Dalykai, kuriuos gali daryti moterys, bet ne vyrai

Taip jau yra, kad kai kuriuos dalykus gali daryti tik moterys, o vyrams belieka nebent joms pavydėti. Juk tik moterys turi privilegiją puoštis ir kelnėmis, ir sijonais, ir suknelėmis, kai vyrai gali rinktis tik kelnes.

Taigi dalykai, kuriuos gali moterys, bet ne vyrai:

1. Gyventi ilgiau. Jokia paslaptis, kad moterys vidutiniškai gyvena ilgiau nei vyrai. Tikriausiai kalbant apie gyvenimo trukmę dauguma moterų nenorėtų keistis su vyrais vietomis. Lietuvoje moterys gyvena daugiau nei 10 metų ilgiau nei vyrai (tai vienas didžiausių skirtumų Europoje).

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje 2011 metais tūkstančiui vyrų teko 1153 moterys. Palyginti 2000 metais Lietuvoje tūkstančiui vyrų teko 1136 moterys. 2010 metais Lietuvoje moterų vidutinė gyvenimo trukmė buvo 78,8 metai, o vyrų – 68 metai. Kai kurie tyrimai rodo, kad moterys yra atsparesnės ligoms nei vyrai, o tai, žinoma, taip pat lemia jų ilgaamžiškumą.

2. Pastoti. Galbūt kai kurios moterys mielai apsikeistų vietomis su vyrais ir sutiktų, kad gimdyti reikėtų jiems. Vis dėlto ši patirtis nors ir yra skausminga, tačiau nepakartojama ir nenusakoma jokiais žodžiais. Devynis mėnesius nešioti gyvybę po širdimi ir po to padėti jai ateiti į pasaulį – tai tikrų tikriausias stebuklas.

3. Prašyti pagalbos. Vyrai dažnai yra per daug arogantiški ir išdidūs, kad paprašytų pagalbos, net jei jiems jos reikia. Tuo tarpu moterys nepasididžiuos ir paprašys pagalbos, kai tik jos prireiks. Moterys nevengia išsipasakoti ir pasidalinti savo problemomis su aplinkiniais. Taigi dailiosios lyties atstovės patiria mažiau streso, nes problemas sprendžia padedant aplinkiniams, ir joms dėl to gyventi tampa šiek tiek lengviau.

4. Suvaidinti orgazmą. Jei seksas yra nelabai vykęs, tačiau moteris nenori įžeisti vyruko jausmų, ji gali suvaidinti orgazmą.

5. Dėvėti ir sijonus, ir kelnes. Vyrų drabužiai yra labai nuobodūs – kelnės ir marškinėliai ar megztinukas. Tuo tarpu moterys šiuo klausimu turi kur kas didesnį pasirinkimą. Jos gali rinktis kelnes, sijoną ar suknelę, marškinėlius ar palaidinę. Faktas tas, kad moterys gali dėvėti tai, ką ir vyrai (pavyzdžiui, kelnes), o vyrų drabužių pasirinkimas yra labiau ribotas (joks vyras nepasipuoš suknele).

6. Gali daryti kelis darbus vienu metu. Jums tikriausiai vienu metu kalbėti telefonu ir virti sriubą yra vieni niekai. Tai todėl, kad esate moteris! Jei vyras kalba telefonu, jis negali daryti nieko kito. Vyrai vienu metu gali daryti tik vieną darbą.

7. Naudoti makiažą. Moterys žino, kaip paslėpti bemiegės nakties požymius. Juodi ratilai po akimis? Spuogas netinkamoje vietoje? Keli maskuojamosios pudros sluoksniai, ir jūs vėl atrodote, kaip ką tik žengusi nuo podiumo! Tuo tarpu vyrai bemiegės nakties požymių niekaip nepaslėps (juk jie nenaudoja kosmetikos!) Taip jau yra, kad daugumai vyrų net drėkinamasis veido kremas skamba atstumiančiai.

8. Gali mėgautis kitų moterų kompanija. Ar įsivaizduojate, kad koks nors vyrukas savo geriausią draugą apkabintų ir pasakytų, kad jis šiandien atrodo labai gražiai ir net seksualiai. O moterys tai daro ir niekam tai neatrodo keista!