Celiulitą gydome natūraliai

Natūralios priemonės celiulitui naikinti:

Cukrinis greipfrutas

Perpjaukite greipfrutą pusiau, gausiai apiberkite cukrumi. Įtrinkite problemines zinas. Jei reikia, panaudokite ir kitą greipfruto pusę. 2. Kakavos ir medaus kaukė

1/4 stilinės medaus sumaišykite su 3/4 stiklinės kakavos miltelių. Mišinį pašyldikit, tik neperkaitinkite, kad nebūtų karštas. Šį mišinį įtrinkite į problemines kūno vietas, palaikykite 20 minučių, tuomet nuplaukite.

Druska

Išmaišykite vonioje 350g natūralios jūros druskos. Maudykitės 15-20 minučių. Oda taps stangresnė, lygesnė, elastingesnė. Rekomenduojama šią procedūrą atlikti kas dvi dienas 10-12 kartų.

Kontrastinis dušas

Problemines kūno vietas masažuokite stipria dušo srove vis keisdamos iš karšto vandens į šaltą ir atvirkščiai. Taip pagreitins kraujo apytaką, sustangrins ir išlygins odą.

Jūros dumbliai

Reikės: 2 šaukštų jūros dumblių (jų galima įsigyti vaistinėje), 1 kiaušinio trynio, eterinio citrusinių vaisių (greipfrutų, citrinų, apelsinų arba mandarinų) aliejaus, kamparo aliejaus. Užpilkite dumblius šiltu vandeniu ir palaikykite 15 minučių, kad jie išbrinktų. Įmaišykite kiaušinio trynį, 10 lašelių citrusinių vaisių aliejaus ir 20 lašelių kamparo aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir storu sluoksniu ištepkite problemines zonas. Uždenkite maistine plėvele ir, apsivyniojusios šiltai, pagulėkite 20 minučių.

Medus

Išsimaudžiusi duše išsitepkite problemines vietas medumi. Gerai išmasažuokite celiulito pažeistas vietas. Tuomet, paimkite sušlapintą rankšluosti, apvyniokite tas vietas ir po truputį medų nuvalykite. Procedūra kartokite bent kelis kartus per savaitę.

Kavos tirščiai

Mėgstate kavą? Puiku! Išgėrusi kavą tirščių neišpilkite – jie puikiai tiks kūno pilingui ir kovai prieš celiulitą. Įtrinkite pažeistas vietas kavos tirščiais ir masažuokite. Oda paraus, tačiau neišsigąskite – tai jums tik į naudą.Po tokio masažo oda taps švelni ir glotni. Beje, galite masažą darytis sumaišius kavos tirščius su medumi. Dviguba nauda Jums ir dviguba grėsmė celiulitui.

Šviežios bulvės

Nuskustas, grežinėliais supjaustytas bulves uždėkite ant probleminių vietų ir apvyniokite maistui skirta plėvele. Palaikykite bent 30 minučių. Ši procedūra gerina medžiagų apykaitą, taip padėdama kovoti prieš celiulitą.

Abrikosų kauliukų aliejus

Masažuokite problemines vietas abrikosų kauliukų aliejumi. Šis aliejus puikiai drėkina, minkština, stangrina, jaunina odą, suteikia jai elastingumo. Į abrikosų kauliukų aliejų galima įlašinti ir kitų aliejų. Pavyzdžiui, galima maišyti su avokadų, simondsijų, kviečių gemalų ar eteriniais aliejais (rozmarinų, citrinų, apelsinų…).

Beržų aliejus

Šis aliejus padės įveikti tiek vidines celiulito priežastis, tiek išorinius pažeidimus. Aliejus greitai įsigeria, kaip ir abrikosų kauliukų aliejus, jis tinkamas masažams. Norint pačio geriausio rezultato, siųlome beržų aliejų maišyti su abrikosų kauliukų aliejumi ir įlašinti kelis lašelius eterinio aliejaus. Geriausio rezultato pasieksite, jei šiuo aliejumi (ar mišiniu) problemines vietas tepsite kelis kartus per dieną bent kelias savaites.

Masažinės taurės

Sutepkite probleminę vieta masažiniu aliejumi, suspauskite taure ir uždėkite ant odos. Taurę vedžiokite sukamaisiais, nenutrūkstamais judesiais. Ant sėdmenų judinkite taurę spiraliniais judesiais nuo centro į šonus. Ant klubų – nuo kelių į viršų. Ant nugaros – stuburo link. Ant pilvo masažą taurėmis atlikinėti nerekomenduojama dėl plonos ir jautrios odos šioje zonoje. Procedūros trukmė – nuo 5 iki 15 min. kas dieną arba kas antrą dieną.

Svarbu: nemasažuokite vidinės šlaunų pusės, stenkitės per daug taurių nesuspausti, kad neskaudėtų, per stipriai įtraukus gali atsirasti kraujosruvų ar mėlynių. Procedūras darykite mėnesį. Vėliau reikalinga kelių savaičių pertrauką, kad galėtumėte pradėti viską iš naujo, žinoma, jei tai bus būtina.

Comments are closed.