Atraskite gyvenimo džiaugsmą!

Kasdienybė taip išvargina, kad pamirštame džiaugtis gyvenimu. O juk laimės negali suteikti nei brangūs daiktai, nei kiti žmonės – laimė kyla iš mūsų pačių, tai mokėjimas mėgautis šia ir tik šia akimirka. Kartais pravartu sustoti ir prisiminti, kokie esame laimingi.

1. Stenkitės išlaikyti proto, kūno ir dvasios harmoniją. Žmogus, kuris nori tobulėti, turi kuo nors domėtis. Skaitykite jus dominančia tema knygas, žurnalus, ieškokite informacijos internete. Rūpinkitės savo dvasiniu pasauliu: nueikite į bažnyčią, pamedituokite. Nepamirškite ir kūno. Bent tris kartus per savaitę darykite mankštą, lankykite aerobiką ar jogą. Taip pat rūpinkitės savo išvaizda, puoškitės, nueikite į kirpyklą, kai to reikia.

2. Neleiskite, kad darbas taptų svarbiausia jūsų gyvenimo dalimi. Taip, dirbti turime visi, kad uždirbtume duonai. Tačiau nepamirškite, kad darbas – tai būdas gauti pinigų, o svarbiausia gyvenime vis vien yra šeima. Jei atsidūrėte tokioje situacijoje, kai tenka rinktis tarp šeimos ir darbo, visada rinkitės šeimą. Net jei turėsite šiek tiek mažiau pinigų, žinokite, kad vyrui (ar žmonai) ir vaikams reikia jūsų meilės, o ne brangių daiktų.

3. Nebijokite būti savimi. Ar jūs rengiatės ne taip šiuolaikiškai, kaip puošiasi kolegės darbe, ir nemėgstate klausytis muzikos, kurios klausosi dauguma jūsų draugų? Nelengva būti balta varna minioje, tačiau jūs esate graži ir išskirtinė tokia, kokia esate, todėl nedarykite to, kas jums nepatinka.

4. Geras miegas – labai svarbu. Miegokite ne mažiau nei po 8 valandas per parą, prieš eidami miegoti, išvėdinkite miegamąjį. Stenkitės anksčiau atsigulti ir anksčiau atsikelti. Žmonės, kurie darbo dieną pradeda anksčiau, būna darbingesni nei tie, kurie mėgsta panaktinėti.

5. Nesinervinkite dėl smulkmenų. Užtrukote automobilių kamštyje? Pridegė kiaušinienė? Juk tai ne pasaulio pabaiga! Dažniau kur nors išeikite, praleiskite daugiau laiko gryname ore. Pakvieskite vyrą nueiti į koncertą, su šeima išvykite į gamtą, kartu pažaiskite futbolą ar tenisą, surenkite trumpą iškylą.

6. Rūpinkitės savo sveikata, stenkitės sveikai maitintis. Kalbame ne tik apie sveikos mitybos principus, kad reikia valgyti daugiau daržovių bei vaisių ir mažiau saldumynų. Daugelis žmonių parduotuvėje renkasi pigesnius prastesnės kokybės produktus ir mano, kad taip sutaupo.

Tačiau taip jūs apgaudinėjate save. Pirma, jei renkatės prastos kokybės produktus, teks žymiai daugiau išleisti vaistams senatvėje. Antra, valgydami turite gauti tam tikrą kiekį medžiagų, tad, rinkdamiesi sveikesnius produktus, jų turite suvartoti mažiau.

Pavyzdžiui, jei perkate dešreles, kuriose yra labai mažai mėsos, jų turite suvalgyti daugiau, kad su mėsa gautumėte reikiamą kiekį medžiagų. Taigi geriau valgykite mažiau, bet „tikrus“ produktus – rinkitės ne riebalų mišinį, o grietinę, ne sūrio gaminį, o sūrį, ne desertą su varške, o varškę, kurią galite pagardinti uogiene.

7. Daug šypsokitės ir juokitės. Juokas prailgina gyvenimą bei padeda atsikratyti įtampos ir streso. Stenkitės kuo daugiau bendrauti su žmonėmis, kurie yra laimingi, ir venkite žmonių, šalia kurių jaučiatės blogai.

8. Nesiskolinkite ir neskolinkite pinigų. Visuomenėje vis labiau įsivyrauja nauja mada – gyventi „į skolą“. Žmonės vis daugiau daiktų perka išsimokėtinai, net tuos daiktus, kurių jiems nelabai reikia. Tačiau tie, kurie neturi jokių skolų, yra laimingesni, nes jiems nereikia galvoti, kaip jas atiduoti. Taip pat neskolinkite pinigų, jei negalite susitaikyti su tuo, kad skola jums nebus grąžinta. Prieš ką nors pirkdami, pagalvokite, ar jums tikrai to reikia.