Dešimt Ričardo Brensono patarimų

Vienas iš žymiausių britų verslininkų yra Ričardas Brensonas. Jis pravardžiuojamas visaip – panku, ištvirkėliu, keistuoliu, neūžauga, ekstremalu – tačiau tai nesustabdė jo sukurti “Virgin Group” korporaciją, kuri vertinama 4,2 mlrd. JAV dolerių.

Jei mokytis, tai tik iš geriausių. Laimei, Ričardas Brensonas visuomenei yra pažėręs ne vieną išmintingą patarimą. Kruopšiai juos surinkome ir pateikiame dešimt geriausių iš jo paties lūpų.

Dirbkite namuose

Kai aš dirbu, nemėgstu švaistyti savo laiko. Kai atostogauju, kartais truputį švaistau savo laiką ir tampu nerimtas. Visą gyvenimą dirbu namuose ir nepamenu, kada paskutinį kartą ėjau į biurą. Dažniausiai darbuojuosi gulėdamas savo hamake.

Raskite laiko sau Dažniausiai atsikeliu anksti ryte, maždaug šeštą valandą. Kartais dieną pradedu pažaisdamas tenisą, kartais paplaukiodamas baseine, o kartais į dangų paleidžiu vieną didelį aitvarą. Tai darbo namuose pranašumas – visada randu laiko sau.

Pietaukite sočiai

Daugelis mano kolegų per pietų pertrauką greitai suvalgo vieną sumuštinį ir toliau eina dirbti. Maistas yra vienas svarbiausių gyvenimo malonumų. Visada valgau daug ir ilgai. Dažnai išgeriu daug arbatos ar kavos.

Būk pionierius

Jei savo veiklą vykdote gerai pažįstamoje ar subrendusioje rinkoje, nesukursite didelio verslo. Daug kas mums sakė, kad neįmanoma oro balionu apskristi pasaulio. Mes buvome pirmieji įrodę, kad jie visi klysta. Mes esame pionieriai.

Priimkite riziką

Rizikuokite ir neklauskite ką gausite mainais. Gali būti, kad negausite nieko, tačiau tai iliuzija. Iš tiesų jūs gaunate didžiulę patirtį, kuri pravers ateityje. Svarbiausia yra rizikuoti nepaisant baimės. Ilgainiui baimė išnyks.

Nebūk darboholikas

Mano gyvenimo filosofija sako, kad gyvename tik kartą. Nugyvenkite gyvenimą prasmingai. Linksminkitės. Nesakykit “ne”. Daug laiko darbe praleidžiantys žmonės yra patys nuobodžiausi. Tokių pažįstu daug.

Paskirkite paveldėtojus

Verslas yra labiausiai priklausomas ne nuo aplinkybių ar kitų bendrovių veiksmų, o nuo pačio verslo įkūrėjo. Mano bendrovėje “Virgin Atlantic” dirba daug puikių žmonių. Jei kitą kartą skrendant aplink pasaulį oro balionu jis sprogtų, mano kompanijos tęstų veiklą.

Negaiškite laiko kelionėms

Vienas darbo namie privalumų yra tai, kad nereikia kasdien po keletą valandų praleisti keliaujant. Kadangi dirbu namie, žmonės patys pas manęs atvažiuoja. Išimčių šiuo klausimu nedarau.

Deleguokite smulkias užduotis

Turiu keletą mėgstamų asistenčių, kurios atlieka visas smulkias užduotis už mane. Jos dirba kartu su manimi namuose. Aš nerašau elektroninių laiškų per “BlackBerry”. Aš padiktuoju, ką rašyti elektroniniame laiške.

Skirkite laiko šeimai

Pats svarbiausias gyvenimo tikslas yra užauginti vaikus su daug daug daug meilės ir trupučiu kritikos. Jie turi norėti jums pasakyti absoliučiai bet ką. Jei vaikas nori parūkyti žolės, padarykite tai kartu, nes kitu atveju jie padarys tą vieni. Jums už nugaros.