesni, dažniau rodome teigiamas emocijas ir jausmus, dažniau apsikabiname ir pabučiuojame mylimąjį, dažniau imame pastebėti jo privalumus nei trūkumus. Viso to rezultatas – santykiai tampa artimesni, nuoširdesni ir harmoningesni.

Taigi bent šiuo požiūriu nebijokite kartais pabūti egoistais ir rūpinkitės savo bei savo antrosios pusės laime. Žinoma, pasakyti yra kur kas lengviau nei padaryti. Todėl pateikiame kelis patarimus, kaip išmokti būti laimingam. Galbūt šie patarimai padės jums kurti darnius santykius ir atrasti juose laimę.

Išsiaiškinkite, kas jus padaro laimingą, ir reguliariai užsiimkite šia veikla. Labiau tikėtina, kad žmogus pasieks savo tikslų, jei bus laimingas. Tikroji laimė yra daugiau nei trumpalaikis momentas (pavyzdžiui, jaučiamas pasitenkinimas mėgaujantis gabalėliu torto). Taigi paklauskite savęs, ką jums iš tiesų patinka daryti, kokia veikla užsiimti. Tai gali būti koks nors hobis, visuomenei naudingas darbas ar knygos rašymas.

Net jei jums sunku atsakyti į klausimą, ką norėtumėte veikti gyvenime, turbūt yra bent vienas dalykas, kurį darydami jaučiatės gerai. Tai nebūtinai turi būti jūsų gyvenimo tikslas, tai paprasčiausiai gali būti kažkas, kas suteikia jums džiaugsmo. Jei jau žinote, kas tai yra, užsiimkite šia veikla reguliariai.

Kaip tai padės santykiams? Jei reguliariai darysite tai, kas jums teikia džiaugsmo, jausitės laimingesni ir galėsite šia laime pasidalinti su mylimuoju. Svarbu laikytis tik vienos taisyklės. Atminkite, kad jei visą savo laisvalaikį skirsite tik šiai veiklai, jūsų antroji pusė gali nelikti labai sužavėta. Taigi užsiimkite tuo, kas jums patinka, reguliariai, tačiau skirkite pakankamai laiko ir santykiams, dažniau ką nors nuveikite kartu su antrąja puse.

Išmokite susitaikyti su tuo, kad pasaulis nėra tobulas. Niekas nėra tobulas ir nė vieno žmogaus gyvenimas nėra tobulas, kad ir kaip atrodytų žvelgiant iš šalies. Deja, daugelis žmonių mąsto, kad bus laimingi tik tada, kai jų gyvenimas taps idealus ir kai jie pasieks visus savo tikslus. Užuot laukę dienos, kai tai įvyks, pradėkite vertinti ir džiaugtis gyvenimu tuojau pat! Priešingai, tie žmonės, kurie jaučiasi laimingi, dažnai greičiau pasiekia savo tikslus.

Kaip tai padės santykiams? Jei jausitės laimingesni jau šiandien, tikėtina, stengsitės būti ne tik geresni draugai, vaikai ar tėvai, bet ir sutuoktiniai ar mylimieji. Net neabejokite, kad jūsų antroji pusė tai įvertins!

Atsikratykite streso. Stresas yra didžiausias laimės priešas. Jei kas dieną patiriate didelį stresą, tikėtina, kad daugelį dalykų vertinsite per daug kritiškai ir viskas jums atrodys kur kas blogiau nei yra iš tiesų, nerimausite dėl ateities ir jausite nepasitenkinimą dėl praeities įvykių. Yra daugybė būdų, kurie padės jums atsikratyti streso: meditacija, sportas, pasivaikščiojimas vakarais, raminanti muzika, pokalbiai su kupinais optimizmo draugais… Tiesiog išsirinkite tą, kuris jums labiausiai priimtinas.

Kaip tai padės santykiams? Jei stengsite optimistiškai žvelgti į gyvenimą, galiausiai išmoksite pastebėti partnerio privalumus, o ne trūkumus. Taigi imsite labiau vertinti savo antrąją pusę. Nė neabejokite, kad santykiams tai atneš didelės naudos.